рецепта

Емпанадас с извара и чоризо

Емпанадас с извара и чоризо

Рецептата е създадена от екипа на фейсбук групата Golden Bites (Golden Bites) специално за кампанията „Малката черна престилка“, с която Olympus България иска да вдъхнови жените да приготвят с удоволствие лесни, здравословни и вкусни рецепти.

5 5 3

Тестени рецепти

Подготовка: 15 мин.

Готвене: 45 мин.

Порции: 4-6

Българска

Рецептата "Емпанадас с извара и чоризо" беше добавена на

Добави коментар

За плънката:

1 (400 грама) кофичка извара
ситно нарязано чоризо 100 г
зехтин, сол, черен пипер, кимион
пресен лук 1 връзка
пресен чесън 1 връзка
3 червени чушки, нарязани на ситно

За тестото:

брашно 3 ч.ч.
бакпулвер 1
сол 2 ч.л.
100 г патешка или друга мас
студена вода 1 ч.ч.
жълтък 1

1. Замесете тестото като смесите всички продукти в купа, без яйцето. Ако сместа е твърда, добавете още малко вода. Покрийте купата с фолио и оставете тестото за около час в хладилник.

2. За приготвяне на плънката предварително нарежете всички продукти на много ситно. Сотирайте чоризото без допълнителна мазнина. Добавете чесъна и лука. Подправете и разбъркайте. Дръпнете от котлона, добавете изварата и разбъркайте.

3. Извадете тестото и го разточете тънко върху набрашнен плот. Използвайте ринг или обърната чаша, за да оформите кръгове от тестото. Във всеки кръг поставете от приготвената смес, прегънете кръга на две и затворете, като притиснете добре с вилица или пръсти. Намажете с жълтък, както отгоре, така и по борда на всяка хапка.

4. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 40 минути. Може да засилите градусите към края на печенето.

Поднесете изпечените емпанадас поръсени с магданоз и с ваш любим сос.


Бележки

Рецептата е създадена от екипа на фейсбук групата (Golden Bites)

специално за кампанията (Малката черна престилка), с която Olympus България иска да вдъхнови жените да приготвят с удоволствие лесни, здравословни и вкусни рецепти.