рецепта

Картофи с млечен сос

Картофи с млечен сос

Рецепта за Картофи с млечен сос - рецепта за картофено пюре, които се превръщат във вкусни запечени картофи с кашкавал и млечен сос. Поднесете със зелена салата :-)
1 5 1

Стъпка по стъпка

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 30 мин.

Порции: 4

Българска

Рецептата "Картофи с млечен сос" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

Картофи 800 г
Чубрица
млян черен пипер и сол на вкус
сирене 200 г
масло за намазване
кашкавал 200 г

За соса:

магданоз по вкус (копър)
Чесън 2 скилидки
майонеза 200 г
кисело мляко 100 г
сол 1 щипка

1. За рецептата “Картофи с млечен сос” картофите се обелват, измиват се и се слагат да се варят в подсолена вода. Отцеждат от водата и се намачкват.

2. Овкусяват се със солта, черния пипер, чубрицата и към тази смес се прибавя натрошеното сирене. Всичко се разбърква добре.

3. Полученото пюре за рецептата “Картофи с млечен сос” се разстила в намаслена тавичка. Поръсва се с настъргания кашкавал и се поставя за печене във фурната на 200 градуса, докато се получи златиста коричка.

4. Магданозът (копърът) се нарязва на ситно, скилидките чесън се пресоват и се разбъркват с майонезата, киселото мляко и солта.

5. Запечените картофи се заливат с готовия сос и се поднасят с украса по избор.

Съвет към рецептата “Картофи с млечен сос”

За рецептата сместа може да се разпредели в намаслени метални пръстени за печене, което предоставя на домакинята едно по-интересно поднасяне на ястието.


Бележки

Рецепта за Картофи с млечен сос - рецепта за картофено пюре, които се превръщат във вкусни запечени картофи с кашкавал и млечен сос. Поднесете със зелена салата :-) Източник на рецептата и снимката сп. Кулинарен Журнал (5/2011 г).