Гответе с мен!

Рецепти => Гответе с нас => От моята кухня => Темата е започната от: Anny в 17 Август 2007, 11:26:39

Титла: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 17 Август 2007, 11:26:39
Добре ми дошли на виртуално гости! Надявам се да се чувствате уютно и вкусно! Искрено ще се радвам, ако някоя от предложените рецепти Ви изкуши и решите да я приготвите. Заповядайте!

Закуски:

Блини (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1688.msg27694#msg27694)

Триъгълни банички с кашкавал и сирене (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1688.msg29262#msg29262)



Хляб и други тестени вкусотии:

Дърпана баница (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1150.msg26471#msg26471)

Чеснови хлебчета (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1150.msg27387#msg27387)

Хачапури с многослойно мързеливо тесто  (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1150.msg25160#msg25160)

Сметанов хляб (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=283.msg24944#msg24944)

Пърленки (по Габровски)  (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=283.msg22274#msg22274)

Питки 30-минутки (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1150.msg20509#msg20509)

Кифлички със сирене (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1688.msg28845#msg28845)

Козуначени кифлички с течен шоколад (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1688.msg28846#msg28846)

Кайзер питки (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1688.msg44086.html#msg44086)

Франзели с типово брашно (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1688.msg48379.html#msg48379)


Кексове и мъфини:

Мъфини с моркови  (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=815.msg26796#msg26796)

Мъфини Капучино (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=815.msg26794#msg26794)

Мъфини “Mamma Mia” (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=815.msg24962#msg24962)
 
Ванилови мъфини с шоколадови стърготини (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=815.msg21789#msg21789)

Мъфини със сини сливи и стафиди (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1688.msg28647#msg28647)

Мъфини със заквасена сметана и шоколадов чипс (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1688.msg48288.html#msg48288)



Тортички и сладкиши:

Ягодово парфе  (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=81.msg22138#msg22138)

Обърнат мини чийз кейк с бял шоколад (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1462.msg24440#msg24440)

Пай със сини сливи (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1688.msg29263#msg29263)

Белгийски вафли (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1688.msg40807.html#msg40807)


Сладки:

Еклери (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1688.msg27695#msg27695)


Сладоледи:

Сладолед с ром и стафиди (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=82.msg24960#msg24960)



Ястия с месо:

Пилешки бон-филенца със сметана (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=792.msg19135#msg19135)

Сач с филе от пиле и зеленчуци (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1688.msg28375#msg28375)

Рулца от кайма и бекон (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1688.msg44082.html#msg44082)

Риба със зеленчуци във фолио (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1688.msg48384.html#msg48384)


Сосове, дипове и други подобни:

Хайвер от черни маслини и орехи (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=262.msg20450#msg20450)


Супи:

Салати:
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: пеполина в 17 Август 2007, 12:19:04
Ани, поздравления за темичката. Вече се чудех кога ще я пуснеш. С удоволствие ще следя новите ти кулинарни подвизи, защото от старите съм пробвала вече доста и са ни станали любими.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: kamery в 17 Август 2007, 12:38:24
Ани, поздравления за темата! :air_kiss: Очаквам да пуснеш още една рецепта в първата категория  :P :P за вкусната ти питка дето правиш.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: albena в 17 Август 2007, 12:46:18
Ани, поздравления за хубавата темичка! Ще чакаме още вкусотии сътворние от теб. :air_kiss:
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: ilrai в 17 Август 2007, 13:53:19
Ани, честита да ти е темата! Пожелавам ти голямо вдъхновение, за да може все така да се наслаждаваме на вкусотиите, които ни предлагаш!
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 17 Август 2007, 14:10:26
Пеполина, Камери, Албена, Илраи - БЛАГОДАРЯ ВИ, Мили момичета!!! Надявам се с помощта на вдъхновението, което получавам от Вашите красиви творения, постепенно да обогатя и разширя темата си! Всяко Ваше мнение или конструктивна критика са добре дошли!!!
Още веднъж, чувствайте се като у дома!  :smile1:
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Ванчето в 17 Август 2007, 15:04:13
Ани,поздравления за темата. :air_kiss:Ще следя с интерес. ::)
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: di_ani в 17 Август 2007, 17:30:46
Ани,
поздравления за авторската ти тема

