С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Нездравословният живот състарява жените

Нездравословният живот състарява жените

Нездравословният живот състарява жените

Нездравословният начин на живот състарява кожата на жените с повече от десет години, показва международно изследване.

Солариумите, пушенето, липсата на плодове и хидратация ускорява процеса на остаряване, установиха водещи експерти в грижите за кожата. Изследването, в което участвали 585 жени от Великобритания, Китай и Испания, показало, че факторите, влияещи на кожата, са едни и същи, дори като се вземат предвид произходът и типът кожа на жените.

Изследователите установили, че начинът на живот съставлява около 33% от това на каква възраст изглежда жената. "Вече знаехме, че генетиката съставлява около 50% от това колко възрастни изглеждат хората, но не знаехме какъв е делът на начина им на живот. Дори ние се изненадахме колко висок е този дял както от гледна точка на броя на годините, така и като процент", заяви д-р Андрю Мейс от компанията Симпъл скинкеър, която осъществила изследването.

То било проведено в последните осем години и в него участвали британки на възраст от 45 до 75 г, испанки между 30 и 70 години и китайки между 25 и 70 години. Участничките трябвало да отговорят на серия въпроси за начина си на живот, включително дали им харесва да се пекат на слънце и дали са пушачки или не. Имало и въпроси колко често хидратират кожата си, дали ядат плодове и зеленчуци, дали мият зъбите си и дали всичките им зъби са на място.

Изследователите направили дигитални снимки на жените, чиято възраст след това била оценена, за да се установи дали изглеждали по-млади или по-възрастни от действителните си години. След това учените сравнили предполагаемата възраст на дамите с добър спрямо тези с лош начин на живот и стигнали до заключението, че разликата е 10,4 години.

източник : БГНЕС

Назад
Добави в Svejo   

Коментари

Добави коментар

Няма коментари. Добави твоя коментар.


Още от Храни и здраве

Само за регистрирани потребители.
 
Регистрация
Забравена парола!
Забележка: Само на регистрираните потребители коментарите се публикуват директно. На всички останали коментарите се публикуват след преглед.