Автор Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема  (Прочетена 602800 пъти)

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Къпкейкс с моркови и глазура от крем сирене



Продукти:
1 ч.ч кафява или обикновена захар
1/4 ч.ч олио
1/4 ч.ч прясно мляко
2 с.л. изцеден лимонов сок
1/2ч.л течна ванилия
2 яйца
1ч.л бакпулвер
1/2 ч.л. хлябна сода
1ч.л канела
1/4 ч.л. сол
1 и 1/3 ч.ч брашно
1 и 1/2 ч.ч настъргани моркови
1/2 ч.ч счукани орехи
1/2 ч.ч стафиди
1/4 ч.ч кокосови стърготини

За глазурата:
120г крем сирене
2с.л. меко масло
1/2ч.ч пресята пудра захар
1/4ч.л. течна ванилия
Кокосови стърготини за поръсване

Приготовление:
В купа изсипете захарта, олиото, прясното мляко, лимоновия сок, ванилията и яйцата. Разбъркайте всичко до еднородна смес.

Прибавете бакпулвера, хлябната сода, канелата и солта. Разбъркайте. Прибавете брашното, разбъркайте. Добавете настърганите моркови, орехите, стафидите, кокосовите стърготини и объркайте всичко добре.

Намаслете 12 формички за мъфини или поставете в тях хартиени формички. Разпределете сместа в тях.

Печете в предварително загрята фурна до 180С(350Ф) градуса, около 25-30 минути, или докато поставена в центъра клечка за зъби излезе чиста. Охладете. Охладените добре кексчета се намазват с глазурата и се поръсват с кокосови стърготини.

Приготовление на глазурата:
Поставете в купа маслото, крем сиренето, пудрата захар и ванилията. Разбийте с миксер до гладък крем.

Станаха много вкусни, децата страшно много ги харесаха. По принцип морковените сладкиши се правят с повече мазнина, аз се опитах да направя вариант с малко мазнина и мисля че се получи достатъчно сполучливо и вкусно.

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Re: Пълнени яйца
« Отговор #106 -: 19 Май 2007, 10:42:20 »
Ето едно предложение да си оползотворите част от великденските яйца.

Пълнени яйца



tanita, страхотни яйчица!!!
Благодаря за хубавата рецепта! :yahoo:
« Последна редакция: 19 Май 2007, 18:23:39 от pep-4o »

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Пълнени яйца
« Отговор #107 -: 20 Май 2007, 21:34:46 »
Ето едно предложение да си оползотворите част от великденските яйца.

Пълнени яйца



tanita, страхотни яйчица!!!
Благодаря за хубавата рецепта! :yahoo:

Моля  :hi:

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Щрудел с извара и пресни плодове
« Отговор #108 -: 07 Юни 2007, 06:56:03 »


Щрудел с извара и пресни плодове

16 парчета кори за баница с размер 11Х35см.
1/4ч.ч разтопено масло
1 пакетче желатин
1/4ч.ч студена вода
1 и 1/2ч.ч безсолна извара
1/2ч.ч прясно мляко
1/4ч.ч заквасена сметана
1/2ч.ч захар
1/8ч.л. смляно индийско орехче
1/2ч.ч стафиди
1/3ч.ч белени, изпечени филирани бадеми
1ч.ч пресни плодове(кайсии, праскови, сливи, ягоди, череши), може и консервирани, оцедени добре от водата

1.   Намаслете корите и покрийте с тях дъното и страните на форма за пай с диаметър 23 см. Притеснете ги внимателно с ръка по дъното и страниците на формата. Изпечете за 15 минути в предварително загрята до 175С(350Ф) фурна. Оставете да изстинат.
2.   През това време в малък огнеопорен съд, налейте студената вода и изсипете в нея желатина, разбъркайте и оставете за 1 минута да набъбне. Разтворете желатина на водна баня или в микровълновата(за 30сек, като на всеки 10 разбърквате)
3.   В блендер изсипете изварата, прясното мляко, сметана, захарта, индийското орехче и разбиите докато стане еднородна смес. Разбивайки прибавете малко по малко разтворения желатин. Към получената смес прибавете стафидите и бадемите и разбъркайте с лъжица. Изсипете  сместа върху приготвената форма от корите. Оставете в хладилника за 15 минути, докато крема започне да се сгъстява. Извадете и наредете отгоре плодовете. По желание може да намажете с четка плодовете с разтопено сладко от кайсии. Върнете отново в хладилника за около 3 часа или докато крема се желира.


di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
tanita,
Много елегантен -  великолепен сладкиш . :thumbup:
Дали ше се получи добре с течна сметана?
(Не разбрах обаче защо страната на кората е с размер 11 см :blush2:)

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Сигурно и с течна ще се получи, или с гъсто кисело мляко.
Ами 11 см, защото при мен корите са 22Х35 и ги срязох на две. Добре е да са ленти,които се застъпват една с друга по диаметъра, а не цяла кора, за да може крайчетата да "цъфнат" като се изпекът корите.

