Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna  (Прочетена 675229 пъти)

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #90 -: 13 Октомври 2006, 09:00:32 »
Да Мари, начина на оформяне е същият! :flower:  :air_kiss:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #91 -: 13 Октомври 2006, 09:14:44 »
Нат чудесно покривче  :bigsmile: Преди години наред със сладкия салам правех и това, но крема беше само масло с пудра захар и  ::) на мен само масло и захар не ми допада. Обаче тук имам и банан и меко сирене  :P :P  Ха, само гледай как ще осъмнем и ние с покрив  ;) Но се чудя с какво да заменя шоколада, че тези дни тийновете не трябва да ядат шоколад. С карамелена заливка дали ще стане, или да направя повече крем, че да има и за отгоре  ::) ::)
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #92 -: 13 Октомври 2006, 09:32:46 »
Пепи и с крем ще стане и с карамел звучи добре, а може и без нищо. Направи го както искаш - е това е хубавото на такива рецепти, че може да се импровизира!  :air_kiss:

А, що тийновете не трябва да хапват шоколадец?  ???

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #93 -: 13 Октомври 2006, 09:38:51 »
смучат едни хомеопатични топчета за акнето и шоколадови и ментови изделия + кола са табу. Шоколадовите линцери всъщност бяха половината без шоколад - отпуснах им само по 1 за ....., извинете за отклонението  :flower:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #94 -: 13 Октомври 2006, 09:46:15 »
Нат, чудесно изглежда твоето покривче и много интересно с тези бели и черни бисквити.

Преди години наред със сладкия салам правех и това, но крема беше само масло с пудра захар
Това покривче с маслен крем е рецепта №4 в първия ми готварски тефтер(ми нямаше компютри тогава), като ученичка, който и до днес си го пазя щото там са ми любимите рецепти от майка. Първите ми кулинарни изяви бяха все с неща от бисквити, че да не се пекът и една приятелка от по-горен клас ми беше дала рецепти за бисквитени рула. Това ми го беше похвалила като много интересно, ама аз хич и не загрявах, как се намазват с крем три реда бисквити, на средния се слага сладко върху крема, крайните два се повдигат и ставало покрив. Е ако не съм я чела сто пъти тази рецепта и все не ми беше ясно :) :)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #95 -: 15 Октомври 2006, 11:41:27 »
Нат направих го  :yahoo: остана само да отлежи малко и срежа да пробваме. Намерих еднакви бели и какаови бисквити, но се оказаха като че ли малки - та покривчето не стана много високо, но за сметка на това удължих. Следващия път ще пробвам с нашите Закуска - те поне са големи  ;D  документация  на разреза - след малко  ;) Заливката отгоре е карамела на Танита  :4u:
« Последна редакция: 15 Октомври 2006, 12:59:45 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #96 -: 15 Октомври 2006, 12:50:03 »
Пепи, дано ви хареса! До тук изглежда чудесно!  :flower:

Ако ви хареса с тези бисквити(а казваш че са малки) просто следващият път сложи по още един ред бисквити за всяка страна на триъгълника - т.е не 3 реда, а 6. Не знам как ще е със Закуската - те са по-големи и по-дебели, а при напояването стават още по-големи - да не стане много дебела бисквитената част? Или пък го направи само с един ред бисквити Закуска.  ???

An

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 245
Re: Кекс с масло
« Отговор #97 -: 15 Октомври 2006, 13:26:53 »
Здравейте, ето рецепта за един от любимите ни кексове. Винаги става пухкав и вкусен.

Наталина благодаря за рецептата!В4ера направих кекса и стана страшен-полях го с карамелената заливка-абе вкуснотия!!! :yahoo:

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #98 -: 15 Октомври 2006, 13:50:21 »
Радвам се, че кекса се е харесал!  :) С карамелена заливка звучи чудесно - супер идея, при първа възможност ще пробвам!  :flower:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #99 -: 15 Октомври 2006, 14:29:16 »
Нат  :flower: :flower: много е вкусен покрива  :flirt: Другия път наистина ще сложа още един ред бисквити за страниците, така стана дълъг около 40см  ::)
- Закуската ще набъбне яко  >:(

Благодарности от тийновете и мен  :4u: :flower:
« Последна редакция: 15 Октомври 2006, 14:32:21 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #100 -: 28 Октомври 2006, 22:33:16 »
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 11:07:29 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #101 -: 20 Ноември 2006, 00:23:05 »
Здравейте :)

Време да напиша още една наша любима рецепта, която спокойно може да мине за коледна.
Рецептата е от една моя приятелка и съседка - словенка.

