Автор Тема: Ahoj от Чехия и natalyna  (Прочетена 695132 пъти)

rumirenard

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 242
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #60 -: 08 Юни 2006, 20:51:44 »
Натали,
Ще опитам и аз,може би сте ползувам Риkотта, тук не е скъпа.Мойта приятелка Люба дето е словачка прави подобни пасти,но ги нарича Наполеони ,плънката и е ванилов крем вместо извара и  останалото е същото. Мерси за рецептата ;)
Rumi Renard

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 11:03:13 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #62 -: 11 Юни 2006, 19:35:02 »
Ето една словашка рецепта.

Пълнени вафли
 
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 11:03:42 от natalyna »

zoia

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 157
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #63 -: 12 Юни 2006, 09:24:39 »
Здравейте!
 Не знам дали тази рецепта е словашка /правила съм я преди 15-16 г. като ученичка/,но се получават страхотни  вафлички.Само че в пълнежа слагахме 1 кутия халва плюс всичко друго,което е написала Наталина.За съжаление в наши дни /в Пловдив/ не съм виждала да продават вафлени кори. Ако някой знае къде има,моля да каже.

 Някога,когато в училище имаше трудово обучение,ни водеха да помагаме в един сладкарски цех.Та рецептата я бях откраднала от там. А на вафличките им казваха  ТАСЛАДЖИ

Наталина, браво ,че си се сетила,остава да намерим само вафлени кори в БГ.
 


 

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #64 -: 12 Юни 2006, 21:01:55 »
Зоя, това с халвата звучи страхотно, но аз тук пък нямам халва, така че ще опитам, чак когато се върнем от БГ.

Днес ги направих и спокойно мога да кажа, че следващият път, ще ги направя с две кутии кондензирано мляко, но варено в кутиите. Тогава няма смисъл от карамелизираната захар. Вкуса е същият, а така захарта ми се видя доста. Трябваше да охладя сместа доста преди да я намажа, че ми стоеше малко течна, но вкуса е страхотен. А и понеже вафлените ми кори бяха по-малки, сложих повече и се получи много вкусно. Определено препоръчвам да се хапват с ягоди - комбинацията е страхотна!

ПС. Момичета защо не проверите за вафлени кори в Била или Метро. Тук ги продава във  всеки супермаркет при бишкотите, бисквитите или хляба!
« Последна редакция: 12 Юни 2006, 21:07:51 от natalyna »

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1817
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #65 -: 12 Юни 2006, 22:12:40 »
lВ Билла и Метро няма със сигурност от тези кори. За съжаление. Звучи като страхотен сладкиш.

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #66 -: 25 Юни 2006, 10:18:06 »
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 11:04:08 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 11:04:33 от natalyna »

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 11:04:57 от natalyna »

Скарлет

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 543
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #69 -: 11 Юли 2006, 22:18:30 »
Натали, имам два въпроса относно кетчупа.Рецептата ме заинтригува и тъй като домочадието много обича кетчуп,реших да я пробвам.
1.Ябълките сладки или по-кисели трябва да бъдат?
2.Доматите трябва ли предварително да са обелени?

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #70 -: 11 Юли 2006, 22:27:27 »
Скарлет, ябълките е добре да са по-сладки, щото въпреки че се скага захар, доматите си киселеят. Не че няма да стане с кисели, но ще се наложи да бухаш повече захар после.

Вместо да си играеш да белиш доматите, мини първо сместа през цедник(аз правя така), кожичките си остават там и после пасирай! Така се махат и семената на доматите!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #71 -: 11 Юли 2006, 22:34:03 »
Нат, благодаря за рецептата - непременно ще пробвам и нея, в къщи много обичаме кетчупа.
Скарлет, аз доматите минавам през машинка, която дели и люспите и семето, колкото и малко да е количеството.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Скарлет

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 543
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #72 -: 11 Юли 2006, 22:35:49 »
Много мерсинки,момичета!
Ще се пробвам! :bigsmile:

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Чешки печени бухти
« Отговор #73 -: 30 Август 2006, 11:41:24 »
« Последна редакция: 15 Декември 2015, 11:05:22 от natalyna »

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1817
Re: Ahoj от Чехия и natalyna - aвторскa темa
« Отговор #74 -: 30 Август 2006, 15:40:05 »
Нат, благодаря отново за интересната рецепта. Бухти, които не се пържат, със игурност ще влязат в списъка на фаворитите ми!!! Този уикенд непременно ще ги пробвам. (през седмицата децата ядат разни корн флейксове или подобни, а ние с баща им - мюсли).

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]


Re: Гювечета от tomislava
[23 Ноември 2017, 12:40:34 ]


Re: Фурна за вграждане от cvetozara123
[21 Ноември 2017, 23:42:01 ]


Re: Фурна за вграждане от jeneta
[21 Ноември 2017, 16:09:49 ]


Фурна за вграждане от cvetozara123
[21 Ноември 2017, 00:33:10 ]


Re: Гювечета от cvetozara123
[20 Ноември 2017, 16:25:53 ]


Гювечета от tomislava
[19 Ноември 2017, 23:22:55 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[14 Ноември 2017, 17:21:58 ]


Магазин за обувки от tomislava
[13 Ноември 2017, 22:37:54 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[11 Ноември 2017, 13:22:10 ]


Сервиз за таблети? от cvetozara123
[10 Ноември 2017, 19:01:06 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[05 Ноември 2017, 14:07:42 ]


Заместител на вредни храни от tomislava
[03 Ноември 2017, 12:11:51 ]


Re: Кредит за нова кухня от tomislava
[31 Октомври 2017, 12:41:21 ]


Re: Машина за правене на сладолед от 4sales.bg от tomislava
[31 Октомври 2017, 01:26:40 ]


Re: Машина за правене на сладолед от 4sales.bg от cvetozara123
[29 Октомври 2017, 21:55:42 ]


Re: Кредит за нова кухня от cvetozara123
[29 Октомври 2017, 17:06:39 ]


Re: Сервиз за телефони от cvetozara123
[29 Октомври 2017, 16:20:40 ]


Мнения за мобо сервиз? от tomislava
[29 Октомври 2017, 14:41:21 ]