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
tanita,
Много благодаря за отговора,
за корите предполагах.
Бих се радвала и при мен да се получи такава феерия.
 :thankyou:

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Пюре от манго със сметана
« Отговор #112 -: 12 Юни 2007, 18:14:01 »


Пюре от манго със сметана

1 голямо меко манго(или 2 малки)
¼ ч.ч захар
1ч.л. сок от лимон
1ч.ч течна сметана +1ч.л захар
1-2ч.л светъл ром по желание

Мангото се обелва и нарязва на парчета.
В блендер или фууд процесор се разбива на пюре. Прибавя се захарта и лимоновия сок и се бърка докато се разтвори захарта.
Сметаната се разбива със захарта и рома(по желание) до гъст и пухкав крем.
Сметана се прибавя към пюрето от манго и се разбърква леко, така че да се получат ивици от манго и сметана. (Аз го обърках добре до еднородна смес, щото иначе моите госпожици не го ядът)
Сервира се в 4 стъклени чаши.
« Последна редакция: 12 Юни 2007, 18:27:46 от tanita »

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Улични мекици
« Отговор #113 -: 15 Юли 2007, 21:08:39 »
Улични мекици



Продукти:

4ч.ч брашно
1ч.л. сол
2 с.л. захар
1с.л. суха мая
2 и 1/2 ч.ч топла вода

Тестото се забърква от вечерта. Сухите продукти се изсипват в голяма купа, прибавя се водата и се бърка докато се получи много гъста каша – тесто. Купата се покрива с намаслено фолио и се оставя в хладилника до сутринта.
На сутринта се изважда от хладилника, тестото  трябва да е увеличило обема си 3-4 пъти. Цялото е в шупли.



Тестото е едно такаво лигаво и лепкаво, това да не ви притеснява, това е тайната.
Мекиците се пържат в силно загрята мазнина - дълбок тиган или фритюрник. Загрява се мазнината. В купичка се сипва олио и преди всяко взимане на тeсто за мекица се намасляват ръцете, защото тестото е доста лепкаво. Взима се малко тесто, раздърпва се до много тънко и се слага в сгорещената мазнина.



 Пържи се до златисто. Мекиците се изваждат от мазнината и се поставят върху хартия, за да попие част от мазнината.



« Последна редакция: 09 Декември 2007, 21:15:50 от tanita »

vesi_127

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 296
Танита, много благодаря за рецептата. Знаех си, че има някаква тънкост.  :smile1: Предполагах, че е в пърженето. Ама се оказа, че е не само там. Ще изпробвам рецептата при първа възможност.  :thankyou:

marchela

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 362
Танита, безкрайно ти благодаря за рецептата.  :-* Ще я пробвам в събота. Аз досега замесвах тестото и веднага ги пържех и не се полячаваха като едно време. Още веднъж thanks.

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Мъфини с тиквички, сирене и копър
« Отговор #116 -: 20 Юли 2007, 03:09:03 »


Мъфини с тиквички, сирене и копър

2ч.ч брашно
2с.л. захар
1с.л. бакпулвер
1ч.ч прясно мляко
1/2ч.ч натрошено сирене
1/3ч.ч олио
1с.л. нарязан на ситно пресен или сух копър
1 яйце
1ч.ч настъргана тиквичка

1ч.ч - 240мл

Загрейте фурната до 204 С(400Ф) градуса.
Намаслете или покрийте с хартиени 12 формички за мъфини.
Смесете брашното, захарта и бакпулвера в голяма купа.
Смесете млякото, олиото, сиренето, копъра и яйцето в малка купа и разбъркайте.
Получената смес изсипете към сухите съставки. Прибавете тиквичките и бъркайте до еднородна смес.
Разпределете сместа в купичките.
Печете около 25-30 мин. до златисто кафяв цвят.
Извадете от формичките и оставете върху решетка да изстинат за 10 минути.
Сервирайте топли!
« Последна редакция: 20 Юли 2007, 03:16:55 от tanita »

Ванчето

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1220
Re: Улични мекици
« Отговор #117 -: 22 Юли 2007, 18:34:33 »
Улични мекици


Танитка,искам да ти благодаря за вкусната рецепта. :-* Децата си облизаха пръстите. :smile1:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
tanita благодаря ти за рецептата за мъфините с шунка и кашкавал, наложе ми се да направя и втора доза /позлолих си да пребавяв втората доза  и царевица/ станха много хубави     :thumbup:

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Момичета много се радвам че са ви харесали рецептите!

tanita благодаря ти за рецептата за мъфините с шунка и кашкавал, наложе ми се да направя и втора доза /позлолих си да пребавяв втората доза  и царевица/ станха много хубави     :thumbup:

И аз слагах веднъж царевица, щото моите деца много обичат царевица и всичко в което има царевица се изяжда, де така да беше и за граха :smile1:

Улични мекици


Танитка,искам да ти благодаря за вкусната рецепта. :-* Децата си облизаха пръстите. :smile1:

И моите, ама те май и за пръв път ядат мекици :smile1:, сега само ме питат кога пак ще направя :smile1:
« Последна редакция: 31 Юли 2007, 07:43:21 от tanita »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Уреди на марката Miele от tomislava
[Днес в 11:57:01]


Re: Коледни подаръци от tomislava
[16 Декември 2017, 11:10:12 ]


Коледни подаръци от cvetozara123
[15 Декември 2017, 19:05:11 ]


Re: Магазин за обувки от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:51:04 ]


Re: Уреди на марката Miele от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:32:12 ]


Re: Какво да правя? от cvetozara123
[15 Декември 2017, 14:11:20 ]


Уреди на марката Miele от tomislava
[14 Декември 2017, 23:38:23 ]


Какво да правя? от tomislava
[14 Декември 2017, 21:57:14 ]


Магазин за обувки от tomislava
[14 Декември 2017, 19:26:39 ]


Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]