С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

5 тона вегетарианска яхния приготвиха в Ню Делхи

5 тона вегетарианска яхния приготвиха в Ню Делхи

5 тона вегетарианска яхния приготвиха в Ню Делхи

Индийски кулинарни майстори, начело с известния готвач Вишну Манохар, приготвиха 5 тона традиционна кичди каша. Според информационната агенция ПТИ организаторите очакват тяхното постижение ще бъде признато за рекорд в приготовлението на това индийско вегетарианско ястие.

 

Шеф Манохар каза пред репортери, че 400 кг ориз, 100 кг леща, 350 кг зеленчуци, 100 кг разтопено масло, 100 л растително масло, няколко хиляди литра вода и 250 кг различни подправки са били използвани за приготвяне на рекордното ястие. То е приготвено в огромен казан.

 

"Бих искал ястието кичди да бъде обявено за национална храна на Индия. Всяка страна има свое национално ястие, а Индия няма такава", казва Манохар.

 

Кичди (кичри, кичари) е най-разпространеното индийско ястие, което обикновено се счита за храна за бедните, но с удоволствие се консумира и от богати хора. Това е смес от задушен ориз с леща или боб с печени в масло подправки и зеленчуци. Популярно е и извън Индия сред любителите на вегетарианската кухня. Кичди е любимото ястие на много индийски семейства от векове. То е и сред най-здравословните и вкусни ястия. Използва се също и при недобро здравословно състояние и храносмилателни проблеми.

 

Фестивалът на кичди е организиран на площад Рамлила Мейдан от управляващата партия Бхаратия джаната, за да демонстрира единство с бедните слоеве на населението и далитите (от ниските касти). Но готовото ястие е било раздавано на всички, независимо от кастовата и социалната принадлежност. Около 25 000 души са присъствали на площада.

Източник/БГНЕС

Назад
Добави в Svejo   

Коментари

Добави коментар

Няма коментари. Добави твоя коментар.


Още от Храни и здраве

Само за регистрирани потребители.
 
Регистрация
Забравена парола!
Забележка: Само на регистрираните потребители коментарите се публикуват директно. На всички останали коментарите се публикуват след преглед.