С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Правилното хранене на учениците

Правилното хранене на учениците

Правилното хранене на учениците

Изследователи от университета в американския щат Айова установили, че има пряка връзка между високата успеваемост на учениците и правилното хранене.

Според учените безплатните закуски в училище помагат на децата от бедни семейства да се учат по-добре.

В американските училища безплатни закуски има при определен брой ученици от семейства с ниски доходи. В училища с нисък брой такива ученици безплатни закуски не се полагат.

Специалистите анализирали успеваемостта и в двата типа училища. И в училищата с безплатните закуски децата се учили по-добре. Оценките им по математика, естествените науки и четене били с 25% по-високи от децата в училищата, където не е имало закуски. Колкото по-дълго едно училище е участвало в програмата за безплатни закуски за деца от бедни семейства, въведена впрочем още през 1966 г., толкова успеваемостта на децата била по-висока. /БГНЕС
Назад
Добави в Svejo   

Коментари

Добави коментар

Няма коментари. Добави твоя коментар.


Още от Храни и здраве

Само за регистрирани потребители.
 
Регистрация
Забравена парола!
Забележка: Само на регистрираните потребители коментарите се публикуват директно. На всички останали коментарите се публикуват след преглед.