С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Отпускат ни 1,3 милиона евро за борба с двойния стандарт при храните

Отпускат ни 1,3 милиона евро за борба с двойния стандарт при храните

Отпускат ни 1,3 милиона евро за борба с двойния стандарт при храните

Имаме поредна ефективна крачка за двойния стандарт с храните. Европейската комисия одобри предложения от България пилотен проект за справяне с двойния стандарт в храните и напитките. Вече ще има българска програма на стойност 1.3 млн. евро, която ще подпомага всички потребителски организации, които да се борят с двойните стандарти. Те вече ще могат и да водят потребителски искове. Това заяви на пресконференция евродепутатът Емил Радев, който заедно с колегата му Андрей Новаков представиха напредъка по българското предложение, предаде репортер на БГНЕС.

 

„Радвам се, че решението дойде от нашата страна. Потребителските организации ще могат да ползват парите за информационни кампании, за тестове, за сътрудничество по сходни проекти със съседни страни. Очакваме събраните данни от реализацията на проектите да послужат за въвеждане на минимални стандарти в ЕС“, заяви Новаков.

 

Очаква се изготвянето на същинската законодателна рамка да започне от началото на 2019 година, а събирането на първите проекти - от края на следващата година. Двойните стандарти са огромен бич за ЕС. Ние ще направим всичко възможно да бъдат уеднаквени критериите при храните, особено в Източна Европа. Следващата стъпка е при козметиката, добави още Новаков.

Източник - БГНЕС

Назад
Добави в Svejo   

Коментари

Добави коментар

Няма коментари. Добави твоя коментар.


Още от Храни и здраве

Само за регистрирани потребители.
 
Регистрация
Забравена парола!
Забележка: Само на регистрираните потребители коментарите се публикуват директно. На всички останали коментарите се публикуват след преглед.