Терин от патладжанивкусно предястие, с чийто пълнеж може винаги да се изпровизира
Продукти:2-3 бр. патладжани - по възможност по-дълги
300-400 гр меко и обезсолено сирене
3 средни домата, изчистени от семето и отцедени
4-5 сварени яйца + 1 за настъргване
200гр грах (използвах зеления цвят вместо зелена печена чушка по идеята, която нямах в наличност )
150 гр майонеза
Приготвяне:* Патладжаните се нарязват на филии, изцеждат от горчилката и изпържват/изпичат до готовност.
* Нареждат се със застъпване в правоъгълна или кръгла форма - дълбока поне 12см, предварително застлана със стредж фолио
* Отгоре се поставя натрошеното сирене и притиска силно с ръка.

* Нареждат се парчетата домати и отново притискат.
* Нареждат се яйцата, нарязани на дебели кръгчета

* Изсипва се граха и притиска всичко с лъжица.
* Намазва се хубаво с майонеза.
* Пак се поставят парчета домат.
* В средата се поставят парчета патладжани върху всички продукти.

* Завива се с краищата на долните патладжани и след това с фолиото.

* Отново се притиска хубаво всичко отгоре и прибира за поне 2-3 часа в хладилник да стегне (което аз не можах да изчакам


* При сервиране се поръсва с настъргани яйца или кашкавал и реже на филии, дебели около 2см.
И да добавя, че в пълнежа може да се включат червени и зелени чушки, кашкавал, различни видове сирена, шунка или филе - изобщЕ въпрос на фантазия