С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

По 1 стотинка от всеки продаден продукт с марка BILLA в подкрепа на значима кауза

По 1 стотинка от всеки продаден продукт с марка BILLA в подкрепа на значима кауза

По 1 стотинка от всеки продаден продукт с марка BILLA в подкрепа на значима кауза

BILLA България ще подкрепи три от своите дългосрочни кампании чрез отчисления по 0,01 лв. за всяка продадена бройка от марката BILLA. През месец февруари ще бъде подпомогнат проектът за асистирано пазаруване, разработен съвместно със Съюза на слепите, като със събраната сума ще се закупят помощни средства за незрящи хора и хора с увредено зрение. През юли и август по 1 стотинка от всеки продаден BILLA бранд продукт ще отива за инициативата „За повече деца в България“, осъществявана съвместно с Фондация „Искам бебе“. През месец ноември ще бъде подкрепена кампанията в помощ на децата от SOS Детски селища.


В BILLA вярваме, че мисията на всяка отговорна компания е да работи за развитието на обществото и да инвестира в значими проекти. Затова ежедневно полагаме усилия, за да търсим решения на наболели социални проблеми и да помагаме на нуждаещи се. През следващите месеци 1 стотинка от всяка продадена бройка от марката BILLA ще отива за кампании, които могат да променят към по-добро живота на десетки хора. Щастливи сме, че към тази инициатива ще привлечем и нашите клиенти, които, купувайки продукти BILLA бранд, ще подкрепят значими каузи“, коментира Управителят на BILLA България Бойко Сачански.


Благодарение на постиженията си в сферата на корпоративната социална отговорност компанията получи специална награда от Германско-българската търговско-индустриална камара. Търговската верига бе отличена и като най-значим корпоративен партньор в рамките на Първите годишни награди на SOS Детски селища.


BILLA България е последователна в подкрепата си за децата, за които се грижи сдружение SOS Детски селища. През 2016 г. компанията дари 30 000 лв. под формата на парични средства и ваучери за храна, с които бяха подпомогнати 203 деца и младежи от Трявна, Габрово, Велико Търново, София и Перник. Парите бяха използвани за закупуването на нови мебели и за извършването на ремонтни дейности в някои от жилищата на SOS Детски селища, както и за покриването на текущи сметки за ток и парно. Дарените ваучери бяха раздадени на бенефициенти от приемните семейства, семейните домове и центровете за обществена подкрепа на сдружението.


Друг значим проект, който BILLA България се стреми да развива дългосрочно, е кампанията „За повече деца в България“, осъществявана съвместно с фондация „Искам бебе“. Целта на инициативата е подпомагането на двойки с репопродуктивни проблеми да сбъднат мечтата си за собствено дете. В магазините от веригата в цялата страна се предлагат благотворителни картички, като средствата от продажбата им се даряват за каузата. До момента по проекта са подпомогнати 6 двойки.


BILLA е първата търговска верига у нас, която въведе политика за асистирано пазаруване на незрящи хора и хора с увредено зрение. Проектът е разработен съвместно със Съюза на слепите и се прилага във всички магазини в страната. Служителите на компанията преминаха обучение, за да могат да оказват съдействие на клиенти с увредено зрение. През 2016 г. с помощта на BILLA Съюзът на слепите закупи помощни средства за незрящи в областите София, Пловдив и Благоевград. 186 души се сдобиха с бели бастуни, говорещи часовници и говорещи апарати за измерване на кръвно налягане, които значително улесняват ежедневието им.

Назад
Добави в Svejo   

Коментари

Добави коментар

Няма коментари. Добави твоя коментар.


Още от Храни и здраве

Само за регистрирани потребители.
 
Регистрация
Забравена парола!
Забележка: Само на регистрираните потребители коментарите се публикуват директно. На всички останали коментарите се публикуват след преглед.