С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Новото божоле пристигна у нас!

Новото божоле пристигна у нас!

Новото божоле пристигна у нас!

Традиционният празник за посрещането на новата реколта Божоле се проведе у нас за 14-та година, а домакин на церемонията в НДК бе Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК).

Първата бутилка от тазгодишното младо вино бе тържествено отворена точно в 20:15 ч. с традиционния възглас Le Beaujolais Nouveau est arrivé! („Новото Божоле дойде!”) от Стефан Делайе, председател на ФБТИК, Весела Тодорова-Мозетиг, директор на ФБТИК, Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България, Н. Пр. Флоранс Робин, посланик на Франция в България, в качеството й на патрон и специален гост на церемонията, Боян Стефов, Изпълнителен директор и ръководител на отдел „Корпоративно банкиране“ в Банка ДСК и Борислав Велков, председател на Съвета на директорите на НДК.

 

На събитието присъстваха над 1 500 представители на френско-българската бизнес общност, членове, партньори и приятели на камарата, дипломати и други официални лица. Те се насладиха на музикалните изпълнения и на вкусни коктейлни хапки. Тестените изделия, специално подбрани за добра компания на поднесеното вино, бяха осигурени от световния лидер в търговията с продукти за хлебопроизводство –фирмата Lesaffre, която присъства на българския пазар от 1998 г. и е известна с качествената си мая с марки Vivo, Yuva и Saf-Instant.

 

Божоле Нуво 2019 е живо и свежо, с добре изразени аромати на малини и френско грозде. Има лъскав дълбок рубинен цвят с виолетови оттенъци. Носът предлага чисти и елегантни аромати на ягоди, малини, череши. Усещането за вкусни плодове ясно продължава и на небцето с приятна заобленост и много освежаващ завършек.

Назад
Добави в Svejo   

Коментари

Добави коментар

Няма коментари. Добави твоя коментар.


Още от Храни и здраве

Само за регистрирани потребители.
 
Регистрация
Забравена парола!
Забележка: Само на регистрираните потребители коментарите се публикуват директно. На всички останали коментарите се публикуват след преглед.