Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
31 Юли 2010, 18:03:33

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky, gaby_s) Тема: Ястия от смляно месо « назад напред »
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Ястия от смляно месо  (Прочетена 137610 пъти)
« Отговор #45 -: 22 Август 2007, 20:57:04 »
Emili
Гурман
Публикации: 1685
Еми

Така е ,Пепи!
Мисля, че никой няма да има нищо против едно голямо thankyou от всички.
Досега щерка ми чете рецептата и мисля, че това ще ядем през някой от почивните дни.
Активен
« Отговор #46 -: 23 Август 2007, 21:02:10 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 9463
Перде

Моля, Емили, засрамваш ме  Kiss

Ето и не особено добротото фото на моето изпълнение - мнооооооооооого вкусен наистина стейк  smile1
С ароматни трохи обаче се запасих за месец напред  Grin

« Последна редакция: 23 Август 2007, 21:51:23 от pep-4o » Активен

“Най-празният от нашите дни е този, в който не сме се засмели нито веднъж” - Чудомир

Храна за мойте канибали
« Отговор #47 -: 24 Август 2007, 20:06:58 »
nelkis_belkis
Чирак
*
Публикации: 7

Ел. поща
Торта от кайма “Стуни”     
 Продукти:
   ~ 1 кг кайма
   ~ 2 филии хляб
   ~ 2 яйца
   ~ магданоз
   ~ 2 средно големи домата
   ~ 3-4 не големи чушки
   ~ 1 наденица (става също и с бекон или шунка)
   ~ галета (за поръсване)
   ~ малко сланина
   ~ може и гъби
       Приготвяне:
   ~ Омесване каймата, яйцата, хляба (изкиснат преди това) и магданоза
   ~ Задушаваме доматите, чушките, наденицата (и гъбите, ако го приготвяте с гъби)
   ~ В кръгла форма редим всичко, като редуваме: пласт от кайма и пласт от задушените продукти. Трябва да се започне и да се свърши с пласт кайма.
   ~ Отгоре поръсваме с галета.
   ~ Нарязваме сланината на тънки резени и оформяме спирали. С тях украсяваме тортата.
   ~ Печем около 45 мин. При 200˚С.
   ~ Като стане готово доукрасяваме и гарнираме по собствен вкус.

извинявам се за качеството на снимката  Roll Eyes

* Торта от кайма.jpg (47.06 KB, 400x300 - видяно 7725 пъти.)
« Последна редакция: 25 Август 2007, 15:31:11 от nelkis_belkis » Активен
« Отговор #48 -: 05 Септември 2007, 00:29:51 »
Tina-Rina
Главен Готвач
Публикации: 888

Ел. поща
Пъстро руло от кайма

500 г кайма, 3 яйца, 1 глава кромид лук, 3 филии хляб, 1 пакет микс от замразени зеленчуци(грах, моркови, царевица), 100 г шпеков салам ( може и без него, но вкусът е друг), 2-3 кис. краставички. Замесва се каймата с 1 яйце, лука, трите филии хляб ( натопени в мляко или вода), черен пипер и малко сол. Миксът от зеленчуци се задушават 5-10 мин., 2-те яйца се сваряват и нарязват на кубчета, краставичките се нарязват също. В каймата се прибавят задушените зеленчуци, яйцата, краставичките, запърженият на кубчета салам.  Хубаво се обърква всичко и се поставя в средата на намаслена тавичка, оформя се като руло, поръсва се с галета и малко олио. От двете му страни се поставят нарязани на филийки картофи, объркани с олио, черен и червен пипер и и сол и един бульон, разтворен във вода. Пече се.  Две в едно - и ястието, и гарнитурата стават готови наведнъж.
Активен
« Отговор #49 -: 05 Септември 2007, 13:34:05 »
Tina-Rina
Главен Готвач
Публикации: 888

Ел. поща
Шницелите на Тина

На вниманието ви предалагам тази рецепта не само защото тези шницели са  любими на моето семейство, а и защото са бързи, вкусни и евтини и в голямо количество.

Продукти:

500 г кайма
2 глави кромид лук (настърган)
3 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. бира
черен пипер
сол

Всичките продукти се разбъркват и сместа се оставя да престои 15-ина минути. В тиган със сгорещено олио с черпак се изсипват шницелите и се пържат от двете страни до готовност.

