Автор Тема: Терин от патладжани  (Прочетена 14798 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Терин от патладжани
« -: 08 Юли 2007, 19:59:12 »
Терин от патладжани

вкусно предястие, с чийто пълнеж може винаги да се изпровизира






Продукти:

2-3 бр. патладжани - по възможност по-дълги
300-400 гр меко и обезсолено сирене
3 средни домата, изчистени от семето и отцедени
4-5 сварени яйца + 1 за настъргване
200гр грах (използвах зеления цвят вместо зелена печена чушка по идеята, която нямах в наличност )
150 гр майонеза

Приготвяне:

* Патладжаните се нарязват на филии, изцеждат от горчилката и изпържват/изпичат до готовност.
* Нареждат се със застъпване в правоъгълна или кръгла форма - дълбока поне 12см, предварително застлана със стредж фолио
* Отгоре се поставя натрошеното сирене и притиска силно с ръка.




* Нареждат се парчетата домати и отново притискат.
* Нареждат  се яйцата, нарязани на дебели кръгчета



* Изсипва се граха и притиска всичко с лъжица.
* Намазва се хубаво с майонеза.
* Пак се поставят парчета домат.
* В средата се поставят парчета патладжани върху всички продукти.



* Завива се с краищата на долните патладжани и след това с фолиото.



* Отново се притиска хубаво всичко отгоре и прибира за поне 2-3 часа в хладилник да стегне (което аз не можах да изчакам  :blush:



* При  сервиране се поръсва с настъргани яйца или кашкавал и реже на филии, дебели около 2см.




И да добавя, че в пълнежа може да се включат червени и зелени чушки, кашкавал, различни видове сирена, шунка или филе - изобщЕ въпрос на фантазия
« Последна редакция: 08 Юли 2007, 20:17:34 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
Re: Терин от патладжани
« Отговор #1 -: 09 Юли 2007, 12:25:16 »
Обичам сирене, обичам и патладжан - това е  една добра комбинация :smile1:
Пепи,   :thankyou: за идеята

Ванчето

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1220
Re: Терин от патладжани
« Отговор #2 -: 22 Юли 2007, 22:59:31 »
Обичам сирене, обичам и патладжан - това е  една добра комбинация :smile1:
Пепи,   :thankyou: за идеята

аз също много обичам тази комбинация...
Пепи,благодаря за идеята. :-*

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Терин от патладжани
« Отговор #3 -: 23 Юли 2007, 07:24:40 »
Моля, момичета  :innocent: радвам се, че ви допада идеята
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: Терин от патладжани
« Отговор #4 -: 23 Юли 2007, 18:55:16 »
 :drinks: :clap: :clap:
mazesin yemekleri

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Турски Хляб със забавено втасване от Рум
[17 Февруари 2019, 09:58:26 ]


Пестете вода и ток! Масажираща СПА слушалка с функция пестене на вода от ProvideR
[13 Февруари 2019, 11:41:36 ]


БИО гъби кладница за домашно отглеждане от ProvideR
[28 Януари 2019, 12:46:54 ]


Белгийски шоколад, Шоколадов чипс, Какао маса, Какао на прах от Zvezda
[24 Януари 2019, 11:12:30 ]


. от ProvideR
[09 Януари 2019, 13:44:25 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от Vikit0
[04 Януари 2019, 11:33:28 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от Formata
[21 Декември 2018, 17:58:02 ]


Re: С какво пържите храната? от Formata
[21 Декември 2018, 17:53:59 ]


Коледни чувалчета с гъба кладница за домашно отглеждане от ProvideR
[10 Декември 2018, 09:31:51 ]


Търся чаши Baileys от Flowerney
[09 Декември 2018, 22:16:11 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от Vikit0
[05 Декември 2018, 17:21:15 ]


Re: Как прогонвате комарите? от Vikit0
[05 Декември 2018, 17:17:33 ]


Re: Видеонаблюдение от Vikit0
[05 Декември 2018, 17:11:16 ]


Моля, подкрепете! До 5 декември! от BOSS
[03 Декември 2018, 20:42:46 ]


Re: Козунак на конци с помоща на хлебопекарна от denyo
[28 Ноември 2018, 17:20:43 ]


Re: Био гъби кладница за домашно отглеждане - склад Стара Загора от ProvideR
[27 Ноември 2018, 11:41:10 ]


Пилешка луканка? от kamos
[25 Ноември 2018, 21:06:39 ]


Re: Мъжки дънки? от rtaneva
[12 Ноември 2018, 15:36:05 ]


Био гъби кладница за домашно отглеждане - склад Стара Загора от ProvideR
[06 Ноември 2018, 09:02:33 ]


Re: Спрей за готвене от georgieva88
[19 Октомври 2018, 10:10:53 ]