Автор Тема: Канелони  (Прочетена 15406 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Канелони
« -: 18 Юли 2006, 11:24:21 »
Канелони     по сп. Меню

Излизат 4 порции - по 2бр.

500гр. смляно телешко месо (при мен беше месо, което после пасирах с  другите съставки)
350гр. брайшно
8 яйца
1 ч л зехтин (при мен олио)
200гр. пилешки дробчета (при мен пилешки пастет )
200гр. настъргано пармиджано (при мен Гауда и домашно сирене-твърдо е - по 100гр. смесено)
120мл. бяло вино
120 гр. масло
1/:2 ч л кимион
1 ч л риган /ама съм запаметила мащерка и нея сложих  :-[ )
сол и черен  пипер на вкус

     1. Месото се слага в дълбок тиган, покрива се с вода и се оставя да къкри около 40 мин, или докато се свари (моето беше готово за 20, че го бях накълцала съвсем на дребно.
     2. През това време се правят канелоните (моите ги правих предния ден)
   Брашното се пресява и в центъра му се прави кладенче. Слагат се 4 яйца, зехтинът и солта.
   Омесва се гладко тесто, което се оставя да почине 30 мин., покрито с влажна кърпа (ееееееееей, тук съм го чела това за мократа кърпа, което приложих за сефте на месеницата)
     3. Тестото се разделя  на 8 части и всяка се разделя тънко.
    Изрязват се 8 правоъгълника, които се оставят да позасъхнат около 10 мин. (аз - двойно)
     4. Корите за канелоните се варят 11 мин. в съд с вряща подсолена вода. Изваждат се и се отцеждат (на кърпа, че на салфетка май ще залепнат ??? )
     5. Свареното месо се слага в кухненския робот или в пасатора заедно с дробчетата, останалите 4 яйца, 2/3 от сиренето, виното, кимиона, ригана и черния пипер. (и сол на вкус - това от мен)  
   Сместа се пасира, докато стане гладка.
     6. Месната смес се слага върху сварените кори и се завиват на рула.
     7. Канелоните се слагат в огнеупорен съд, намазан с масло, поръсват се с пармиджано (останалото) и парченца масло.
   Пекат се на 180* около 30 мин. (при мен на предварително загрята фурна - 20 бяха достатъчни)

Нямам какво да добавя освен, че и със сменените сирене и дробчета си бяха много вкусни. Но гледам сина е заливал с кетчуп, та си мисля, че някакъв сос ли, що ли - ще им дойде добре.
« Последна редакция: 11 Октомври 2009, 08:49:22 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1817
Re: Канелони
« Отговор #1 -: 18 Юли 2006, 19:06:04 »
Сакън, какъв Ню Йорка, какви пет лева! Недейте така!

Пепи, отиваш в Метро и на щанда с пастата има два вида канелони. Аз си ги купувам оттам поне от 5 години. Има и в Билла, но са по-скъпи там. А ако не ти се ходи, свириш силно и ти хвърлям една от моите кутии.

Недей си игра да месиш и утре, живот и здраве ме подсети да ти кажа аз как ги правя - в Америката много се тачеше това италианско ястие и ние у нас си ги готвим редовно. Виж, другото с "К" - каноли, още не съм се навила да го правя, а то каква е вкусотияяяяяяяяяя.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Канелони
« Отговор #2 -: 18 Юли 2006, 19:21:33 »
Sladka, щом ги има на Билла няма да изкуквам до там, че да ги меся :cranky: :cranky: Ибез това вече за такава ме водят у нас, като ме видят с Джисемето в бокса  :cranky: :cranky: Метро не го уважавам, но в Биллата обичам да ходя.
А ти кажи за онова другото - Каноли, пък може и *покажи*  :flirt: :flirt:
А колко броя са в една кутия или са различни грамажи*

оназ Вълча баница на Мила много хубаво ухае, да знаете  :P
« Последна редакция: 18 Юли 2006, 19:25:05 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1817
Re: Канелони
« Отговор #3 -: 18 Юли 2006, 19:32:03 »
Пепи, кутията е 250 г., но за бройки не знам, защото е започнат. Но за две големи тави матриал ще има.

Аз съм купувала на Barilla и на Divela.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Канелони
« Отговор #4 -: 18 Юли 2006, 19:36:09 »
Благодарско много, ще се възползвам от таз информация още до края на седмицата. А ти с какво ги пълниш - питанкааааа
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1817
Re: Канелони
« Отговор #5 -: 18 Юли 2006, 19:42:23 »
Благодарско много, ще се възползвам от таз информация още до края на седмицата. А ти с какво ги пълниш - питанкааааа
С лук и каймица,домати, гъбки, моркови, чушки - което и по колкото имам.

