Хрупкави пилешки филета с кокос
Пълнено пиле по мексикански
Пилешки гърди с ароматна глазура
([url]http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=897.0;id=2546;image[/url])
2 броя пилешки гърди
125 г захар
2 с л кимион
2 с л олио
1 с л смлян кориандър
1 с л сух копър
1/2 ч л лют червен пипер
100 мл вода
. В малка тенджера се наливат 100 мл вода.
. Прибавя се 125 г захар, 1 с л кимион, 1 с л смлян кориандър, 1 с л копър, и 1/2 ч л лют червен пипер.
. Кипва се и се вари, докато сместа не намали 1/2 от обема си.
. Маха се от огъня и се прибавя олиото и 1 с л смлян кимион.
. Пилешките гърди се почиства от кожата и се надрязват с остър нож.
. Заливат се с марината и се оставя за 30 минути.
източник : Школа Гастронома
дано ти хареса,кажи после какъв е резултата.
Petia благодаря :) мнгоо вкусно звучи - ще се пробва :) а и хавайските неща са вкусни като пица по хавайски :blush2:
Пълнени пилешки тимбалче
:yahoo:Днес реших да ги приготвя, трудно намерех точна рецепта та ако някой срещне подобни трудности ето една която ми хареса и я пробвах: пилешки дробчета, глава лук, магданоз, черен пипер, зелена и червена чушкаПилешките дробчета се нарязват на по-дребни парчета и се запържват в сгорещено олио, след което се слага накълцания лук и чушките. Може да се прибавят и стерилизирани гъби.
Воденички с гъбено-чеснов сос
1 кг воденички
1 глава кр. лук
200 г гъби (става и с гъбена супа на "Маги")
2 пълни с.л. брашно
1/3 пакетче масло
5-6 скилидки чесън
сол, черен пипер
Воденичките се сваряват до готовност. В отделен съд в маслото се задушава нарязаният лук, после се прибавят нарязаните гъби ( аз обикновено имам сушени), като омекнат и те, се прибавя разтвореното във вода брашно, 2 ч.ч. топла вода и се бърка 5 мин. Прибавят се настърганият чесън и черният пипер. След минута се маха от котлона. Ако ви се намира под ръка сметана, няколко лъжици или половин кофичка ще направят вкуса на ястието още по-добър.
Emili, извинявай но чак сега се включвам. В София живея, но ако трябва и по куриер ще ти ги пратя. ;DНе е там въпросът. Аз също живея в София, но си мислех ,че банановото дърво има температурни предпочитания, затова и попитах. Освен това, вече знам, че се продават и не искам да те притеснявам. Но пък това е и повод да се видим и да се запознаем. :smile1:
Петя :smile1: благодаря ти за рецептата за пилешка брушета ([url]http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,792.msg35937.html#msg35937[/url])!!! Много вкусно се получи, днес ще повторя :smile1:
k ines,може ли да покажеш снимка , на тази индийска подправка?
Ели, и аз правя пиле със сметана и гъби, но в случая вкусът е друг. ;DДа,затова ще пробвам и твоята рецепта :thumbup:
Ели, и аз правя пиле със сметана и гъби, но в случая вкусът е друг. ;DДа добавя, че и цената е друга ;D
ПИЛЕ С ПОДЛУЧЕН СОСРадост вчера направих пиле с подлучен сос и много ни хареса. :thumbup:Благодаря за рецептата. :air_kiss:
Петя,не можеш да си представиш колко много ме зарадва.Тази рецепта в нашето семейство се прави от години и много се харесва,особено лятно време с хубави пресни градински домати.А ако пиперките са печени на жар........ммммммм.
Може би ще ти допадне и
супа от пиле саламур ([url]http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,336.msg46246.html#msg46246[/url])
Популярна е по Дунавския край.
Аз като :innocent:, ама какво е MSG :icon_question: ::)натриев глутамат
Печени медени пилешки бутчета!
marabu, невероятни са! :thumbup: