Автор Тема: Пиле, пуяк, патица, врабче :)  (Прочетена 327052 пъти)

кокона

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 657
  • Целувки{}
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #240 -: 10 Юни 2010, 12:48:10 »
Страхотна рецепта! И аз ще го пробвам - обезателно и ще споделя резултата! :thumbup:

Аелис

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 626
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #241 -: 10 Юни 2010, 12:57:19 »
Did_ka , ще пробвам и аз с розмарин следващият път, и повечко видове сирена ще сложа :thumbup:.

кокона , дано ти хареса ::).

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1045

marabu

  • Гост
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #243 -: 17 Юни 2010, 21:37:54 »
Медови крилца



12 броя пилешки крилца
4 с л соев сос
3 с л шери (херес)
3 с л зехтин
1 скилидка чесън
1 1/2 с л мед


• Отрязват се краищата на крилцата и се изхвърлят (могат да бъдат използвани за пилешки бульон).
• Крилцата се разрязват на две части.
• Измиват се под течаща вода и се подсушават върху кухненска хартия.
• Прехвърлят се в купа с капак или плик.
• В друга купа се смесват соевият сос, виното, зехтинът и настърганият чесън.
• С приготвената марината се поливат крилцата.
• Купата се покрива (пликът се завръзва) и се поставя в хладилник за 2-24 часа.
• Фурната се загрява на 180 С.
• Огнеупорна тава се застила с хартия за печене.
• Крилцата се отцеждат от маринатата и се нареждат в тава на един ред.
• Пекат се 10 минути, след което се обръщат и се пекат още 15 минути.
• Медът се разтопява в микровълнова фурна, за да стане течен.
• Крилцата се намазват с топъл мед.
• Пекат се още 2-4 минути.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
« Последна редакция: 24 Юни 2010, 23:11:07 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
« Последна редакция: 08 Август 2010, 23:24:19 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #247 -: 14 Август 2010, 16:31:15 »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #248 -: 29 Август 2010, 18:11:37 »

Аелис

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 626
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #249 -: 11 Октомври 2010, 13:51:39 »
Пиле с розмарин и червено вино



Необходими продукти :

4 големи пилешки бутчета - около 1 кг.и 400 гр. общо
2 моркова
1 голяма глава червен лук или 2 малки
2 едри скилидки чесън,
1 чушка
1 ч.ч. червено вино
3-4 пресни домата или половин бурканстерилизирани белени домати
2 с.л. доматено пюре
розмарин
зехтин
сол

Бутчетата нарежете на две,измийте ги и ги подсушете с домакинска хартия,посолете ги. В дълбок съд сипете около 7-8 с.л. зехтин и запържете пилето до златисто. Добавете виното и задушавайте до изпаряването му. Добавете нарязаните зеленчуци без чесъна и доматите, посолете и задушете около 20-30 мин. Накрая сложете обелените и нарязани на дребно домати, пресования чесън и няколко иглички розмарин - не прекалявайте с него, доста силна подправка е. Задушете още около 20-30 мин., докато ястието остане почти на мазнина, със съвсем малко сос.

marabu

  • Гост
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #250 -: 29 Октомври 2010, 11:05:28 »
Страта с пилешко месо и зеленчуци



1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
100-200 г сварено или печено пилешко месо
1 сварен картоф
1 зелена или червена чушка
2-3 домата
1 с л краве масло
1 с л олио
1-2 стръка прясна мащерка
смлян черен пипер
сол
3-4 яйца
150 мл прясно мляко (течна сметана)
100-150 г настъргано сирене Витоша (Гауда, Ементал или Балкан)

• Месото, картофът и чушката се нарязват на кубчета.
• Лукът се обелва и нарязва на ситно.
• Доматите се измиват и нарязват на кръгчета.
• В голям тиган се сгорещяват двете мазнини.
• Добавят лукът и стръкчетата мащерка.
• Всичко се задушава на среден огън до омекване на лука.
• Прибавя се пресованият чесън и се разбърква.
• След 2 минути се добавя чушката.
• Готви се 3 минути, след което се добавят картофите и месото.
• Всичко се пържи 2-3 минути.
• Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
• Огнеупорна тава се намаслява.
• Вътре се изсипва сместа от тигана.
• Покрива се с доматените кръгчета.
• В отделна купа се разбиват яйцата с млякото.
• Изсипва се във формата.
• Фурната се загрява на 190 С.
• Ястието се пече 25 минути.
• Поръсва се с настъргания кашкавал.
• Връща се във фурната и се пече още 25 минути.