Медени пастички с орехов крем

« Последна редакция: 15 Декември 2015, 11:08:04 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #102 -: 25 Ноември 2006, 23:41:54 »
Ето една стара чешка рецепта(от 19 век) за приготвяне на шаран! Спокойно може да го направите за Никулден, нищо че тук го готвят за Коледа! На мен много ми харесва тази специфична комбинация!

Шаран на черно

« Последна редакция: 15 Декември 2015, 11:08:29 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #103 -: 28 Ноември 2006, 15:12:02 »
Така... Продължавам с коледните рецепти:  ;)

Тук по Коледа се правят поне 10 вида сладки(печени и непечени) и смятам тази година да пусна рецептите на няколко вида, обичани от нас.
Днес ви предлагам рецептата на най-известните коледни сладки в Чехия - ванилковé рохлички(ванилени кравайчета). Тази рецепта е отново от тетрадките на бабата на мъжа ми(страхотна кулинарка   :inlove:) и е изпитана с годините.

Сладките се правят поне 2 седмици преди Коледа( аз ще ги правя тази събота и неделя). Това е нещо като масленки, но с ядки.

Ванилени кравайчета

« Последна редакция: 15 Декември 2015, 11:09:00 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #104 -: 11 Декември 2006, 12:35:33 »
Ето още една класика от коледните сладки в Чехия:

Линцерови сладки
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 11:09:27 от natalyna »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31
  • FATE: Е как така...аз от толкова години в този форум живея! Нищо, че не пиша много, но всичко чета :(
    13 Ноември 2015, 11:13:34
  • eleniv: Опустя хубавият сайт, заради умните "нови собственици"!
    12 Ноември 2015, 17:38:10
  • dove: Ами защото я няма ха ха ха :)
    11 Ноември 2015, 16:02:58
  • FATE: Хора, не мога да намеря темата за ноември :(
    11 Ноември 2015, 08:37:38

* Последното от форума

Re: Видеонаблюдение от mariqna44
[26 Май 2017, 17:42:32 ]


Re: Сушилня за прибори от cvetozara123
[24 Май 2017, 18:27:40 ]


Re: Какво да правя? от tomislava
[23 Май 2017, 20:56:00 ]


Re: БЕБЕШКО И ДЕТСКО МЕНЮ от tomislava
[23 Май 2017, 14:39:55 ]


Re: Машина за смилане на месо от tomislava
[23 Май 2017, 14:01:10 ]


Re: Търся рецепта за едновремешните пасти от pepimili
[19 Май 2017, 14:39:40 ]


Re: Кокосови кремки от pepimili
[19 Май 2017, 14:34:23 ]


Re: Украси и декорации за торти от pepimili
[18 Май 2017, 11:25:02 ]


Re: Защо винаги кекса ми става спласкен? от pepimili
[18 Май 2017, 11:16:21 ]


Re: Видеонаблюдение от tomislava
[10 Май 2017, 12:49:30 ]


Re: Огромен мъфин , вътре с 400 , 500 грама течен шоколад. от kristofa
[10 Май 2017, 12:24:30 ]


Re: За съдържанието на сладките - домашни или от магазина от kristofa
[10 Май 2017, 12:22:08 ]


Re: Италиански ресторант във Варна от mariqna44
[10 Май 2017, 09:38:58 ]


Re: Какво да правя? от mariqna44
[10 Май 2017, 09:36:11 ]


Видеонаблюдение от mariqna44
[09 Май 2017, 23:51:24 ]


Какво да правя? от tomislava
[09 Май 2017, 22:45:03 ]


Re: Сушилня за прибори от tomislava
[09 Май 2017, 22:27:41 ]


Re: Машина за смилане на месо от cvetozara123
[09 Май 2017, 22:19:30 ]


Re: Салати - III от pepimili
[09 Май 2017, 14:57:10 ]


Re: Какво ядем - оцветители, стабилизатори и прочие от pepimili
[09 Май 2017, 14:40:24 ]