С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Болките в кръста

Болките в кръста

Болките в кръста

Болките в гърба и кръста са основна причина за намалена трудоспособност по света и са в основата на една трета от случаите на нетрудоспособност, предизвикана от работата, сочат две изследвания.

Сравнявайки статистиката на 187 страни, американски и австралийски учени са стигнали до заключението, че близо една десета /9.4%/ от световното население, включително и деца, страда от лумбални болки. Този резултат поставя на първо място болките в кръста сред патологиите по критерия продължителност на нетрудоспособност. Най-засегнати са Западна Европа, Северна Африка и Близкия изток, а най-малко този проблем засяга Латинска Америка и Карибите. Както е известно болките в гърба се задълбочават с възрастта и се очаква силно увеличение на броя хора с това страдание в страните с ниски и средни доходи през следващите десетилетия, отбелязват авторите на едното изследване.

В другото, на базата на същите статистики, учените изчисляват, че лумбалните болки са причина за една трета от случаите на инвалидност, причинена от работата. Най-засегнати са селскостопански работници между 35 и 65 години, когато работата им е свързана с носене на тежки товари, работа в неудобна позиция или при вибрации. Те са близо 4 пъти по-изложени на риск да страдат от лумбални болки отколкото други професии. /АФП

Назад
Добави в Svejo   

Коментари

Добави коментар

Няма коментари. Добави твоя коментар.


Още от Храни и здраве

Само за регистрирани потребители.
 
Регистрация
Забравена парола!
Забележка: Само на регистрираните потребители коментарите се публикуват директно. На всички останали коментарите се публикуват след преглед.