С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Coca Cola - един вкус във вариант с и без захар

Coca Cola - един вкус във вариант с и без захар

Coca Cola - един вкус във вариант с и без захар

Създадена в края на ХIХ век под формата на сироп и замислена като лекарство, а през следващото столетие лансирана като безалкохолна напитка, Coca-Cola става един от най-обичаните и разпознаваеми брандове в цял свят. Историята на XX век е неразривно свързана с историята на Coca-Cola: създаването на легендарната бутилка, емблематичните реклами в периодичния печат, уникалното решение на ръководството на фирмата през Втората световна война да снабдява въпреки всички трудности американската армия с Coca-Cola – присъствието на напитката е толкова осезаемо, че тя се превръща в един от символите на епохата. 

Но Coca-Cola не е само мълчалив свидетел на историческите събития – тя се развива заедно с тях. През 1982 г. на пазара се появява Diet Coke – вариант, който не съдържа захар. През следващите години, в отговор на нарастващия интерес към здравословния начин на живот, компанията работи в посока разработване на нисковъглехидратна напитка, която обаче да притежава същия уникален, разпознаваем и обичан вкус на класическата Coca-Cola.

 Така се стига до обявяването на революционната маркетингова стратегия „Един бранд“, която през миналия месец беше лансирана и в България с пищно аудио-визуално шоу. От тази пролет двата продавани у нас подбранда - Coca-Cola Classic и Coca-Cola Zero, се обединяват в едно семейство Coca-Cola с две версии: с и без захар. Така клиентът може да избере нискокалоричния вариант, без да бъде ощетен по отношение вкуса на напитката. Тази промяна подчертава ангажимента на компанията да предостави избор на потребителите, така че всеки от тях да може да избере своя вариант на Coca-Cola, който най-добре отговаря на неговия вкус, начин на живот и хранене. Новият обединен бранд има една обща визуална идентичност и позициониране. 

Всяка бутилка и кен на Coca-Cola вече има идентични дизайнерски и стилистични характеристики, включващи емблематичния червен диск. Вариантите с и без захар се различават по цвета на фона. Този подход дава възможност клиентът да разпознае лесно любимата си напитка, но в същото време подчертава уникалните предимства на всеки нейн вариант. Това допълнително улеснява и опростява избора на потребителите. 

Възможността за избор на вариант с или без захар ще бъде подчертана от новото маркетингово послание „Нова визия, същото страхотно усещане, избери своя Coca-Cola вкус“. Глобалната маркетингова стратегия беше представена през 2016 г, като компанията обедини всички подбрандове на Coca-Cola в една обща глобална кампания с надслов „Taste the Feeling”.

Стартът на кампанията в България бе ознаменуван с уникално шоу. Впечатляващият спектакъл предаде магията на Coca-Cola чрез уникални визуални ефекти и 360-градусова виртуална интеракция с танцьори, гимнастици и дори магьосник. За първи път в историята си в България, Coca-Cola ще има свои посланици за варианта си без захар. Това ще са очарователната изпълнителка Михаела Филева и харизматичният театрален актьор Антон Григоров, които ще заснемат реклами за бранда това лято.
Назад
Добави в Svejo   

Коментари

Добави коментар

Няма коментари. Добави твоя коментар.


Още от Храни и здраве

Само за регистрирани потребители.
 
Регистрация
Забравена парола!
Забележка: Само на регистрираните потребители коментарите се публикуват директно. На всички останали коментарите се публикуват след преглед.