Избрах да те поздравя с тези пъстри и слънчеви цветя, които да бъдат в хармония с твоите кулинарни вдъхновения и изкушения :thumbup:
(http://media.abv.bg/img.phtml?id=10564)
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 17 Август 2007, 19:07:00
Ванче, Di_ani, много Ви благодаря!!  :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss:
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: petrina в 17 Август 2007, 20:43:15
честито АНИ :air_kiss:
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Emili в 17 Август 2007, 20:53:29
Поздравления , Ани!
Ще следя темата ти с най- голямо удоволствие.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 17 Август 2007, 23:03:55
Петрина, Емили - БЛАГОДАРЯ ВИ, мили момичета за подкрепата!  :air_kiss:
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 21 Август 2007, 10:42:13
Блини

Продукти:
1 кофичка кисело мляко (400 гр. - предпочитам мляко, което е с по-висока масленост, например 3,6 - ако млякото е по-рядко, необходимо е да се добавят 1-2 лъжици брашно допълнително!)
1 яйце
2-3 с.л. краве масло или маргарин
2-3 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
1 бакпулвер
2 ч.ч. брашно

Приготовление:
Разбиваме яйцето, добавяме киселото мляко, кр. масло, захарта, солта, бакпулвера. Разбъркваме отново и най-накрая добавяме брашното. Бъркаме до получване на еднородна смес - сместта трябва да е по-гъста от тази за кекс. С лъжица изсипваме част от сместта и пържим в предварително загрят тиган, който съвсем леко е намазан с масло или олио.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 21 Август 2007, 10:57:54
Еклери

Продукти:
- за тестото
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. брашно (пълна с куп)
1 п. краве масло
5 яйца
щипка сол
- за крема
2 п. крем "Оле" на Д-р Йоткер
800 мл. студено прясно мляко - кремът се приготвя по указанията на пакета.

Приготовление:
Слагаме водата, маслото и солта в тенджера да заврат, след като заври изсипваме цялото количество брашно и бъркаме до получаване на еднородна смес. Оттегляме от огъня и започваме да слагаме яйцата едно по едно. Бъркаме докато се получим еднородна смес и чак след това слагаме следващото яйце. В крайна сметка се получава много гъсто тесто. Шприцоваме тестото върху тава застлана с хартия за печене. Печем до зачервяване на 200 градуса, като фурната трябва да е предварително загрята. По време на печене не трябва да се отваря фурната, защото еклерите спадат много бързо. След като изпечете еклерите, оставете няколко минути във фурната, леко да се охладят и чак след това ги извадете. Като се охладят леко, пълните всяко еклерче с крем с помощта на шприц. По желание поръсвате с разтопен шоколад или пудра захар. От тази доза се получават около 45 бр. малки еклери.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Yoli в 26 Август 2007, 16:40:30
Ани,прекрасна авторска тема.Честито.С най-голямо удоволствие ще съм редовен гост на "виртуалното"ти гости.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 28 Август 2007, 22:20:36
Сач с филе от пиле и зеленчуци

Продукти:

250 гр. филе от пиле
1 глава лук
1 чушка (капия или севрия)
200 гр. гъби печурки
100 гр. царевица (замразена или от кутия)
1 пилешки бульон
около 50 мл. олио
около 50 гр. кашкавал
черен пипер и сол на вкус

Приготовление:

Нарязваме всички продукти на кубчета. Слагме сача на котлона, загряваме и първият продукт, който слагаме да се задуши с мазнината е месото. Задушаваме около 5-6 минути, докато на места започне да придобива златист цвят. Добавяме лука, задушаваме още 3-4 мин, след това гъбите, отново задушаваме няколко минути, чуката и накрая царевицата. Малко преди да свалим от котлона натрошаваме отгоре пилешкия бульон. Допълнително сол не слагам, защото у нас не е много на почит, но който желае, това е моментът да се сложи и сол. Поръсваме с черен пипер и сваляме от котлона. Веднага настъргваме кашкавала и поднасяме. Той се стопява междувременно от високата температура на сача. Да Ви е сладко!

