Пъстри спиралиПродукти:
2бр.-яйца/жълтък за намазване/
300мл.-прясно мляко
1/2пак.-жива мая
1с.л.-захар
1ч.л.-сол
2с.л.-олио
около 700гр-брашно
За поръската:
1вр.-пресен лук
1шепа- спанак
1-морков настърган
50гр.-масло/стопено/
2скил.-чесън
сусам

В леко затопленото мляко се разтваря маята със захарта и лъжица брашно.
Оставя се за 15 минути на топло.
Замесва се средно твърдо тесто с маята,яйцата/един жълтък се отделя за намазване/,олиото ,солта и брашното.
Втасва във фурната на 50гр, покрито.
После се дели на 10 еднакви топчета.
Всяко се разточва на кръг с диаметър около 20см.
Намазва се с разтопено масло, в което е добавен пресован чесън.
Поръсва се със ситно нарязан лук,спанак и настърган морков.
После се покрива със следващата разточена кора.
Маже се и се поръсва отново .Последната не се намазва.
Всички кори се точат на правоъгълник с дебелина около 4мм.
Режат се ленти около2см и всяка се усуква.
Получените спирали се редят в тава с хартия.
Оставят се да втасват /50гр във фурната за 15мин./
Намазват се с разбит жълтък с малко олио и се поръсват със сусам.
Пекат се на 200гр. до златисто.