На едната кутия (не помня на коя от двете марки), имаше рецепта и за бял сос - нещо със сметана, ама моите хора са свикнали на този и не съм се пробвала.

Пълня с каймяната смес, отстрани заливам само от доматения сос, а като се сготви, настъргвам малко кашкавал отгоре да се запече леко и това е.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Канелони
« Отговор #6 -: 18 Юли 2006, 19:47:21 »
оф, и от таз информация ще се възползвам  :flower: :flower: :flower: за бял сос го срещнах като заливка с бешамел - дори май Марабу-то го беше правила така.

Отивам да си снимкна вълчата баница и я режа, никого няма да чакам повече :gun_sniper:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Канелони
« Отговор #7 -: 18 Юли 2006, 20:05:13 »
Ние най-ги обичаме пълни със сирена и спанак, и заляти с доматен сос. На кутията на Barilla има рецепта със спанак и гъби и това съм правила. И с кайма съм ги пълнила, ама постните ми харесват повече.

rumirenard

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 242
Re: Канелони
« Отговор #8 -: 18 Юли 2006, 21:33:35 »
Освен канелони  се наричат и маникотти. Ето ти линк да видиш, Пепи:-))
http://barillaus.com/Manicotti.aspx
Голяма работа си, разсмя ме  добре:-)))
Иначе и аз ги правя като Танчето, с рикотта и спанак и заливка с паста сос. Много са калорични ,да имаш и това в предвид.Предложението ми остава, ако не намериш и в другиа магазин, ОК???
Поздрави на всички кулинарки :clapping:
Rumi Renard

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1817
Re: Канелони
« Отговор #9 -: 18 Юли 2006, 22:15:38 »
Руми,
различни неща са, мила. Не че принципно не става същото, но тия маникоти имат някаква райета отгоре, а канелоните са си дюс. Ето виж на Барилла същият продукт - но канелони



rumirenard

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 242
Re: Канелони
« Отговор #10 -: 18 Юли 2006, 23:14:02 »
Моля ти се , едните са гладки другите са с раета, което  всъщост е по добриат вариант, защото по-голямата повърхност  задържа по добре пълнежа и соса отгоре... :flirt:
А ти мила  Хапке не трябва ли да спиш  по-това време ???  :poketoungeb:  :cranky:
« Последна редакция: 18 Юли 2006, 23:15:52 от rumirenard »
Rumi Renard

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Как се справяте с мухъла? от radkaa
[01 Май 2018, 20:32:34 ]


Re: Поръчка на дамски чанти от radkaa
[01 Май 2018, 20:30:03 ]


Машина за фреш? от radkaa
[01 Май 2018, 20:25:26 ]


Re: Пари за нов фризер от mariqna44
[29 Април 2018, 17:21:14 ]


Re: Детска кошарка втора ръка от jeneta
[29 Април 2018, 16:13:38 ]


Re: Шевна машина? от jeneta
[29 Април 2018, 14:51:23 ]


Re: Идеи за пролетни обувки от cvetozara123
[29 Април 2018, 14:45:09 ]


Re: Стая за момче? от mariqna44
[29 Април 2018, 12:02:04 ]


Re: Рецепти за риба от jeneta
[29 Април 2018, 11:54:24 ]


Re: Флашки на герои от SW? от mariqna44
[29 Април 2018, 11:15:04 ]


Re: Поръчка на дамски чанти от jeneta
[29 Април 2018, 10:56:05 ]


Re: Флашки на герои от SW? от jeneta
[28 Април 2018, 22:54:33 ]


Re: Детска кошарка втора ръка от mariqna44
[28 Април 2018, 22:36:18 ]


Re: Поръчка на дамски чанти от beauty
[28 Април 2018, 21:54:40 ]


Re: Пари за нов фризер от beauty
[28 Април 2018, 18:56:34 ]


Re: Шевна машина? от mariqna44
[28 Април 2018, 18:43:26 ]


Re: Идеи за пролетни обувки от mariqna44
[27 Април 2018, 14:56:03 ]


Re: Ремонт на Леново? от mariqna44
[27 Април 2018, 14:52:08 ]


Re: Езикови курсове от mariqna44
[27 Април 2018, 14:51:17 ]


Re: Пари за нов фризер от mariqna44
[27 Април 2018, 14:45:45 ]