С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

По-бедните британци консумират повече сол

По-бедните британци консумират повече сол

По-бедните британци консумират повече сол

Хората във Великобритания, които имат сравнително по-нисък социално-икономически статут от по-заможните, консумират повече сол, заявяват британски изследователи от Warwick Medical School, чието проучване е публикувано в сп. "BMJ Open journal".

Изследването е било съсредоточено върху географското разпределение на консумацията на сол в Обединеното кралство и свързаните с това професионален статут и образователно ниво на хората. За целта те използвали данни от национална анкета по въпроса на храненето, в която са участвали 2105 мъже и жени на възраст между 19 и 64 години, живеещи във Великобритания. Резултатите показали, че консумацията на сол е по-висока при лицата с по-ниско образователно ниво и упражняващи физически труд. От географска гледна точка се оказало, че шотландците поемат повече натриев хлорид от англичаните и уелсците. Според ръководителя на изследването проф. Франческо Капучо тези резултати отчасти обясняват защо хората с по-ниско образование и с по-скромен социално-икономически статут показват по-голяма склонност да развият високо кръвно налягане и произтичащите от това други заболявания.

източник : БГНЕС

Назад
Добави в Svejo   

Коментари

Добави коментар

Няма коментари. Добави твоя коментар.


Още от Храни и здраве

Само за регистрирани потребители.
 
Регистрация
Забравена парола!
Забележка: Само на регистрираните потребители коментарите се публикуват директно. На всички останали коментарите се публикуват след преглед.