Автор Тема: Кексове и сладкиши - II  (Прочетена 610748 пъти)

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #150 -: 12 Януари 2008, 18:56:01 »
Сладкиш Агнес



продукти за блата:
4 белтъка
120 гр. пудра захар/1 чаена чаша
200 гр.краве масло
100 гр.счукани оехи
120 гр.брашно

продукти за глазурата:
4 жълтъка
120 гр.пудра захар

Разбиваме маслото със захарта до побеляване.Прибавяме белтъците rазбити на сняг,орехите и брашното.Всичко разбъркваме добре и изсипваме в малка тавичка,намазана с масло и посипана с брашно .Печем в умерена фурна.
Жълтъците за глазурата разбиваме с пудрата захар на топло до побеляване.Разстиламе глазурата върху върху топлия сладкиш равномерно и оставяме да престои няколко часа докато глазурата изсъхне.



gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #151 -: 12 Януари 2008, 18:58:09 »
Сладкиш Агнес с кокосово брашно



продукти за блата:
4 белтъка
100 гр.пудра захар
150 гр.краве масло
100 гр.брашно
100 гр.кокосово брашно/при мен прясно настъргани кокосови стърготини/

продукти за глазурата:
4 жълтъка
100 гр.пудра захар
1 супена лъжица какао
1 супена лъжица ром

Разбиваме маслото със захарта до побеляване.Прибавяме белтъците rазбити на сняг,кокосовото брашно и брашното.Всичко разбъркваме добре и изсипваме в малка тавичка,застлана с домакинска хартия .Печем в умерена фурна.След като опечем сладкиша го обръщаме и отделяме хартията.
Жълтъците за глазурата разбиваме с пудрата захар на топло до побеляване.Към тях прибавяме какаото и рома.Разстиламе глазурата върху върху топлия сладкиш равномерно и оставяме да престои няколко часа докато глазурата изсъхне.

Sylvia

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 8
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #152 -: 12 Януари 2008, 20:02:16 »

Скарлет

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 543
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #153 -: 12 Януари 2008, 22:57:19 »
Шоколадов сладкиш
Рецепта от The mermaid

С разрешението на The mermaid,пускам оригиналната рецепта

Първо пиша рецепта за шоколадовата глазура:
В малка тенджерка разбъркваш 1 пълна чаена чаша захар, 3 пълни супени лъжици какао и 1 чаена лъжичка брашно. Нарязваш 125 грама краве масло на кубчета и слагаш на котлона, докато се разстопи маслото и се смеси добре със захарта и какаото. Добавяш около 200 мл прясно мляко и оставяш да се вари на тих огън, докато се сгъсти малко и добие плътност. Отделяш една чаша от глазурата и оставяш настрана всичко да се охлади.

4 жълтъка се разбиват до побеляване. По малко започваш да добавяш от глазурата, която ти е останала в тенджерката. Добавяш 1 чаена чаша нарязани орехчета и около 1 чаена чаша брашно + 1 бакпулвер. (може и малко повечко брашно, зависи от яйцата). Отделно разбиваш белтъците насняг и внимателно ги разбъркваш с останалата смес. Накрая- 2 ванилийки

Пече се на 180 градуса. Още докато е топъл го заливаш с глазурата, която си отделила в чашата. Нарязваш на малки квадратчета или ромбчета.

Пропуснах а кажа, че за по-различен и нетрадиционен вкус в глазурата можеш да сложиш каквато ти душа иска подправка- канела, карамфил, индийско орехче, малко червен пипер, кора от портокал..

Снимка на сладкиша в оригинал



И моя сладкиш




toti4ka

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 184
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #154 -: 15 Януари 2008, 09:00:34 »
Скарлет, снощи приготвих Moist Chocolate Cake.Да си призная бях малко скептична, обаче се получи страхотен, мноооого вкусен. Благодаря за рецептата още веднъж!

Скарлет

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 543
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #155 -: 15 Януари 2008, 09:36:42 »
 :wink1: :wink1: :wink1: :wink1: :wink1:
Наистина е вкусен

toni_ton4o

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 746
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #156 -: 15 Януари 2008, 11:18:39 »
Скарлет, поздрав за сладкиша :smile1:
той е подобен на мойто негърче- аз слагам кис.мляко вместо вода и отгоре заливам или с шоколад или с заливка с какао
От къде може да се купи шок.чипс-това вече е различно -вкуса ще е друг предполагам ще се получи хрупкава коричка или не е така

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4016
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #157 -: 16 Януари 2008, 18:51:47 »
                       Десерт с къпини