ПП: Тези продукти са за сач с рамер 22 см. и  е чугунен, а не глинен. От тях излизат 3 порции. От около месец това ни е едно от любимите бързи ястия за вечеря. Отнема около 20 мин (но трябва да имате предвид, че правя сача върху газов котлон).
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: kylinarka в 29 Август 2007, 10:28:39
Ани, ще стане ли ястието в глинен сач?
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 29 Август 2007, 13:15:17
Отговорът ми е категорично "ДА"! Дори в глинен сач ще е още по-вкусно и автентично! Дано да Ви хареса, Кулинарка!
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: radost.1955 в 29 Август 2007, 13:25:00
Кулинарка,позволявам си аз да ти отговоря,защото моят сач е глинен и аз правих на фурна почти същото ястие.Аз подържах в марината свински и пилешки мръвчици нарязани на жулиени.После ги смесих с нарязан лук,ситни кубчета от картофи,нарязани чушки,гъби,магданоз и други подправки,полях сместа с малко зехтин,много малко вода/около 1 каф.чашка/ и сложих сача в студена фурна.Включих на 220*.За около половин час беше готово.Може накрая да се наръси с кашкавал,но аз го готвих посред нощта и спестих кашкавала.Не очаквах,че ще стане толкова бързо,като имаш в предвид,че сача ми е от най-големите и това нещо не се разбърква докато се пече.Затова и водата е толкова малко да не започне да кипи.Надявам се,че ти бях полезна.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: radost.1955 в 29 Август 2007, 13:26:41
Ани,моля за извинение.Просто едновременно сме писали и двете.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 29 Август 2007, 13:37:28
Radost.1955, за нищо!  :smile1: Дори съм доволна, че имам още една идея за приготвяне на сач! В действителност, през последния месец експериментирам и правя различни комбинации, взависимост от наличните продукти. Няколко пъти дори правих само със зеленчуци! Става супер вкусно, като отгоре наръсвам отново с кашкавал. Слагала съм и картофи, нарязани на ситни кубчета, но предварително ги бланширани. За мен сачът търпи многообразни вариации на тема продукти и подправки към него!
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: radost.1955 в 29 Август 2007, 13:56:15
 Ани, здравей отново!Съгласна съм,че на тема сач вариантите са много.Решила съм да си купя среден размер за катми,защото ги правя в тефлонов тиган,но не е същото.Като дете съм ги яла само на сач и вкуса е превъзходен.Аз живея в Плевен и сме решили да посетим един ресторант,където правят зеленчуци на сач с няколко вида сирена.Ще го опитам,ще прочета продуктите в менюто и ще докладвам.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: stertje в 29 Август 2007, 16:43:52
Ани - Честита темичка. Между другото страхотна идея за сач. :thumbup: Трябва да си поръчам да ми пратят един от България.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 29 Август 2007, 16:48:26
Stertje,  :air_kiss: А за сача нямя да съжаляваш, ако ти пратят! Внася разнообразие, а и бързо се приготвя!!!
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 02 Септември 2007, 20:06:18
Мъфини със сини сливи и стафиди

Продукти:

2 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. канела
1 п. бакпулвер
1 ч.ч. захар
2 яйца
2/3 ч.ч. прясно мляко
1 п. краве масло - 125 гр.
50 гр. стафиди, които можете предварително да накиснете в 1-2 с.л. ром
10 броя сини сливи

Приготовление:
Приготвят се по метода сухи продукти се смесват в една купа, а мокрите в друга. След това събираме заедно, разбъркваме леко до поиване и накрая добавяме стафидите. Разпределяме във форми за мъфини, като отгоре поставяме по четвърт синя слива. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 20 до 25 минути. При мен 20 мин., но на печка с вентилатор. Веднага след изпичане изваждаме от формите и поръсваме с пудра захар. Да Ви е сладко  :smile1:

