С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Кофеинът може да навреди

Кофеинът може да навреди

Кофеинът може да навреди

Изследване, осъществено върху лабораторни мишки, показва за пръв път, че приемането на кофеин по време на бременността може да има негативни последици върху развитието на мозъка на децата.

Направените до този момент изследвания при хора и животни не бяха достатъчно убедителни. При сегашното обаче екипът американски учени е открил, че кофеинът, приеман от бъдещи майки, засяга развитието на мозъка и дава по-голям риск за епилептични кризи при новородени мишки и проблеми с пространствената памет при вече възрастни индивиди.

Учените се застраховат обаче, че не могат да се правят механично заключения за бременни жени, без да се вземат предвид различията при развитието и узряването на зародиша при хора и животни. Затова предстои да се правят нови изследвания при примати, както и при хора, за да се прецени в краткосрочен и дългосрочен план какви могат да са последствията от приеман кофеин по време на бременността и кърмене за новородените. /бгнес

Назад
Добави в Svejo   

Коментари

Добави коментар

Няма коментари. Добави твоя коментар.


Още от Храни и здраве

Само за регистрирани потребители.
 
Регистрация
Забравена парола!
Забележка: Само на регистрираните потребители коментарите се публикуват директно. На всички останали коментарите се публикуват след преглед.