Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
2
Търся изпитана рецепта / Търся рецепта за едновремешните пасти
« Последна публикация от Charlessmoke - 12 Септември 2019, 19:53:10  »
та за козунака, рецепти много и най различни.
тия които ги имам аз са за индустирални количества и ако не сте решили да убиете вожда на племето с козиняци не ви вършат работа.

та на кратко, не е важна рецептата , колкото замесването и най вече оформянето на фитилите на козунака.
Първо хубаво е да правите козунака с масло а не с маргарин и с яйца а не с яйчен прах, в работата бивша ползвахме някакви течнии ванилии на доктор йоткер и ефекта беше добър  то аз тия аромати и във водка съм ги сипвал ама това е друга история . използвате и прясно мляко а не изсушено такова. могат да ви се струват банални тия съвети но ако си мислите че ядете това което пише на  лепнатия етикет отгоре сте в голямо грешка почти като баничка с олио и сиренье а тя с мас и извара.

Та така, може  и стафидите да сипете и забърквате докато всичко се хомгенизира, оставята да втаса тестото и пак го избивате,  след това се нарязва на късове тестото. оформяте ги като миниатюрни хлебчета, идеята е формата им да е една такава елепсовидна с големина 20см - но това зависи и от самия грамаж на козунака може и да са по големи, оставяте ги да отпочинат малко на масата  10 - 15 мин

защо се прави това. мазнините подтискат ферментацията на дрожите, затова и в козиняка се слага захар, ако не изчакате добре да втасаферментира тестото, като сложите печивото в печката започват бурни ферментационни процеси и всичко цъфва кат майска роза. ако не оставите тестото да се отпусне след рязането му на парчетамеханичната обработка   трудно ще стане на конци. въртешни напрежения в структурата на глутена най грубо казано.

сега идва най важната част  пък и най трудна за обяснение , мога да го покажа но как да го опиша не знам но ще се пробвам
взима се парчето и започвате от средата му с двете ръце допрени една до друга да го търкалята напред назад като раздалечавате двете ръце, по този начин получавате един фитил дълъг около 40 - 50 см. идеята е в търкалянето и разточването, понеже е замесено с масло  се получава разслояване в самото тесто.

след това си оплитате козунака дали на плитка или на копче  така му се вика по фурните пък иначе как е не знам, плитката е с два фитила, а копчето е с три, но това не е строго регламентирано

дано някой да ме е разбрал, не ставам много много за учител
ако някой не е разбрал да пита, ще помогна с каквото мога
3
Здравословен начин на живот / Заместител на вредни храни
« Последна публикация от podolCob - 22 Август 2019, 20:21:46  »
Това е един от симптомите на никненето на зъбки - неядене и много пиене на вода. Гергана винаги спираше да яде като тръгне зъбче. Не се тревожи, щом отмине малчо ще започне да се храни пак.
4
Господа модератори, въпросната тема няма ли да е по-удобно ако е в раздела АНТРАКТ, все пак не е толкова безмислена като раздела "За хора без работа" който не искам изобщо да коментирам.

пс Ако сметнете въпроса ми за ненужен, моля изтрийте го.
5
Продавам / Белгийски шоколад, Шоколадов чипс - Летни идеи
« Последна публикация от Zvezda - 11 Юни 2019, 16:22:39  »
Уважаеми Дами и Господа,
Актуално за лятото:
Белгийският ни шоколад е перфектнен за шоколадов фонтан/шоколадово фондю, в които да потопите изобилните летни плодове.
Шоколадовият ни чипс, освен че е идеален за печива, тъй като е термостабилен, е много ефектен в сладолед (особено ментов:)
Бъдете Щастливи с Храни за Щастие!
https://happyfoody.eu/
6
Откъде мога да купя и какво бихте препоръчали? / Re: Фритюрник?
« Последна публикация от pepinad - 16 Май 2019, 16:38:23  »
Много добри предложения  ::)
7
Между тенджерата и черпака / Re: Детска кошарка втора ръка
« Последна публикация от pepinad - 16 Май 2019, 16:35:24  »
Аз нещо не съм голяма привърженичка на втората употреба, особено когато става въпрос за детски аксесоари. Нещо не ми изглежда много хигиенично...
8
Между тенджерата и черпака / Re: Как се справяте с мухъла?
« Последна публикация от pepinad - 16 Май 2019, 16:33:35  »
Ако има много влага няма оправяне. Всичко е временно... Трябва да се реши кардинално проблема с влагата и тогава няма да има и следа от мухъл.
9
Откъде мога да купя и какво бихте препоръчали? / Re: Готварски книги
« Последна публикация от pepinad - 16 Май 2019, 16:31:49  »
На Джейми Оливър  ::)
10
Откъде мога да купя и какво бихте препоръчали? / Re: Спрей за готвене
« Последна публикация от pepinad - 16 Май 2019, 16:30:24  »
Какви са ползите от този спрей спрямо обикновеното олио?
Страници: [1] 2 3 ... 10

* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

ocqoueuj от Jasonomine
[16 Септември 2019, 15:17:43 ]


Търся рецепта за едновремешните пасти от Charlessmoke
[12 Септември 2019, 19:53:10 ]


Заместител на вредни храни от podolCob
[22 Август 2019, 20:21:46 ]