Гответе с мен!

Полезно => Отглеждане и съхраняване на продуктите => Темата е започната от: pep-4o в 15 Февруари 2010, 00:03:01

Титла: Проверено-одобрено
Публикувано от: pep-4o в 15 Февруари 2010, 00:03:01
Момичета и момчета,
отварям тази тема по две причини:
Първо: Винаги се чудим за някой нов продукт на пазара, дали ще е хубав или не, или такъв, дето не сме ползвали - дали става или не; На коя фирма е добър продукта,  Какъв лук да си купя от пазара, като съм от село и всичкия, освен този, който купвам още докато го занеса от магазина до в къщи и вече има изгнили люспи........
И второ: Защото отдавна говорим с едни приятелки за това и все забравяме  :smile1:


Започвам с Одринските кори за баница  - аз самата много се чудех, преди да ги купя, защото преди това купвах други - печени на сач, но първо бяха малко, второ не ми харесаха. Тези бяха като мамините, дето пече на връшника, за да направи зелник с тях. Плътни, не са накъсани и начупени и баниците станаха невероятно вкусни  :thumbup: Дори онази на чавето, дето имаше само сирене и масло с корите.Одрински кори за баница - проверени и одобрени  :smile1:


За лука положението ми е сериозно - нямам ли от село, купвам не повече от 4-5 глави и почти никога нямам, когато ми потрябва. Купвах бял воден - ако стои 1 седмица и започва да нагнива, кръглия воден- същата работа - прясно купен като срежа и има изгнили люспи във вътрешността. Съхранявам на студено. Или може би аз  капризнича, защото знам, че маминия от село издържа до пролетта без да нагнива? Ако някой от СЗ ми каже от къде купва, ще съм благодарна. Пазар, ред, маса......
Титла: Re: Проверено-одобрено
Публикувано от: dove в 15 Февруари 2010, 11:25:07
pep-4o, за СЗ не знам, аз купувам от Български извор (намира се по пътя София-Ловеч), има бял и червен навързан. Все още ми виси на една кука и е в добро състояние. Така че наесен ако имаш път натам, не се колебай :smile1:
Титла: Re: Проверено-одобрено
Публикувано от: стеф в 15 Февруари 2010, 15:01:09
Аз също ползвам "Одринските кори" и съм много доволна. Но има още едни кори, които заслужават внимание - "Цариградски кори за баница". Те са пловдивско производство. Корите са кръгли и са по "дебели" от одринските. В пакет са по 5 бр. и са 550 г. От тях става страхотна вита баница, с каквато искате плънка. Ако ги видите в някой магазин, не ги отминавайте. Купете си и няма да сгрешите. Ако някой е ползвал турски кори за баница - вкусът на "Цариградските" е същия. Доближава се домашно точена баница.
Титла: Re: Проверено-одобрено
Публикувано от: pep-4o в 15 Февруари 2010, 20:50:56
Мерси, Стеф, тук ги имаме, ще пробвам непременно  :thumbup:

Гале, аз ако имам къде да го съхранявам, ще си вземам повече от село, като си ходим. Аз вече писах, че е много здрав. Но сега докато не свърши сезона за грух, кряк и тн, няма мърдане, а аз повече от 3-4 кг няма къде да съхранявам.
Титла: Re: Проверено-одобрено
Публикувано от: An в 15 Февруари 2010, 22:35:50
Аз също ползвам "Одринските кори" и съм много доволна. Но има още едни кори, които заслужават внимание - "Цариградски кори за баница"........Купете си и няма да сгрешите. Ако някой е ползвал турски кори за баница - вкусът на "Цариградските" е същия. Доближава се домашно точена баница.

Подкрепям казаното.Вчера за Заговезни правих с тях баницата.Доста дълго ги гледах в магазина докато видях една жена да си взима и я попитах дали е доволна.Едва след положителният и отговор ги взех.И от сега вече ще ползвам само тях.
И за да не съм голословна иама две парчета и ги снимах(баницата става доста голяма).
Титла: Re: Проверено-одобрено
Публикувано от: Аелис в 28 Февруари 2010, 18:35:12
Досега взимах предимно "Фамилия" и "Бела", но след като прочетох написаното от вас смятам за пробвам Одринските кори, от Цариградските не съм виждала, но ако видя - и тях ще пробвам :smile1:.
Титла: Re: Проверено-одобрено
Публикувано от: teoleo в 06 Март 2010, 16:11:28
И аз съм много доволна от одринските кори за баница,а тези на белла изобщо не ги тача-все ми седят като гумени и не ги ползвам За баклава използвам кори Сонио.
Титла: Re: Проверено-одобрено
Публикувано от: Аелис в 19 Март 2010, 10:31:43
Правих баница с Одринските кори - много хубава стана, благодаря ви , че ги препоръчахте :60:!
Титла: Re: Проверено-одобрено
Публикувано от: chopper_queen в 11 Април 2010, 20:56:47
Възхитена съм от продуктите на фирма Конекс-Тива (http://www.konex-tiva.com/index_bg.html) . Днес си купих кисели краставички, печени пиперки и лютеница от диетичната серия- без захар. Половината краставички вече ги няма  :yahoo: Горещо препоръчвам!!! :thumbup:
Титла: Re: Проверено-одобрено
Публикувано от: irina_dp в 13 Април 2010, 14:44:02
и аз съм доволна от одринските кори има такива и цариградски просто са перфектни стават чудесни баници и щрудели
Титла: Re: Проверено-одобрено
Публикувано от: balama в 19 Август 2010, 20:05:16
Възхитена съм от продуктите на фирма Конекс-Тива ([url]http://www.konex-tiva.com/index_bg.html[/url]) . Днес си купих кисели краставички, печени пиперки и лютеница от диетичната серия- без захар. Половината краставички вече ги няма  :yahoo: Горещо препоръчвам!!! :thumbup:


Завода им е близо до моя град и при нас има в изобилие техни продукти :) Наистина са им супер нещата. Аз препоръчвам "домашна лютивка", който обича люто ще му е мноого по сърце, слагам си я почти на всичко, даже и на филия  ;D.
Титла: Re: Проверено-одобрено
Публикувано от: maria.p в 12 Октомври 2010, 06:55:15
Аз пък си търсех по дебели кори,да направя баница с лютеница,шунка и кисели краставички.Препоръчаха ми  Одрински,хубави са,но тънки за моята рецепта.Цариградските ще станат ли?!
Титла: Re: Проверено-одобрено
Публикувано от: mimipeka в 12 Октомври 2010, 11:25:32
Здравейте,
И аз да си кажа мнението - най-хубавата вита баница става с кори Сърбиянка. Има ги в Халите и на много други места. Толкова са тънки, че чак прозрачни.
Даже не се постарах да търся рецепта - направих баницата, отпечатана на пакета и стана чудна.
Правила съм и с Цариградски, но тези ми харесват повече.
Титла: Re: Проверено-одобрено
Публикувано от: Ves_janeva в 19 Февруари 2011, 09:51:52
Аз също ползвах вчера Одрински кори и останах много доволна.И капризния ми син много ,много хареса баницата която направих по рецепта,написана на самата опаковка.
Титла: Re: Проверено-одобрено
Публикувано от: marabu в 19 Февруари 2011, 11:00:55
Софианки кажете от коя верига магазини ги купувате?
Титла: Re: Проверено-одобрено
Публикувано от: DUC D'O в 19 Февруари 2011, 13:44:48
Независимо ,че съм от ургас да кажа ,че аз първите одрински кори си ги купих от Карфур София;Сега вече ги има и в Бургаския.Също там има и цариградски.