С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Кафето е стимулиращо само в съзнанието ни

Кафето е стимулиращо само в съзнанието ни

Кафето е стимулиращо само в съзнанието ни

 Те поканили 88 доброволци на възраст от 18 до 47 години, които са непоправими кафеджии и изпиват минимум по две чашки кафе дневно. На част от тях им предложил кафе с кофеин, но им казали, че е без кофеин. На другата част обратното – дали им безкофеиново кафе, но им казали, че е с кофеин. След консумацията доброволците участвали в серия от тестове за оценка на умствената дейност, реакциите и настроенията. Тези, които изпили истинско кафе, демонстрирали подобрени показатели на теста, в който трябвало да се определи с какъв цвят е написана дадена дума. Например, показали им надпис с думата "син", която обаче била изписана със зелен цвят. Тази група обаче не демонстрирала по-бързи реакции.

В същото време онези, които са мислели, че пият истинско (но всъщност безкофеиново) кафе, демонстрирали по-добри показатели както в теста за цвета, така и за бързина на реакцията. Резултатите от изследванията показват, че влиянието на кафето до голяма степен може да е обусловено от нашите очаквания, коментира Дениъл Милър, автор на статия за експеримент в сп. "Епътайт" (Appetite).

източник : БГНЕС
снимка : Гответе с мен
Назад
Добави в Svejo   

Коментари

Добави коментар

Няма коментари. Добави твоя коментар.


Още от Храни и здраве

Само за регистрирани потребители.
 
Регистрация
Забравена парола!
Забележка: Само на регистрираните потребители коментарите се публикуват директно. На всички останали коментарите се публикуват след преглед.