рецепта

Рибена супа топчета

Рибена супа топчета

Рецепта за Рибена супа топчета - ароматна и вкуса рецепта за супа топчета с риба, която се приготвя лесно, ако използвате филе от бяла риба. Опитайте :-)
5 5 1

Супи от риба

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 20 мин.

Порции: 4-6

Българска

Рецептата "Рибена супа топчета" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

риба 400 г
сланина 100 г
хляб 100 г
яйца 2
млян черен пипер на вкус
Магданоз 1/2 връзка
олио 2-3 с.л.
моркова 2
кромид 1 глава
Целина 50 г
домати 300 г
брашно 3 с.л.
ОРИЗ 50 г
Лимон 1
сол на вкус
кисело мляко 1 кофичка

1. За рецептата “Рибена супа с топчета” рибата се обезкостява много внимателно. Месото се смила в месомелачката заедно със сланината.

2. Към получената кайма се прибавят накиснатият във вода и изцеден хляб, едно яйце, черният пипер, половината от ситно нарязания магданоз и се омесва гладка кайма.

3. Олиото за рецептата “Рибена супа с топчета” се загрява и в него се изпържват ситно нарязаните моркови, кромид и целина. Прибавят се настърганите на ренде домати и се пържи, докато водата се изпари.

4. Прибавя брашно и се сипва вода. Щом супата заври, се слагат оризът и малки кюфтенца от каймата, оваляни в брашно. Оставя се да ври около 15 минути.

5. Подправя се със сол и сока от лимона. Застройва се с кисело мляко, разбито с второто яйце. Супата се сервира гореща, поръсена със ситно нарязан магданоз.

Съвет към рецептата “Рибена супа топчета"

За по-лесно обезкостяване добре е да ползвате филе от бяла риба.


Бележки

Рецепта за Рибена супа топчета - ароматна и вкуса рецепта за супа топчета с риба, която се приготвя лесно, ако използвате филе от бяла риба. Опитайте :-) Източник на рецептата и снимката сп. Кулинарен Журнал (5/2011 г).