1ч.ч.-240мл

3/4ч.ч. рикота/извара
2/3ч.ч.кисело мляко
1с.л. пълнозърнесто брашно
2с.л. захар
1 яйце
1ч.л. настъргана лимонова кора
сок от 1/2 лимон
2ч.ч. къпини(пресни или замразени)

Разбъркваме рикотата ,киселото мляко и яйцето .Добавяме захарта и брашното.След като сме разбъркали добре добавяме кората и сока от лимон и къпините.Можем да оставим няколко за декорация.Изсипваме в предварително намаслена тавичка(18см).Печем на 180 градуса около 30-35 минути.Изключваме фурната и оставяме сладкиша вътре да постои около 20  минути.

 :exclaim: могат да се използват и къпини от компот ,но трябва много добре да е изцеден сока
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #158 -: 19 Януари 2008, 18:03:40 »
тиквен сладкиш

250 гр. масло
2 су. лъжици настъргана кора на портокал
2 су. лъжици настръгана кора на лимон
1 ч.чаша захар
3 яйца
2 ч.чаши брашно
1 ч.чаша пиорирана тиква

Намасляваме си 23 см. форма запечене, може да я застилете с пекарска хартия. Загрейте фурната на 160 гр.
Разбиваме маслото, прибавяме към него захарта, настърганите кори и едни по едно яйцата.Продължаваме даразбиваме и прибавяме на части брашното и най- накрая тиквата.
Печете като проверявате с клечка за готовноста на сладкиша. Когато е готов извадете оставете го да поседи 10 мин. и извадете от формата.
Парасете с пудра захар. А също така може да си направите заливка от 2 су.лъжици сок от портокал; 2 су.лъжици сок от лмон и 3/4 ч.чаша захар.




« Последна редакция: 19 Януари 2008, 18:13:14 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Шоколадов кекс с кисело мляко
« Отговор #159 -: 19 Януари 2008, 18:53:28 »
Много споличлив и богат на щоколадов вкус кекс, разтапящ се в устата  :thumbup: пухкав и сочен

Шоколадов кекс с кисело мляко

2 – ¼ ч.чаша  брашно
1 ч.чаша какао
2 ч. лъжици бакпулвер
¾ ч. лъжица сода
¼ ч. лъжица сол
1 ч.чаша разтопено масло/маргарин/
1 – ½ ч.чаша захар
4 яйца
1 ч.лъжица ванилия
1 – ½ ч.чаша кисело мляко
3/4 ч.чаша натрошен шоколад
 
За заливката:
1 ч.чаша захар
½ ч.чаша вода
1 су. лъжица шоколадов ликьор

Загряваме фурната на 160 гр. Намасяваме си съд/моя е 26см./ и го набрашняваме.
Смесваме сухите съставки брашното, какаото, бакпулвера, содата, солта.
В отделна купа започваме на разбиваме маслото, прибавяме захарта, и едно по едно яйцата – разбиваме добре до крем образна смес. Прибавяме ванилията - разбиваме.  Добавяме брашнената смес разбъркваме с миксера докато се поеме хубаво брашното – без буци. Прибавяме киселото мляко – разбъркваме и най-накрая прибавяме  разтопения шоколад.
Изливаме тестото в намаления съд и печем до готовност – забиваме клечка в центъра и ако е суха значи е готов или около 1 час / при мене излезе по малко от час ?? аз все си ги проверявам с клечка/. Извадете кекса от формата след 10 мин.

За заливката: загряваме леко водата и захарта докато захарта се разтопи сваляме от огъня и прибавяме шоколадовия ликьор.
Дупчим кекса с клечка и заливаме.
Източник : Diana’s desserts 
« Последна редакция: 20 Януари 2008, 18:15:53 от petrina »

pavlety

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 554
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #160 -: 19 Януари 2008, 21:46:44 »
 Скрит сладкиш  в кори за баница.

1 пакет точени кори
4 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
125 гр краве масло
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилия
1 ч.ч. орехови ядки
 
за  сиропа:
2 ч. ч. вода
1 1/2 ч. ч. захар
 





Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното с бакпулвера, слага се и ванилията и се прибавят смлените наситно орехи. Тавата се намазва с масло и се посипва с брашно, на дъното се поставят половината точени кори. Излива се сместа и се покрива с останалите кори. Баклавата се нарязва на квадрати, полива се с разтопеното масло и се пече 30–40 минути в предварително загрята фурна на 150'С .
 
