рецепта

Свински късчета с лук, гъби и моркови

Свински късчета с лук, гъби и моркови

Рецепта за Свински късчета с лук, гъби и моркови - рецептата и снимката са изпратени от cvetivicheva. Рецепта за ароматно и крехко свинско месо, приготвено във фолио
1 5 1

Свинско месо

Подготовка: 30 мин.

Готвене: 90 мин.

Порции: 2

Българска

Рецептата "Свински късчета с лук, гъби и моркови" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

горчица 1 с.л.
кимоин
черен пипер
Соев Сос 1 с.л.
олио
масло 2 с.л.
кашкавал 50 гр.
Лук 4 глави
морков 2 бр.
мариновани печурки 100 гр.
топено сирене 100 гр.
заквасена сметана 2 с.л.
майонеза 2 с.л.
свинско месо 500 гр.

• За рецептата "Свински късчета с лук, гъби и моркови" месото се нарязва на кубчета и се овкусява със соевия сос, кимиона и черния пипер. Добавя се майонезата и горчицата и се разбърква хубаво. Покрива се и се оставя да престои поне един час в хладилника.

• Лука се нарязва на полумесеци, морковите на кръгчета, гъбите на филиики. В тиган с разтопено масло и 1 с.л. олио запържваме лука докато поомекне и се добавят морковите. Пържат се още около 5 мин и се добавят гъбите. Отново се запържват за 2-3 мин и се добавя заквасената сметана. Оставя се на котлона докато се разтопи сметаната ( още 1-2 мин).

• Зеленчуците се отделят в купа, в тигана се слага 1 с.л. олио и се изсипва месото. Пържи се до златисто. Когато е готово към него се добавят зеленчуците и се разбърква хубаво.

• От фолио се откъсват два листа и се поставят във формата на кръст. В средата се поставя половината от сместа и отгоре се нарязват парченца топено сирене.

• Завиват се хубаво и се поставят в тавичка, в която се изсипва 1 чаена чаша вода. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за един час.

• Когато изтече времето се отвиват внимателно, така че да не изтече соса и се поръсват с настърган кашкавал. Връщат се отново във фурната да се запекат за още 5 мин.

• Поднасят се в чиния заедно с фолиото.


Бележки

ецепта за Свински късчета с лук, гъби и моркови - рецептата и снимката са изпратени от cvetivicheva.