ПП: Чашата, с която мерих е 300 мл. От тази доза се получиха 16 мъфина.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: vesi_127 в 04 Септември 2007, 16:27:54
Ани, нямам думи да изкажа благодарността си за рецептата за вкусните хлебчета с чесън и зелени подправки. По-вкусни хлебчета не помня откога не съм яла. Невероятни са - с хрупкава коричка отгоре и отдолу, а отвътре - памук. А в комбинация с ароматното масълце... Влизат трайно във фаворитите и мисля, че честичко ще се правят у нас.  :good:
Ето и една снимчица (не много добра, че снимах набързо с GSM-а):

(http://images19.snimka.bg/003890230.jpg)
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 04 Септември 2007, 16:54:44
Веси, много се радвам, че са ви харесали! Вкъщи също много се харесват! Едва дочакваме да "обиколят нивата"  :smile1:
И най-добри пожелания за детенцето (макар и на патерица!)!!! Да ти е живо и здраво и много щастливо!
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 07 Септември 2007, 15:42:39
Кифлички със сирене

Продукти:
1 ч.ч. хладка вода
1 1/2 ч.л. сол
2 ч.л. захар
2 1/4 ч.л. суха мая
 сирене около 150 гр.
1 жълтък за намазване
2 с.л. олио за тестото и отделно още малко за намазване на тавата

* 1 ч.ч. = 300 мл.

Приготовление:
Тестото за кифличките замесих в машината за хляб, за това трябва да следвате указанията на производителя и да поставите водата, олиото, солта, захарта, брашното и маята в указания от него ред. След като втаса, разделяте тестото на 4 части и от всяка разточвате кръг, голям около 30 см. Разрязвате на 8 триъгълни парчета, поставяте в широката час по парченце сирене и завивате на кифличка. Поставяте в тава, предварително намазана с олио и така докато направите всички кифлички - излизат 32 броя. Оставяте отново да втасат за около 20 до 30 мин (зависи от топлината в помещението), намазвате с разбит жълтък, поръсвате със сусам по желание и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25 до 30 мин. Да ви е сладко!
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 07 Септември 2007, 16:10:01
Козуначени кифлички с течен шоколад

Продукти:
2 яйца + 1 жълтък за намазване
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар + още малко за поръсване на кифличките преди изпичане
1/2 ч.ч. топло прясно мляко
1 пакетче суха мая
щипка сол
3 ч.ч. брашно
1 лимонова есенция на Д-р Йоткер
200 гр. течен шоколад нутела

* 1 ч.ч. = 300 мл.

Приготовление:
Тестото за тези кифлички също замесих в машината за хляб. Разбиваме яйцата, захарта, щипката сол и лимоновата есенция и поставяме в купата на машината, добавяме млякото, брашното, най-накрая поставяме маята. Пускаме на функция "Тесто" и оставяме да се меси и втаса. След като втаса тестото, разделяме на 4 части, разточваме на кръг с диаметър около 28-30 см., разрязваме на 8 триъгълни парчета. Поствяме по 1 ч.л. течен шоколад в широката част и завиваме на кифличка. Нареждаме в тава и оставяме отново да втасат. Времето за втасване зависи от околната температура, но е около 30 мин., максимум 40. След като втасат втори път, намазваме с разбития жълтък, поръсваме със захар на кристали и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 30 мин.

Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: stertje в 12 Септември 2007, 13:33:45
Ани вчера правих кифличките. На вкус станаха супер, но не можаха да бухнат много, явно им беше малко времето за втасване, беше по малко защото бързах да водя малкия на плуване. Но иначе рецептичката е супер. :thumbup:
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 12 Септември 2007, 14:47:34
 Stertje, радвам се, че на вкус са ви допаднали! И съжалявам, че не са бухнали! Наистина на тях им е необходимо по-дълго време и по-топло местенце! Когато нямам достатъчно време за втасване, използвам трика с фурната. Пускам я на около 50 до 70 градуса и ги слагам вътре да втасат. Така наистина се намалява времето и тестото втасва добре, но трябва да се внимава в тоя случай с температурата. Между другото, аз съм решила да изпробвам и изпека във формата на цял козунак в машината за хляб. Когато ги правих, така добре беше втасало в купата на машината, че чак ми беше жал да извадя тестото. Та следващият път ще бъде козунак, да видя какво ще се получи!  :smile1:
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 13 Септември 2007, 12:19:27
Триъгълни банички с кашкавал и сирене

