С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

ПРИНОСЪТ НА „КОКА-КОЛА“ КЪМ ОБЩЕСТВОТО

ПРИНОСЪТ НА „КОКА-КОЛА“ КЪМ ОБЩЕСТВОТО

ПРИНОСЪТ НА „КОКА-КОЛА“ КЪМ ОБЩЕСТВОТО

Корпоративната отговорност е в основата на всичко, което Кока-Кола прави от самото си създаване до сега. Компанията непрекъснато инвестира в българското общество и концентрира усилията си в 3 основни приоритетни области: развитие на младите хора, активен начин на живот и балансирано хранене и околна среда.


В ПОДКРЕПА НА АКТИВНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ


Кока-Кола и нейните партньори организират редица спорни инициативи, в които през 2015 г. се включиха над 130 000 българи.


NowWeMOVE България е мащабна обществена кампания, насочена към популяризиране на движението и спорта. Целта на инициативата е да се повиши информираността относно ползите от физическата активност сред българите, да насърчи редовното им участие в различни видове спорт, както и да спомогне за подобряване възможностите за достъп до спорт и физическа активност. През 2015 г. над 120 000 души участваха в над 700 събития на кампанията в цялата страна. NowWeMOVE България е първата българска инициатива, изцяло подкрепена от Фондацията на Кока-Кола - глобална филантропска организация, която подпомага проекти за устойчиво развитие на обществото по цял свят.


Wake Your Body e най-новата спортна инициатива на Кока-Кола в България. Тя се организира в малки и средни населени места и дава възможност на жителите им да се вкключат в разнообразни спортни инициативи, сред които футбол, плуване, езда, стрелба с лък и много други. Инициативата се организира в партньорство с „BG Бъди Активен“ и през 2015 г. в нея се включиха повече от 3000 участници в 10 града.


Купата на Coca-Cola” е футболен турнир за ученици, който е ангажиран с дългосрочното развитие на тийнейджърите и насърчаване на физическата активност, като има за цел да предостави възможност на учениците да спортуват заедно с приятелите и семейството си. През 2015 година в инициативата се включиха 13 580 ученици от 307 училища от 8 града.


ЗА ОПАЗВАНЕТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА


През 2015 г. компанията успява да намали използването на вода за производството на литър напитка с 19%, в сравнение с 2010 г., използването на енергия - с 22%, а рециклирането на отпадъци е с положителен ръст от 27%.


Кока-Кола организира и една от най-значимите екологични инициативи в България – „Моят зелен град“, която която през 2015 година се проведе в 21 града и засади първата си горичка от 300 дървета в гр. Банкя.


В ПОМОЩ НА РАЗВИТИЕТО НА МЛАДЕЖИТЕ


Кока-Кола работи в тясно партньорство с организациите „Заедно в час“, Junior Achievement и активно участва в инициативата „Образование 2030“.


В партньорство с Junior Achievement Bulgaria компанията организира инициативата „Моята първа компания“, която насърчава младите хора да ценят предприемачеството, бизнеса и икономиката, за да подобрят качеството на живота си. През 2015 г. в инициативата се включиха 630 студенти от 11 университета.


Системата на Кока-Кола е партньор на Фондация “Заедно в час”, която подготвя и подкрепя способни българи, които да станат учители за 2 години и дългосрочни поддръжници на каузата за равен достъп до качествено образование. През 2015 г. в инициативата участваха 8000 ученици от 55 училища в 8 региона.


Компанията е съмишленик и активен участник в инициативата Образование 2030 - Национално неформално обединение от активни организации и личности с ангажимент към подобряването на образованието.


През 2015 г. обществените инициативи на Кока-Кола бяха отличени с 11 награди в областта на корпоративната социална отговорност и устойчивото развитие.

Назад
Добави в Svejo   

Коментари

Добави коментар

Няма коментари. Добави твоя коментар.


Още от Храни и здраве

Само за регистрирани потребители.
 
Регистрация
Забравена парола!
Забележка: Само на регистрираните потребители коментарите се публикуват директно. На всички останали коментарите се публикуват след преглед.