Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna  (Прочетена 781182 пъти)

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #75 -: 30 Август 2006, 15:47:29 »
Хапчице, да поясня - това не са бухтите които ние знаем, просто тук на това викат бухти! На вкус са подобни на тутманик, но в сладък вариант. Не са много сладки, но са много вкусни. Тези на снимката са със сини сливи.

Поздрав мила!  :air_kiss:

morska fauna

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 869
Re: Аристократичен сладкиш
« Отговор #76 -: 21 Септември 2006, 23:58:21 »
Аристократичен сладкиш
Истинското име на рецептата е "Парчетата(пастите) на графинята", но ми се видя доста дълго и трудно запомнящо се, та го смених. Надявам се братята чехи да не се сърдят :)
Нат пробвах днес този сладкиш и наистина се получи доста добре и на вид и на вкус ,всички го харесаха  :yahoo:,попада в категорията на любимите ни десерти  :w00t:
:girl_prepare_fish:  Мога да издържа на всичко ,освен на изкушението... :nyam: [/ur

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #77 -: 22 Септември 2006, 20:38:59 »
Гери, радвам се, че сладкиша се е получил и ви е харесал!  :air_kiss:  :flower:

СИЛИЯ

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #78 -: 28 Септември 2006, 10:56:54 »
Страшно много ти благодаря Наталина за "Аристократичният сладкиш".
Когато бях 7-8 годишна братовчедка ми го правеше, но не с ябълки а с вишни или череши мисля бяха. Това беше най-страхотният сладкиш, който бях опитвала като хлапе. Така и не ми даде рецептата. Не знаела за кой точно сладкиш говоря, сега пък от много години не правела вече сладкиши...и тем подобни глупости и оправдавки. Молех я за този сладкиш от години. Години наред търся този сладкиш без да знам името му, а от няколко години го търся в интернет и какви ли не форуми, но чак сега случайно го видях на снимката. Яла съм го с вишни или череши и беше страхотна вкусотия. С ябълки не съм пробвала. Само си спомням маслото, брашното и вишните като съставка.....и толкова.
 :4u: ОГРОМНИ БЛАГОДАРНОСТИ ОТ МЕН

СИЛИЯ

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #79 -: 28 Септември 2006, 11:06:01 »
Аз по принцип не обичам сладкиши с плодове или компоти.
От този тип ми харесват само Цветаевския ябълков пай на ПОЛИ от dir.bg
и този сладкиш -  "Аристократичен".
Определено ще го направя и то с ябълки както в твоята рецепта

СУПЕР СИИИИ........ :drinks:

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #80 -: 28 Септември 2006, 11:21:43 »
Здравей  СИЛИЯ!

Радвам се, ако си намерила това което търсиш!
По описанието ти обаче се замислям, дали не си опитвала един друг сладкиш, колйто е също доста любим тук. Разликата е в това че той се прави с тесто с мая, отгоре се слага  извара и върху нета се нареждат плодове - вишни, сливи праскови и на края се посипва с трохи от препечена галета със захар! Изглежда подобно, но вкуса е съвсем различен!

Може би е най-добре да опиташ Аристократичният сладкиш и да кажеш дали това е същият десерт.

Скоро ще пусна рецептата и за другият!

Лек ден и се радвам, ако съм доставила радост!

СИЛИЯ

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #81 -: 28 Септември 2006, 16:24:42 »
Нееееее....категорична съм, че е същият сладкиш, който си дала. По снимката е 1:1 с този който съм яла. Да не говорим, че и някои от продуктите са същите. Просто ми липсваха останалите и начинът на правене. Имаш 1 голямо благодаря от мое име.

Може ли 2 въпроса, обаче?
За ликьорите: Яйченият ликьор колко време можеш да го съхраняваш в хладилник? Домашният бейлиз прилича ли на истинският като вкус?

Миналата пролет купих от Австрия 1 яйчен ликьор много евтино. Много беше хубав, но майка ми която е била в Чехия още по времето на социализма/там има братовчед женен за чехкиня/ ми каза, че чехите били големи майстори в направата ЯЙЧЕН ликьор. Та от тогава само за този яйчен ликьор бълнува и за това и купих от Австрия. Сега е в болница за операция и искам като се върне от там да я изненадам с оригиналния чешки яйчен ликьор. Та за това те питам, колко време издържа в хладилник?

kalina

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 533
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #82 -: 28 Септември 2006, 16:46:15 »
Надявам се да нямате нищо против, че се меся в диалога ви... :blush2:

Аз от опит знам, че домашен яйчен ликьор се съхранява до 4 седмици в хладилник, при условие, че сме използували за приготовлението съвсем пресни (!) яйца.Все пак не рискувам след средата на третата седмица, ако случайно до тогава нещо е останалo  ;)

Този ликьор и аз го приготвям сама (рецептата е в моята тема), когато ще ме посещават определени членове на фамилията, които го обожават.Следващия път ще ги изненадам с такав, приготвен по рецептата на natalyna, която васъщност не се отличава много-да видим дали ще уловят разлика.  :)

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #83 -: 29 Септември 2006, 12:54:15 »
Здрaвей СИЛИЯ,

Яйченият лиьор съм го правила два пъти преди семейни събирания и веднага се изпи, така че не знам колко време може да издържи!  :blush2: Доверявам се на Калина и и благодаря, че се включи!