Продукти:
1 пакет кори за баница (моите бяха от тия на Фантастико, мисля, че са около 400 гр.)
2 яйца
2-3 с.л. кисело мляко,
1/3 ч.л. сода за хляб
2-3 с.л. брашно
1/2 п. краве масло (от 125 гр.)
150 гр. сирене
150 гр. кашкавал
олио за намазване на тавата

Приготовление:
Разбърквате яйцата, киселото мляко и содата, в сместта натрошавате сиренето и настъргвате кашкавала, като оставяте малка част от него, за да поставите по парченце върху всяка готова баничка преди да ги сложите да се пекат. Накрая добавяте 2-3 лъжици брашно, за да се стегне сметта и да не тече, като започнете да завивате баничките. Корите разрязвате с ножица или нож на 4 ивици по около 10 до 12 см. Получават се ленти, от които взимате по 3 на веднъж, намазвате с краве масло, което предварително сте разтопили. Слагате в края на лентата по лъжичка от сместта и завивате на триъгълник, докато свърши лентата. Нареждате в тава, намазвате всяка баничка с масълце и поставяте по парченце кашкавал отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 20 мин. Приятен апетит!
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 13 Септември 2007, 12:40:56
Пай със сини сливи
Продукти:
- за тестото:
1 1/2 ч.ч брашно/300мл/
125гр краве масло
3 с.л. сметана
1/2ч.л. сода бикарбонат
1/3 ч.л. сол
2 с.л. захар

- за плънката:
около 500 гр. сини сливи
3 с.л. брашно
3/4 ч.ч. захар
около 50 гр. стафиди (или някакви ядки)
60 гр. кр. масло
1/2 ч.л. канела

Приготвяне:
От продуктите за тестото се замесва меко маслено тесто, ако лепне, добавете още малко брашно. Тестото престоява около 30 минути в хладилника. Обикновено след замесване, поставям във формата за торти (28.см), разплесквам с ръце, да покрие дъното и страните на формата и тогава го поставям в хладилника, да постои, докато приготвя продуктите за плънката. След като тестото е престояло, взимате го и върху тази част от тестото, която покрива дъното на формата, наръсвате смес от 3 с.л брашно и 3 с.л. захар, след това наръсвате със стафиди или натрошени ядки, слагате сините сливи, които са нарязани на четвъртинки, поръсвате ги с останалата захар  и канела. Най-отгоре равномерно разпръсквате краве масло, което трябва предварително да нарежете на малки кубчета и загъвате краищата на тестото върху сините сливи. Печете около 1 час на 180 градуса, докато коричката на тестото стане златисто кафява. След изпичане поръсвате с малко пудра захар и оставяте да изстине.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: petrina в 02 Декември 2007, 19:42:05
Ани ето ги и мойте триъгълни банички, много хубави станаха. Благодаря!
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: flapper в 04 Декември 2007, 21:17:41
Ани страхотни рецепти, продължавай в същия дух.
Днес пробвах твоите Питки - 30 минутки и много ми харесаха. Мерси за рецептата.

(http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=1977.0;attach=13364;image)
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 04 Декември 2007, 22:58:16
Петрина, Flapper, много се радва, че са ви допаднали рецептите! А как хубаво изглеждат само приготвените от вас питки и банички! У нас до преди 1 месец ни бяха любими за закуска както питките, така и баничките, но в момента все още нямаме фурна и не можем да си ги похапваме!
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: petty в 08 Декември 2007, 20:03:44
Ани, и аз искам да благодаря за питките 30-минутки. Тази сутрин ги направих за закуска. Бързи, лесни и много вкусни! 
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 29 Декември 2007, 18:07:02
Мarine, радвам се, че са ви харесали! Извини ме, че чак сега отговарям, но от доста време не бях писала тук.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 29 Декември 2007, 18:15:22
Белгийски вафли

