С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Как да имаме изящни крака според статия от 1930 г.

Как да имаме изящни крака според статия от 1930 г.

Как да имаме изящни крака според статия от 1930 г.

Красиви крака

Ако не сте ги получили от рождение, можете да ги получите чрез гимнастика


Да бъде славно името на американската лекарка Джозефина Хелтон, която ободри всички жени, на които краката не отговарят... нека кажем... на изискванията на каноните на класическата красота. Г-жа Джозефина Хелтон уверява и с трудовете си доказва на практика, че в повечето случаи некрасивите крака се подават на изправление. Даже изкривените крака тя не счита за неизправими. Тя изправя такива на петнадесет американски войници и на осем от тях получава удовлетворителни резултати.

Дебелите, безформени и малко отклоняващи се от правилността крака тя изправя с гимнастика.

Изправете тялото си по целия корпус и отпуснете ръцете си да висят отстрани без ни най-малко напрежение на мускулите, като закачени. По-добре е да застанете на мраморна плоча, но може и на парче линолеум. Разтворете носовете на краката, а петите приближете така, че между тях да има 5-7 см. После бавно, но с пълно напрежение на мускулите движете петите, докато разстоянието между тях се намали на 2 см.

Всичко това правете с тътрение на краката по пода с големо напрежение на мускулите на стъпалата и бедрата.

Сега започнете бавно да съединявате колената толкова близо, колкото е възможно това. Починете минутка и направете отново цялото упражнение. Отначало това упражнение много ще ви уморява, но когато му свикнете, три-четири минути съвсем не ще ви уморяват, а пет-шест минути ще ви са умерени. Правете това упражнение три пъти на ден и ще се убедите, че краката ви съвършено ще се оправят. Ако краката ви не са много изкривени, за 8 месеци ще успеете да ги оправите съвършено добре.

Упражнението с книга е съвършено полезно и главен начин за развиване на вътрешните бедрени мускули, които придават на краката дължина и права линия – толкова необходима за красотата на крака. Това упражнение трябва да се прави методически и под такт: едно – повдигане на пръстите, две – спущане на петите.

Ако краката ви са прави, но дебели или безформени, пристъпете към третото упражнение – на пръстите. Това упражнение е известно в балетните училища и доста уморително, а особено когато с извършва добросъвестно: щом застанете на пръстите, целата ви тежест требва да пада на тех.

По-лесно упражнение е изобразено на последната фигура и требва да бъде в грижата на всека следяща за себе си жена, както съставлява грижата на всекиго да си мие и чисти зъбите. С това се развива гъвкавост и грация на краката, премахват се излишните тлъстини, които развалят линията на прасетата и към кокъла. То може да се извършва неколко пъти на ден, както и всички упражнения на г-жа Хелтон, но винаги на съвършено равно место и винаги без обувки.


Упражнения

Ако немате мраморна плоча, изберете съвършено равно место на пода и го покрийте с линолеум

Поставете пръстите на краката върху подвързията на дебела книга. Плътно прилепете петите и разтваряйте пръстите

Целата тежест трябва да се придаде на пръстите

Подигайки се на пръсти, опъвайте мускулите, а отпущайки се на петите, давайте им пълно спокойствие – почивка. Не бързайте

Изнасяйте посменно ту единия, ту другия крак, като превивате пръстите навътре. Извършвайте това ритмично - едно! две! (извръщане на пръстите) три!

Речник

Прасетата = прасците

Назад
Добави в Svejo   

Коментари

Добави коментар

Няма коментари. Добави твоя коментар.


Още от Кулинарни пътешествия

Само за регистрирани потребители.
 
Регистрация
Забравена парола!
Забележка: Само на регистрираните потребители коментарите се публикуват директно. На всички останали коментарите се публикуват след преглед.