Активен
« Отговор #50 -: 11 Септември 2007, 18:00:22 »
gaby_s
Глобален Модератор
Гурман
Публикации: 1568

Тина,твоите шницели ги правя отдавна  Tongue

Пеп-4о,какви са тези ароматни треви....Сега ще ме хванете ,че не съм изчела всичко...ама и това ще стане Grin

Ето нещо и от мен...копирам рецептата направо от другия форум smile1

С моите великани измайсторихме великански кюфтета,така си ги нарекоха децата...сигурно са били много гладни  Cheesy
Малко повече от половин килограм кайма омесих като за нормални кюфтенца.С мокри ръце,направих 4 топки и ги оформих на плоски питки в тавичката на фурната.Отгоре ги гарнирах с кашкавал,печена чушка,маслини-черни и зелени,гъби и резенче домат.Може да се сложи всичко,каквото ви хрумне...Запекох кюфтетата...по скоро приличаха на пици от кайма...в загрята фурна.Накрая украсих с магданосче .Облизаха си пръстите децата...

* 111.jpg (34.64 KB, 400x300 - видяно 7415 пъти.)

* 2222.jpg (33.49 KB, 400x300 - видяно 7394 пъти.)
« Последна редакция: 11 Септември 2007, 19:46:47 от pep-4o » Активен

« Отговор #51 -: 11 Септември 2007, 19:40:51 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 9463
Перде

Габи, не ароматни треви, а ароматни ТРОХИ  Grin

Това са трохи от хляб, приготвен някъде по-горе в рецептата пише как, с подправки и бульон и използван вместо галета. Много са вкусни на кюфтета, шницели и паниране.
Активен

“Най-празният от нашите дни е този, в който не сме се засмели нито веднъж” - Чудомир

Храна за мойте канибали
« Отговор #52 -: 11 Септември 2007, 19:47:26 »
gaby_s
Глобален Модератор
Гурман

Пеп-4о,благодаря...ще прегледам по-горе.Къде съм бляла,че съм писала треви blush2
Активен

« Отговор #53 -: 14 Септември 2007, 18:33:49 »
janice_bs
Калфа
**
Публикации: 86

Ел. поща
Мусака от палачинки

6 бр. палачинки
1 морков
1 глава лук
250 г кайма
2 домата
1-2 кисели краставички
6-7 обезкостени маслини
200 г кашкавал
2-3 суп.л. олио
Нарязаните на ситно лук и морков се запържват в олиото до златисто.Прибавя се каймата и се запържва.Добавят се нарязаните на ситно домати.След като се запържи сместта се оставя да се охлади и се добавят кисели краставички, нарязани на кубчета и маслини, нарязани на шайби. Може съвсем леко да се посоли.
В намаслена тавичка се слага палачинка, а върху нея равномерно се разстила част от плънката.Редуват се палачинки и плънка и накрая се завършва с палачинка.Поръсва се с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна, докато кашкавала добие златист цвят.

Източник: сп.ТЯ

Активен
« Отговор #54 -: 18 Септември 2007, 16:00:03 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1732

janice_bs , много интересно предложение thumbup

Нож кебап  

Телешка кайма 500 гр.;
Нарязани на ситно и добавени към каймата:
Кромид лук 1 средна глава;
Зелена чушка 1 бр. малка;
Червена чушка 1 бр. малка /може и суха/;
1 ск. чесън
Подправки / примерни като вид и пропорции/
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. червен пипер едро смлян лют /ако харесвате/
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. кориандър
½ ч.л. канела
1 щ. натриев глутаминат
1 щ. захар

Смесва се всичко, обърква се добре и престоява около ½ до 1 час.
С намазнени ръце се оформят шишовете около плосък предмет / в случая нож с дървена дръжка или без – за да не се стопи от топлината/.
Пекат се на загрята скара по около 5 мин. на страна.
При сервиране ножа може се извади /лесно/ и гарнира по желание.

Активен

« Отговор #55 -: 22 Септември 2007, 13:38:16 »
ilrai
Гурман
Публикации: 2157

Глазирано руло от кайма

1/2 ч.ч. кетчуп
1 с.л. захар
7-8 с.л. сок от лимон
1 с.л. горчица
750 гр. мляно месо
3 филии сух хляб
1 малка глава лук
1 яйце
1 кубче телешки бульон

В малка купа се смесват кетчупа, захарта,2 с.л. от лимоновия сок и горчицата.
Лукът се реже наситно. Хлябът се рони на дребни трохи. Смесват се каймата, лукът, хлебните трохи, яйцето, натрошеният бульон, останалият лимонов сок и 1/2 от кетчупа. Омесва се добре и се разстила в правоъгълна форма. Пече се около един час на 200 градуса. Изважда се и се залива с останалата кетчупова  Grinсмес. Допича се още 10 минути. Изважда се и се оставя малко да изстине. Вади се от формата и се реже на парчета.