Продукти:
2 яйца
3 ч.ч. брашно (200 мл.)
3 с. л. захар
1 с.л. олио
2 ч.ч. прясно мляко
1 п. бакпулвер
ванилия
щипка сол

Приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта и солта. Добавя се млякото, олиото, ванилията и най-накрая брашното и бакпулвера. Тестото  можете да добавитна гъста каша. Изсипваме по 1 черпак в гофретник и печем до зачеряване. Сервират се веднага, като можете да ги поръсите с пудра захар, или залеете със сметанов сос (както е в случая) или с шоколад или сладко по желание. Да ви е сладко!
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: bordovsky в 29 Декември 2007, 18:32:21
Anny , не са ли малко постни вафлите, белгийските вафли се правят с много повече мазнина, за твоето количество, поне 150 грама, по-малко мляко и повече яйца. Питам, защото обичам по-диетичните изделия и ако стават с толкова малко мазнина, ще е добре, но сигурно вкусът им е повече на палачинки. :thumbup:

За сравнение, виж моята рецепта:   Гофрети  (http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1002.msg11005.html#msg11005)
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: esmeralda в 31 Декември 2007, 00:27:45
Ани, благодаря за рецептата за Триъгълни банички с кашкавал и сирене, много вкусни и лесин за приготвяне /след като се подготвят корите де  ;D /. Без снимка за отчета- не останаха.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 24 Януари 2008, 00:33:28
Жоро, с огромно закъснение отговарям на съобщението ти - извини ме, но напоследък много рядко имах време да чета и пиша тук. Рецептата наистина е с малко мазнина, но смятам, че стават страхотни вафли. Вземах я тук от жена, която има хотел и сутрин ги предлага в менюто за закуска. В действителност това е един от водовете Белгийски вафли, при другият, се замесва тесто, което като консистенция много прилича на тесто за хляб, но е сладко. А имат и още един вид, в който изобщо не слагат яйца - него не посмях да пробвам.

Esmeralda, много се радвам, че са ти допаднали баничките!
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 24 Януари 2008, 00:45:50
Рулца от кайма и бекон

Продукти:
500 гр. кайма - смес
1 глава кромид лук
1 морков
магданоз - ситно нарязан
чер пипер - на вкус
чубрица
бекон - броят на пачетата бекон зависи от броя на рулцата, които се получават - от 500 гр. кайма излизат 6 бр. доста големи рулца
1 яйце

Приготовление:
Омесваме каймата, като слагаме в нея една част от ситно нарязания лук, яйцето, черния пипер, кимиона и чубрицата (подправките могат да варират според вкуса! В моя случай, тъй като каймата не беше солена, сложих и 1 телешки бульон, натрошен на ситно.) Оставяме я да престои в хладилника поне 1 час, ако имате време, може и по-дълго. След това я разделяме на 6 (или повече) равни части, които оформяме като цилиндри. Увиваме парче бекон около всяко цлилиндърче и потапяме двата края в смес от ситно накълцания морков, лук и магданоз (ако имате чопър, най-добре смелете моркова и лука на много ситно и добавете ситно нарязания магданоз). Печем на скара до готовност от всяка страна. Тези рулца могат да бъдат изпечени и във фурната, но у нас се харесват повече на скара. Да ви е сладко!

Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 24 Януари 2008, 00:56:07
Кайзер питки

Продукти:
600-700 гр. брашно
300 мл. топло прясно мляко
1 ч.л. суха мая пълна с куп
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2-3 с.л. олио

Приготовление:

