рецепта

Агнешко руло със сушени домати

Агнешко руло със сушени домати

Рецепта за Агнешко руло със сушени домати - пролетна рецепта за вкусно, агнешко руло с пълнеж от спанак, сушени домати, зелен лук и сирене.
5 5 1

Агнешко и овче месо

Подготовка: 30 мин.

Готвене: 120 мин.

Порции: 8

Българска

Рецептата "Агнешко руло със сушени домати" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

сол на вкус
обезкостени агнешки ребра 2 кг
млян черен пипер на вкус
олио 4 с.л.
бланширан спанак 200 г
сушени домати 250 г
зелен лук 1 връзка
сирене “Фета” 400 г
червен пипер 1 ч.л.
и 500 г картофи 1 кг
моркова 4
2 стръка пресен джоджен

1. За рецептата "Агнешко руло със сушени домати" обезкостеното месо се разстила върху алуминиево фолио. Поръсва се със сол, пипер и част от олиото.

2. Върху месото за рецептата "Агнешко руло със сушени домати" се разпределят ситно нарязаните спанак, домати, зелената част на пресния лук и сиренето, нарязано на кубчета.

3. Завива се стегнато руло, поръсва се с черен пипер, сол и червен пипер. Слага се в по-дълбока тава, сипва се вода до половината на рулото, полива се с останалото олио и се покрива с фолио. Пече се един час час.

4. Картофите се обелват. Морковите се почистват и нарязват на дебели, къси ивички. След един час печене на месото картофите, морковите и бялата част от лука се разпределят около месото, леко осолени.

5. Пресният джоджен се слага между тях цял. Пече се покрито още около един час. Маха се фолиото и се пече още десет минути. Поднася се нарязано на филии, гарнирано със зеленчуците.


Бележки

Рецепта за Агнешко руло със сушени домати - пролетна рецепта за вкусно, агнешко руло с пълнеж от спанак, сушени домати, зелен лук и сирене. Източник на рецептата и снимката сп. Кулинарен Журнал (4/2011 г).