 


Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4016
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #161 -: 19 Януари 2008, 22:17:34 »
Правих такава баклава за Коледа.Тина Рина беше пуснала същата рецепта. :smile1:
« Последна редакция: 19 Януари 2008, 23:09:47 от Petia »
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

pavlety

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 554
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #162 -: 20 Януари 2008, 00:07:30 »
 Сега като ми обърна внимание върху факта, намерих рецептата. Дори открих и рецептата на Vesela:
Швейцарска баклава. Интересното е, че една моя приятелка също прави такава, затова днес я попитах за името. Тя я знае като Холандска баклава. Не я попитах за точната рецепта, но знам че сиропа е с сока от 2 лимона, но това вече май е въпрос на вкус.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Шоколадов кекс с ядки
« Отговор #163 -: 20 Януари 2008, 11:21:54 »
Шоколадов кекс с ядки
Chocolate Mud Cake
in Diana's Recipe Book

1/2 ч.чаша натрошени лешници / 100 гр./
300 гр. черен шоколад
1/2 ч.чаша олио
1 су. лъжица нес кафе
1/4 ч.чаша гореща вода
1/4 ч.чаша какао
1 ч.чаша захар
2 яйца
3/4 ч.чаша брашно
1 - 1/4 ч.лъжица бакпулвер


Загряваме фурната до 150 гр. Подготвяме си съд 20 см. намасляваме или постиламе с пекарска хартия.
Смесваме в  шоколада, кафето, водата и олито и готвим на слаб огън докато сместа стане гладка, като бъркаме.Отстраняваме от огъня и оставяме на страни.
В отделна купа смесваме какаото, захарта и яйцата. Пибавяме брашното смесено с бакпулвера. разбъркваме докато брашното се поеме, прибавяме натрошените лешници и шоколадовата смес.Смесваме ги добре и ги поставяме в съда който сме предварително подготвили. Печем на 150 гр. за 50-60 мин. или докато стане готов като го пробваме с клечка/ не препичайте кекса защото ще стане сух/ Оставяме го да изтине 10 мин. и го вадим от формата.
За глазурата:200гр. черен шоколад и 1/2 ч.чаша сметана

 :smile1:
« Последна редакция: 20 Януари 2008, 18:12:25 от petrina »

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #164 -: 20 Януари 2008, 16:39:05 »
Петрина, то и аз уж често правя сладкиши /особено за колежките, които правят веднъж на две години и пак им се вижда загубено време :swoon:/ ама ти - всеки ден по един, че завчера май два :thumbup:  Браво! А ако види мъжа ми последните ти, тоооолкова шоколадови :'(, но ....виновна е....Йоли ;D - не ми е купила шоколад и аз чакам ли, чакам :P   ;D

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Полезно ли е? от mariqna44
[28 Юли 2017, 10:04:58 ]


Re: ГРИЛ ТИГАН от tomislava
[27 Юли 2017, 13:46:35 ]


Re: Лято 2017 от mariqna44
[27 Юли 2017, 13:36:41 ]


Re: ГРИЛ ТИГАН от cvetozara123
[25 Юли 2017, 21:44:02 ]


Re: Да бъдем модерни от petty
[24 Юли 2017, 17:40:07 ]


Re: Полезно ли е? от tomislava
[18 Юли 2017, 09:57:14 ]


Re: Да бъдем модерни от tomislava
[17 Юли 2017, 16:32:47 ]


Re: Игра с думи от tomislava
[13 Юли 2017, 13:19:47 ]


Re: Лято 2017 от tomislava
[13 Юли 2017, 13:18:53 ]


Лято 2017 от mariqna44
[12 Юли 2017, 22:24:11 ]


Re: прИмоции ........ от cvetozara123
[03 Юли 2017, 13:31:33 ]


Моbimebel-онлайн магазин за мебели от mobimebel
[30 Юни 2017, 13:31:50 ]


Re: прИмоции ........ от tomislava
[28 Юни 2017, 20:24:35 ]


Re: Пушите ли? от cvetozara123
[28 Юни 2017, 10:40:13 ]


Re: Игра с думи от cvetozara123
[28 Юни 2017, 10:39:44 ]


Re: Курс по готварство от cvetozara123
[28 Юни 2017, 10:38:17 ]


Курс по готварство от mariqna44
[27 Юни 2017, 20:45:26 ]


Някой да ползва такива ножове? от mariqna44
[17 Юни 2017, 21:33:10 ]


Re: ГРИЛ ТИГАН от hristiana:)
[03 Юни 2017, 19:00:11 ]


Re: Плочки за кухня - откъде? от mariqna44
[28 Май 2017, 16:46:13 ]