Пресяваме брашното, правим кладенче и в него слагаме солта, захарта, маята и олиото. Най-накрая добавяме млякото и замесваме меко, нелепнещо тесто. Оставяме да втаса в купа намазана с олио, като го покриваме с фолио или влажна кърпа. След като удвои обема си, изваждаме тестото и го разделяме на 8 части. Разточваме всяка част, навиваме на руло и връзваме на възел, като краищата на този възел подпъхваме в съответната посока. Подреждаме в тава (хубаво е да е заслана с хартия за печене, ако не трябва да е добре намаслена) и оставяме да втасат за окло 20-25 мин (времето на втасване много зависи от околната температура). Преди да сложим да се пекат, намазваме питките с жълтък, разтворен с малко вода. Печем на 180 градуса до получаване на златист цвят.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: пеполина в 24 Януари 2008, 10:14:20
Anny, страхотни питки и много вкусно руло. Искам да те попитам ще може ли тестото за питките Кайзер да се замеси и втаса в машината за хляб. Струва ми се, че няма да има проблем.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: di_ani в 28 Януари 2008, 21:15:00
Ани,  :air_kiss:
благодаря ти за рецептата на “рулца от кайма и бекон”.
Много ни харесаха. Моите ги направих по-плоски – с  по-къс бекон и флорентин,
но ще повторя и по-големи. :thumbup:
 
 Вкусни ...  (http://images23.snimka.bg/005046948.jpg),
 :thankyou:

 :smile1:
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 20 Февруари 2008, 22:52:30
Мъфини със заквасена сметана и шоколадов чипс

Продукти:
1/2 ч.ч. краве масло (или олио - аз ги направих с олио този път)
1/2 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. обикновена захар
2 яйца
1/2 ч.ч. заквасена сметана
1/2 ч.ч. прядно мляко
2 2/3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1/2 ч.ч. шоколадов чипс - може до 1 ч.ч. да се сложи

Приготовление:
Мъфините се приготвят по стандартната процедура, като първо се смесват мокрите продукти, а в отделна купа смесваме сухите, след това смесваме заедно и разпределяме в предварително намаслени формички за мъфини. Пекат се 170 градуса за около 20 мин. Да ви е сладко!

PS: 1 ч.ч. = 200 мл.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 21 Февруари 2008, 20:43:15
Франзели с типово брашно

Продукти:
800 гр до 1 кг. типово брашно (ако нямате, можете да използвате, ръжено брашно или брашно за селски хляб или да смесите 50/50 бяло и някакъв друг вид тъмно брашно)
400 мл. хладка вода
1 пакетче суха мая
1 ч.л. захар
1 1/2 ч.л. сол
3-4 с. л. зехтин или олио + още 3-4 за намазване след това

Приготовление:

Пресяваме брашното, правим кладенче и слагаме в него солта, захарта, зехтина и маята. След това постепенно започваме да прибавяме хладката вода и замесваме меко, еластично, нелепнещо тесто. Оставяме да втаса, докато увеличи обема си 2-3 пъти. Разделяме тестото на 4 части, разточваме на правоъгълник, намазваме със зехтин и навиваме на руло - по този начин след като се изпекат и ги разчупите франзелите ще си личат слоевете. Нареждаме в тава, застлана с хартия за печене, а ако нямате, тавата трябва да е намаслена. Оставяме да втасат отново за около 20-тина мин. Преди да ги сложите да се изпекат, направете напречни разрези. Печем около 30-тина мин. (в началото винаги пускам фурната на около 140-150 градуса, а след като се наддигнат достатъчно увеличавам на 180) до получаване на златист цвят.
Да ви е сладко!
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: пеполина в 21 Февруари 2008, 20:44:58
Ани, благодаря ти за рецептата за Кайзер питките още веднъж. Всеки път си ги хапваме с удоволствие.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 21 Февруари 2008, 20:46:43
Пепи,  :air_kiss: много се радвам, че ви харесват!  У нас като забравим да купим хляб най-редовно ги замесвам набързо.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 21 Февруари 2008, 20:56:05
Риба със зеленчуци във фолио

Продукти: - за 4 порции

2 средно големи скумрии, разрязани на половина или 4 филета от някаква риба(рибата може да бъде всякакъв вид - хек, пастърва и т.н.)
2 жълти или червени чушки
2 моркова
1 глава кромид лук
сол на вкус
2-3 с.л. балсамов оцет или обикновен
3-4 с.л. зехтин
чер пипер

Приготовление:

Необходими са ви 4 парчета фолио за печене. Върху всяко поставяте рибата и нареждате върху рибата нарязаните на лентички моркови и чушки, а лукът - шайби. Посолявате, поръсвате с чер пипер и слагате по малко оцет и зехтин. Загъвате фолиото от всички страни и нареждате пакетите в тава за печене. Печете около 30 - 40 мин. на около 180 градуса. Това е един от лщбимите ми начини за приготвяне на риба, защото не мирише докато се пече и зеленчуците в комбинация с балсамов оцет и зехтин й придават неповторим вкус.

Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: hgirl в 29 Април 2008, 16:45:20
Ани, благодаря за невероятно вкусната рецепта за ягодово парфе. Обрах овациите!
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: di0602 в 19 Ноември 2008, 23:44:05
Пробвах рецептата и много ми хареса.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: t_ilieva в 20 Ноември 2008, 10:13:51
Anny, много ми допада рецептата за Риба със зеленчуци във фолио - ще я приготвя при първа възможност!  :thumbup:
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: elidrag в 20 Ноември 2008, 11:36:00
Ани, добре дошла отново. :hi: Радвам се, че пак ще вземаш активно участие във форума.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: iveta7 в 20 Ноември 2008, 13:05:49
Благодаря много за Блините.Чудесни за закуска...за съжаление сега нямам снимка.После може да ги щракна :)
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: aniyon в 20 Ноември 2008, 13:31:05
И аз си харесах рибата със зеленчуци :smile1: Благодаря за рецептата! Ще се възползвам от нея на всяка цена!
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Reni 75 в 20 Ноември 2008, 13:35:43
Това е чудесен начин да си приготвя риба, защото вкъщи я предпочитам само аз, а останаилте- не искат и да чуят че съществува такова нещо. Много рядко, ама наистина много рядко хапват пържен пангасиус.
А в тавичката за печене слага ли се малко вода или мазнина или пакетчетата се пекат на сухо в нея?
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 13 Декември 2008, 23:21:56
Момичета, извинете ме, не бях отваряла темата си от дълго време! Изобщо не съм видяла постовете ви.
hgirl ,  много се радвам, че ви е харесало парфето! Толкова апетитно изглежда!
di0602 , благодаря за доверието! :air_kiss:
t_ilieva , aniyon , Reni 75, пробвай рибката, няма да съжалявате!
elidrag , Благодаря ти!  :air_kiss: Тук наистина се чувствам като удома - винаги е толкова топло, вкусно и примамливо... :flower:
iveta7, не е важна снимката! Важното е, че ви е било вкусно!  :P
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Anny в 13 Декември 2008, 23:48:53
СЛАДКИШ С ПРАСКОВИ

Продукти:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. брашно
100 мл. олио
1 ч.л. хлябна сода
1 ванилия
1 консерва с праскови от 800 гр. или 2 компота от праскови

Приготовление:
Разбивате яйцата със захарта и ванилията, след това добавяте киселото мляко, содата и брашното. Най-накрая добавяте олиото на тънка струйка. След като приготвите тестото, загрявате фурната до около 180 до 200 градуса, намаслявате формата, в която ще печете сладкиша (използвам форма за торта с размер 24 см. с незалепващо покритие. Ако използвате обикновена форма, освен, че трябва да намаслите формата, трябва и да поръсите леко с брашно.) Отцеждате плодовете от компота, нареждате ги на дъното на формата и заливате с приготвеното тесто. Печете до готовност, като преди да извадите от фурната, задължително проверете с клечка за зъби, дали е изпечен сладкиша. След като изстине, изваждате от формата и обръщате сладкиша върху чиния или поднос с подходящ размер. Уверете се, че сладкишът е изстина напълно и залейте със сока от компота. Да ви е сладко!

*чаена чаша = 250 мл.
Титла: Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
Публикувано от: Alvina в 13 Ноември 2012, 20:52:09
Благодаря за невероятните Кайзер питки, Ани,  станаха невероятни! Не мога да опиша какво щастие ни доставиха и това, че станаха толкова лесно и то от първия път.  :yahoo:   :thankyou: (надявам се да прочетеш това, въпреки поостареличката тема хубавите рецепти нямат възраст - малко неловко да говоря на "ти", обаче пък на "Вие" във форум ми се струва още по- ...  ) И снимка на моите първи питки  ::)