За BAILEYS - има доста общо с оригинала, но е ясано, че не може да е същият дори и само поради факта, че в него не се използва уиски! Ноооо, е мнооого приятен и нежен на вкус!

Дано отговорите да те задоволяват!

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #84 -: 09 Октомври 2006, 20:20:01 »
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 11:06:14 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #85 -: 12 Октомври 2006, 18:18:30 »
Това е една рецепта, която като Хапка се опитах да отгатна, след опитването в една тукашна сладкарница. Предполагам, че в тяхната рецепта са използвали извара, но аз сложих сирене тип Крема, защото това имах, а и ми звучи по-добре. Освен това моите бисквити са напоени с мляко, а тяхните бяха сухи и това не ми хареса. Другото изменение е, че сложих стафиди и намазах с Нутела.

Покрив със сирене тип Крема

« Последна редакция: 15 Декември 2015, 11:06:41 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #86 -: 12 Октомври 2006, 18:23:47 »
Така изглежда намазан и крайният продукт!

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #87 -: 12 Октомври 2006, 18:43:09 »
 :-* :air_kiss: благодарско Нат... страшна си ...ама т'ва вече съм ти го казвала....ми кат' не се сещам друго от прехлас :-\...
...ако имах такива бисквити веднага го почвах ама ако не утре, вдруги ден ще имаме покрив :bigsmile:
MZ

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #88 -: 12 Октомври 2006, 18:53:18 »
Моренка благодаря за хубавите думи, но като сравня текучеството при теб и мен, май аз трябва да ти се поклоня.  :4u: Аз правя нещо ново веднъж на няколко месеца, а ти си неизчерпаем извор на идеи и рецепти!  :-*  :flower: :flower:

Мари М

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 313
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #89 -: 13 Октомври 2006, 00:55:05 »
 :) Мммм ще се пробва. Напомня малко на моя сладкиш "КОМ".

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • mimi9099: И аз съм от него край и съжалявам че не съм съхранила рецептите благодаря че сте публикували гювечетатс
    29 Декември 2020, 16:44:16
  • mimi9099: Здравейте Снежка а имате ли рецептата и за питките от каравеловското ханче ако да бихте ли я публикували
    29 Декември 2020, 16:42:00
  • mimi9099: Може ли да задам въпрос към Снежка
    29 Декември 2020, 16:39:16
  • scorpia: Ужасно ми е мъчно за този изключителен форум. Съсипан! За да може някакви като mariqna44 да изкарват някой лев с нелепи реклами в нелепи теми за гуми и дрехи втора употреба..
    26 Декември 2020, 10:11:34
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47

* Последното от форума

Re: Колан от radkaa
[21 Август 2021, 17:54:14 ]


Re: Колан от mariqna44
[20 Август 2021, 08:26:26 ]


Колан от radkaa
[19 Август 2021, 21:44:29 ]


Re: Идеи за ремонт от radkaa
[25 Юли 2021, 20:38:45 ]


Re: Идеи за ремонт от mariqna44
[22 Юли 2021, 21:37:53 ]


Идеи за ремонт от radkaa
[21 Юли 2021, 22:13:38 ]


Re: Брашното и неговите потайности... от radkaa
[21 Юли 2021, 15:15:30 ]


Re: Аксесоари за телефона от radkaa
[21 Юли 2021, 15:12:27 ]


Viagra online"Buy viagra online от sharlenci
[14 Юли 2021, 03:23:03 ]


Re: Аксесоари за телефона от mariqna44
[11 Юли 2021, 11:58:20 ]


Аксесоари за телефона от radkaa
[10 Юли 2021, 18:46:52 ]


Re: Хостинг за сайт от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:19:54 ]


Re: За банята от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:12:49 ]


Re: Хостинг за сайт от radkaa
[26 Юни 2021, 12:18:39 ]


Re: За банята от radkaa
[26 Юни 2021, 12:09:06 ]


Хостинг за сайт от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:59:10 ]


За банята от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:45:44 ]


Re: За градината от mariqna44
[26 Май 2021, 21:30:18 ]


Re: За градината от radkaa
[26 Май 2021, 06:50:32 ]


За градината от mariqna44
[25 Май 2021, 15:16:06 ]