Автор Тема: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг  (Прочетена 251010 пъти)

dove

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2705
Чудничко изглежда :clapping: :clapping: :clapping:

Еликсир

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 521
Ауууу,Ели,ще се покапя чак,направо се убих да преглъщам по това твое руло!Стра-хот-но е ! :clapping:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Божееееееееееее ........... :swoon: :swoon: :swoon:


Страшно е това!  :thumbup:

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 862
Ооо... Ели, ами то е като картина!

Какви топли пастели и само как се преливат!  ::)

Чудно е наистина! Благодаря ти!  :thumbup:
« Последна редакция: 23 Юни 2011, 18:30:54 от Drago »

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2587
Ох, вашите похвали значат много за мен. Благодаря ви от сърце. :thank_you2:

И сега една тайна - изтръгнах лютеницата от устата на детето, за да произвеждам
шарени рула.  :girl_haha:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3303

   Браво, Елианка, страхотно руло!!!  Поздравления!!!

verabel

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2130
Ели, много интересно руло и несъмнено вкусно! Чудесно изглежда!

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1229
Страхотно изглежда това руло, Ели!  :clapping:

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2587
Вале, Верче, Еве, много ме радва вашата оценка.  :air_kiss:
И моля да ме извините, че чак сега ви благодаря.

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2587
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #174 -: 03 Октомври 2011, 18:56:53 »
Кюфтета от печени червени чушки



Цяло лято ме тормози мисълта „ Какво ще стане, ако от печени червени чушки се направят кюфтета вместо чушки бюрек”.
И сега, когато има изходен материал колкото си искаш, а старателните домакини като мен  ;D седят край чушкопека неуморно, осъществих тази идея.

Продукти:
5-6 големи печени червени чушки
200 гр. натрошено сирене
2 яйца
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
5-6 супени лъжици брашно
2 супени лъжици олио
2 супени лъжици кисело мляко
Щипка сода бикарбонат
Малка китка магданоз
Сол  и черен пипер на вкус

Мазнина за пържене

Приготовление:
Печените чушки се смилат на по-едри парченца.
И вместо да се прави  лютеница, както постъпват нормалните хора, домакинята  смесва изходния продукт с яйцата,
натрошеното сирене, брашното и олиото.
Добавят се нарязаният лук, магданоз и пресованият чесън.
Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Количеството сол се определя от това колко е солено сиренето.
Във вряща мазнина се изсипва със супена лъжица от сместа.
Пържат се от двете страни.
Готовите кюфтета от печени червени чушки се сервират с млечен-чеснов сос с копър.

Заключение: Кюфтетата са много приятни и се различават на вкус от чушките бюрек. Определено ми харесаха студени.
Млечно-чесновият сос е просто задължителен. Както и чаша добре изстудена бира.
Наздраве и да ви е сладко.
« Последна редакция: 03 Октомври 2011, 19:07:59 от elidrag »

bazi

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 137
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #175 -: 03 Октомври 2011, 19:10:13 »
Звучи убийствено. Сега остава Шефовете да спрат да ми дават работа за вкъщи и това ще е първото което ще сготвя за удоволствие, а не само колкото да има нещо за ядене.
Благодаря
Ако един мъж си говори сам в гората и жената не го чува, то той греши ли?

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #176 -: 04 Октомври 2011, 18:27:32 »
Ейййй , това е страшно!!!  :swoon: :swoon: :swoon:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #177 -: 06 Октомври 2011, 12:57:24 »
Чудни  :clapping: :clapping: Така или иначе почти всеки път правя чушки бюрек на пратка, която се хапва студена, т ова е идеалния начин и доставчикът да е с чисти ръце и получателя да е доволен  :yahoo: :yahoo: Благодаря ти, Ели, златна си!
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2587
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #178 -: 06 Октомври 2011, 13:19:45 »
Благодаря ви.  :air_kiss:
И в края на чудесните слънчеви и топли дни да ви почерпя.

« Последна редакция: 06 Октомври 2011, 17:08:28 от elidrag »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #179 -: 06 Октомври 2011, 17:13:12 »
Оооо, Ели, благодаря ти много за слънчевата почерпка! Ще си взема тарталетка, нищо, че не си помислила за мен и не си предложила с гъби. Или със сиренце.

В знак на благодарност ти поднасям цвете. Окъпано от слънчеви лъчи.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59

* Последното от форума

Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 20:00:35 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:59:56 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:59:16 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:58:46 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:58:15 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:57:43 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:57:05 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:56:31 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:55:57 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:55:19 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:54:23 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:53:30 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:52:32 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:51:50 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:50:55 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:50:07 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:49:09 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:48:18 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:47:24 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:46:22 ]