** Свареният картоф може да се замени със стар хляб, нарязан на кубчета.
** Ястията, които се пекат във огнеупорни тави (шоли, купички) и са залети с разбити яйца с мляко носят, името СТРАТА.
Основното в тях е да има заливка от яйца и мляко. Могат да се използват всички видове зеленчуци,стар хляб, месо от предния ден и подправки на вкус.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #251 -: 29 Октомври 2010, 11:21:28 »
 :clapping: изглежда чудесно и лесно  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1433
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #252 -: 10 Ноември 2010, 08:37:26 »
Пилешки дреболийки с коричка от картофено пюре

Продукти:
500гр. пилешки дреболии / при мен бяха сърца и воденички/
1глава стар лук /или стрък праз, или пресен лук/
1 1/2 ч.ч. доматен сок
зехтин
сол, черен пипер, чубрица

Лука се запържва в зехтина докато омекне, добавят се дреболиите и се пържат до зачервяване. Когато са готови се налива доматения сок, овкусява с подправките и се оставя да къкри под капак на слаб огън докато се сгъсти доматения сок.

картофеното пюре
1/2 опаковка картофено пюре на люспи /около 60-65гр./
100мл. прясно мляко
225мл. вода
Смесват се водата и млякото в подходящ съд и се слагат на котлона да заврат. Добавя се щипка сол и се сваля от котлона. С непрекъснато бъркане се прибавят картофените люспи, докато се получи гладко пюре. Добавих и лъжица масло.
В подходяща тавичка се изсипват дреболиите, върху тях се заглажда картофеното пюре. Залива с разтопено масло /не много, около 3-4 с.л./ и се пече в предварително загряна фурна на 220гр. докато пюрето добие златист цвят.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2627
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно

Аелис

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 626
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче :)
« Отговор #254 -: 30 Ноември 2010, 11:53:25 »
Пилешки филета по милански


Направих тези филенца по спомени от едно предаване по Фиеста ТВ - "Италианска идилия с Лидия" - промених някои неща, но идеята си е нейна ;D.

Няма да давам пропорции, защото това е от онези лесни рецепти, които не изискват да разполагате с кухненска везна.Количеството продукти зависи от това колко приятели ще седнат на масата ви :smile1:.

Ще ви трябват:

Пилешки филета, начукани,но не много тънко, да приличат на сочни пържолки

За панировката:

брашно
яйца
сол
галета
олио или зехтин за пърженето

За запичането:

домати
кашкавал
босилек

Може да си вземете филета, които са си във вид на пържоли, по- удобно е.А може да си вземете "пеперуда", да я разделите на две и да получите две пържоли.Между два пласта свежо фолио сложете филето и много леко и внимателно го начукайте, мъъъничко да го изтъните, но внимавайте да не го накъсате - не ви трябва да е много тънко, за да остане сочно.
Пригответе си три чинии - в първата сложете брашното, във втората - разбитите яйца с малко сол, в третата - галетата.Вземете едно филе, овъргаляйте го в брашното, изтръскайте го, потопете го и от двете страни в яйцето, а след това и хубаво го овъргаляйте в галетата - готово е за паниране.
Не засичах време, пържих , докато хубаво се зачервиха.
Когато всички филета са готови си приготвяте тавичката, в която ще печете - застилате я с хартия за печене и редите филетата в нея.Върху всяка пържолка слагате домат на кръгчета, поръсвате с босилек и отгоре слагате тънки резенчета кашкавал.Всичко това може да приготвите предварително и когато решите, че ще сервирате вечерята слагате тавата във фурната за 8-10 мин., или докато се разтопи кашкавала.

Сервират се топли, гарнитурата е по желание - аз ги поднесох с картофи с масло и подправки.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • mimi9099: И аз съм от него край и съжалявам че не съм съхранила рецептите благодаря че сте публикували гювечетатс
    29 Декември 2020, 16:44:16
  • mimi9099: Здравейте Снежка а имате ли рецептата и за питките от каравеловското ханче ако да бихте ли я публикували
    29 Декември 2020, 16:42:00
  • mimi9099: Може ли да задам въпрос към Снежка
    29 Декември 2020, 16:39:16
  • scorpia: Ужасно ми е мъчно за този изключителен форум. Съсипан! За да може някакви като mariqna44 да изкарват някой лев с нелепи реклами в нелепи теми за гуми и дрехи втора употреба..
    26 Декември 2020, 10:11:34
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47

* Последното от форума

Re: Подарък за оценка 6 на детето от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:48:53 ]


Re: и хладилник също вероятно ще ми трябва от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:46:04 ]


Re: Дрехи втора употреба от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:38:52 ]


Re: Търся сушилня от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:26:27 ]


Re: Детски дрехи от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:20:52 ]


Re: Гуми за Коледа? от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:09:40 ]


Re: Електроника за коледа от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:07:57 ]


Re: Магазин за обувки от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:58:24 ]


Re: Техника за градината от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:54:26 ]


Re: Евтини мебели от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:45:06 ]


Re: Диоптрични рамки, от къде? от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:41:56 ]


Re: Хубаво вино за изискан повод от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:30:15 ]


Подарък за оценка 6 на детето от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:21:54 ]


и хладилник също вероятно ще ми трябва от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:20:33 ]


Търся сушилня от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:18:53 ]


Гуми за Коледа? от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:14:55 ]


Електроника за коледа от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:13:54 ]


Техника за градината от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:11:46 ]


Re: На Коледа във Виена от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:09:49 ]


Re: Дървени къщи от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:07:11 ]