:clapping: Браво Марианка !
Трябаше ми точно нещо такова за следобедното кафе - бързо, лесно, вкусно, ефектно ! :clapping: :clapping:
... та сега се чудя с кои да започвам.
Албенка: събота - малиновите, неделя - захарните ;)
Опитвала съм тези калии със сладко от портокалови корички. Изглеждаха много оригинално като истински цветя. Някой знае ли как се приготвя такова сладко?
Ванче, много се радвам, че са ви харесали сладките! :)Марианка,бързо свършиха ;D!
Марианка,бързо свършиха ;D!
вместо шоколадови бонбони използвах бадеми.
:flirt:
Гери, за какви бонбони става въпрос? Знаеш ли им името? ;)Марианка в момента не се сещам как се казват,ама като изляза по-късно или утре сутринта,ще проверя точно какви бяха/не са на някоя известна фирма де/
Гери, за какви бонбони става въпрос? Знаеш ли им името? ;)Мери бонбоните са "Ti amo" , а фирмата е -"Elvan"-мисля че са турски,малки правоъгълни ,плоски шоколадчета,които са опаковани в най- различни хартийки.Грамажа на цялата кутийка/кръгла е /е 450 гр. ,а цената при нас е 3 лв.
Ми Мариански дръж го здраво твоя половин
vens, чудесни са кокоските!!! :thumbup:
КОКОСКИ (Coconut Macaroons)
Ако сладките се залеят с шоколад, ще стане по-хубаво от "Баунтиз".
Снежни топки
Резенчета диня
Резенчета диня
San Fracisco fortune cookies (с модификации)
И аз искам само да добавя ,че хартията може да е съвсем обикновенна и да си ги напечатате(тук поне така ги продават).Според мен ще е много трудно да се напъхат късметчетата след като вече са прегънати, но съм чувала че има много видове fortune cookies и сигурно е възможно.Може ли да споделиш и твоята рецепта. :smile1:San Fracisco fortune cookies (с модификации)
Ако разрешаваш, ще добавя, че се казват "Fortune cookies", защото в тях се слагат късметчета. Имам една подобна рецепта - след като се оформят така, на хартиени лентички (от специална хартия - цветна) се пишат късмети със златист или друг флумастер и после лентичките се пъхат в сладките.
Йоли, прекрасна аранжировки и много апетитни сладки :thumbup:
Yoli , много апетитни сладки ! Естетично и стилно оформление , както винаги ! :thumbup:
Тeзи курабийи ги правя в цеха .
Лешникови курабии
250 гр. маргарин ,може и с краве масло ,4 яйца от които жълтъците се отделят настрна ,10 супени лıжици пудра захар , 900 гр. брашно , 4 супени лıж. прясно мляко , 20 гр. амоняк , 200 гр. лешнитси ., 2 супенı лъж.нес кафе голд , едрото .
маргарина се стопява и изстива , всички продукти се смесват , амоняка се разбърква винаги с оцет .Средно умерено меко тесто . Правят се 60 топчета . Потапят се в жıлтıка , само горната част , после в лешниците , 180 фурна докато порозовеят . Добıр апетит. :yahoo: :yahoo:
Резенчета диня
===============
Оцветете най-малката топка в зелено, най-голямата - в червено, а средната я оставете така както е. Завийте готовото тесто в домакинско фолио и сложете за 2 часа в хладилника.
"Разтапящи моменти" (Melting Moments) - снощи ги правих. Разтопиха ми сърцето, обаче! Не станаха, защото се разплуха, а и на вкус не беше това, което очаквах!
При мен няма стоене в хладилника.Ами добре, дай да видим и твоята. Това, което аз дадох, не съм си го измислила, така го е написала Мишел.
Ванче, чудни меденки. Много обичам сладки с такъв крем! Метни някоя до Ловеч :man_in_love:
:smile1: от кокосови орехи какви курабийи може да направя :icon_question:
sezamm, аз имах такива рецепти и веднъж се опитах. Идеята беше да се направят във формички за лед...........
Пепи, marine,
Следващият път използвайте вътешната, пластмасова част от кутията на купени шоколадови бонбони - лесно се изваждат, като се натиснат от обратната страна! ;D
Относно изрязването на “снежинки” – моля всички със специални формички да подминат тази част!
Нямам специална форма за звездичка, но приспособих така начина на изрязване:Изрязвам с форма 1 ([url]http://images22.snimka.bg/004673793.jpg[/url]) .Една от най-често разпространените форма 2 ([url]http://images22.snimka.bg/004673795.jpg[/url]) - обикновени ламаринени, но пластични /вижда, се че съм деформирала голямата/. Леко сплесквам формичката, като се стремя върха да се запази като полу кръг форма 3 ([url]http://images22.snimka.bg/004673800.jpg[/url]). С тази форма изрязвам от вътрешността на цветенцето - форма 4 ([url]http://images22.snimka.bg/004673797.jpg[/url]) или пък от 6 лъчева звезда - форма 5 ([url]http://images22.snimka.bg/004673871.jpg[/url]).
Петя нишестето е обикновенно пшенично и никаква течност не се слага в тестотоБлагодаря ти Канела. :smile1:
Бисквити Snickerdoodles
Butter and Jam Thumbprints
Източник: [url]http://www.foodnetwork.com[/url]
Ако обичате сладки с пълнеж от конфитюр, опитайте няма да съжалявате!
Бисквитки с ябълки и мюсли ([url]http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1630.msg40918.html#msg40918/[/url])
Ако ви се намира едно бурканче фъстъчено масло и в къщи се мръщят и не искат да го хапват ето за какво може да го ползвате. :thumbup:Петрина много добре изглеждат тези бисквитки. :thumbup:В къщи децата много обичат фъстъчено масло и искам да им направя тези бисквитки.А много бисквитки ли излизат , ако са много да направя половин доза? :smile1:
Бисквитки с мед и фъстъчено масло
Бисквитки с пармезан и лют пипер
............................
k_ines,вчера правих бисквитки по твоята рецепта с овесените ядки,като малко намалих маслото,което не разтопих напълно и накрая сложих готовото тесто за 20 мин. в хладилника.При печенето пак се разляха,но пък бях ги наредила на около 3 см разтояние една от друга и не се слепнаха.Сложих им и много мъничко орехи-нарязани.Станаха страхотни,също като ореховки.Даже мъжът ми така ги нарече.
Правих и сладките с мюсли и ябълки на Йоли,чудесни са.
Благодаря Ви.
pep-4o,
ти си "върхът", както казват децата. Не знам кога ти остава време за всичко това, но мисля, че ти си жената-мечта за всеки мъж.
Марианка. здравей!
тъй-като при мен се получи ронливо тесто, а спазвах рецептата до грам, дали не трябва да се оформят топчетата с допълнително масло.