С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Малчугани от цял свят танцуват в София

Малчугани от цял свят танцуват в София

Малчугани от цял свят танцуват в София

На 1-ви юни стартира петото издание на “Международен Детски Фолклорен Фестивал“ София. Тази година фестивалът е с още по-богата културна програма.

Добилият вече популярност проект се реализира от сдружение „Международен детски фолклорен фестивал София”, с подкрепата на детско-юношески танцов ансамбъл „Пламъче” – София, съорганизатор е Столична община район Младост. 
Вече четири години фестивалът успешно изпълнява своята мисия - да запази и покаже традициите както на българския фолклор, така и на гостуващите детски групи от цял свят, представящи фолклора от своите страни.

Тази година събитията ще протичат на няколко сцени в столицата и на сцена в гр. Сливница, партньор на фестивала. На 1-и юни от 19 ч. ще се състои официалната церемония по откриването от кмета на район Младост – д-р Цвета Авджиева. На откриването ще присъстват и официални гости. Мястото е традиционно известно - откритата сцена в парка срещу сградата на община Младост в жк Младост 3. 
На 2-и юни всички чуждестранни участници ще се изявяват в читалището в село Бистрица. На 3-и юни, отново на открита сцена в парка пред община Младост, децата от чуждестранните групи и ансамбъл „Пламъче” ще проявят своите творчески заложби, като покажат няколко урока с детски хора и игри от своите държави. 
4-и юни ще бъде доста богат на съдържание от зори – в 10 ч., на открита сцена Лятна естрада в Борисова градина, ще се проведе концерт под мотото „Вярвам в доброто”. По традиция това е денят за изява на деца от социални домове и деца, лишени от родителски грижи. 
Същият ден от 15 ч. стартира първият Национален детски фолклорен конкурс „С пламъче в сърцето” на открита сцена в парка срещу сградата на община Младост. От 16 ч. чуждестранните групи ще зарадват жители и гости на гр. Сливница на площада на града, като местният ансамбъл „Сливница” към НЧ „Съзнание - 1907г” ще открие концерта. Програмата на 4-и юни ще приключи с тържествен концерт от 19 ч., отново на откритата сцена в парка пред община Младост, с изпълнение на ансамбъл „Звездица” Димитровград и ансамбъл „Пламъче”.
Последният фестивален ден и закриване на фестивала – 5-и юни, ще е на лятна естрада в Борисова градина от 15 ч., като преди това от 13 ч. чуждестранни и български участници ще дефилират с пъстри костюми в центъра на София /бул. „Витоша”, ул. „Солунска”, ул. „Г.С. Раковски” и др./ под звуците на Представителен духов оркестър на Сухопътни войски, станал емблема на фестивала от второто му издание. Всички изяви в петте дни са с вход свободен.
Участие в V “Международен Детски Фолклорен Фестивал София” ще вземат между 800 и 1000 деца на възраст между 8 и 14-годишна възраст от България, Полша, Чехия и Турция. 
Пълната програма на фестивала по дни, часове и сцени е публикувана на официалния сайт на фестивала 
www.festivalsofia.com .

Организатори на фестивала: Сдружение „Международен детски фолклорен фестивал София”, Детско юношески танцов ансамбъл „Пламъче” – София. Съорганизатор е СО район Младост.
Фестивалът е включен в събитията на Столичен район Младост, част от календара на културните събития на Столична община за 2016, в раздел „Събития на столичните райони”.

 

Назад
Добави в Svejo   

Коментари

Добави коментар

Няма коментари. Добави твоя коментар.


Още от Храни и здраве

Само за регистрирани потребители.
 
Регистрация
Забравена парола!
Забележка: Само на регистрираните потребители коментарите се публикуват директно. На всички останали коментарите се публикуват след преглед.