По рецепта не се слага нищо друго. Аз обаче имах печени пиперки и нарязах трички, и ги сложих по средата между два пласта кайма. Търпи и още добавки - на всеки по вкуса!

* Picture 107.jpg (75.17 KB, 448x336 - видяно 304 пъти.)

* Picture 103.jpg (67.86 KB, 448x336 - видяно 266 пъти.)
« Последна редакция: 22 Септември 2007, 14:10:29 от ilrai » Активен

« Отговор #56 -: 22 Септември 2007, 17:43:36 »
Мими
Гурман
Публикации: 1949
Вечна романтичка!

Ел. поща
Тина,твоите шницели ги правя отдавна  Tongue

Пеп-4о,какви са тези ароматни треви....Сега ще ме хванете ,че не съм изчела всичко...ама и това ще стане Grin

Ето нещо и от мен...копирам рецептата направо от другия форум smile1

С моите великани измайсторихме великански кюфтета,така си ги нарекоха децата...сигурно са били много гладни  Cheesy
Малко повече от половин килограм кайма омесих като за нормални кюфтенца.С мокри ръце,направих 4 топки и ги оформих на плоски питки в тавичката на фурната.Отгоре ги гарнирах с кашкавал,печена чушка,маслини-черни и зелени,гъби и резенче домат.Може да се сложи всичко,каквото ви хрумне...Запекох кюфтетата...по скоро приличаха на пици от кайма...в загрята фурна.Накрая украсих с магданосче .Облизаха си пръстите децата...

Габи  hi от мен. Много ми хареса идеята и още повече се хареса на вечно гладните мъжки гърла. Голяяяяямо благодаря.  smile1
Активен

« Отговор #57 -: 03 Октомври 2007, 10:46:41 »
gaby_s
Глобален Модератор
Гурман

Еврейски кюфтета от праз

"Този Еверест на еврейската кухня обикновено се сервира като гарнитура към задушено говеждо.Комбинацията е несравнимо вкусна "Р.Вагенщайн

Време за приготвяне:около 45 мин.
6 порции

Продукти
1 кг.праз лук
200 гр. телешка кайма
2 ч.л. сол
прясно смлян чер пипер
1 яйце
5 с.л. олио
1/2 л. пилешки бульон

Предарителна подготовка
Обелвам праза и го нарязвам на парчета по около 10 см.Сварявам го в леко подсолена вода.После го смилам в месомелачката или го нарязвам на ситно.Изстисквам го от течността,прибавям към него каймата,яйцето,солта и черния пипер.След като омеся всичко много добре,оформям средно големи кюфтета.

Готвене
Запържвам кюфтетата на средно силен огън,докато се покрият с коричка.Изваждам ги от мазнината и ги слагам в тавичка.Междувремено загрявам фурната до 150 градуса.Заливам кюфтетата с бульона и слагам тавичката във фурната,докато кюфтетата постепенно омекнат и попият целия бульон.Сервирам ги топли./рецептата е от книжката на Р.Вагенщайн/

« Последна редакция: 03 Октомври 2007, 12:24:44 от pep-4o » Активен

« Отговор #58 -: 04 Октомври 2007, 21:02:15 »
esmeralda
Калфа
**
Публикации: 174

ПЕРСИЙСКА МУСАКА

Продукти:
-   500гр.кайма
-   300гр.гъби / може и от консерва/
-   3 бр.кренвирша
-   150 гр.топено или топено-пушено сирене
-   2 бр.яйца
-   1 филия стар хляб накисната във вода
-   100 гр.кашкавал

Кренвиршите и гъбите се нарязват на кубчета, топеното сирене също и се слагат в подходящ за разбъркване съд. В него се прибавят и останалите продукти- каймата, отцедения хляб и жълтъците на яйцата, слагат се и подправки черен пипер, кимион – по желание. Всички продукти се омесват много добре и се слага в предварително намаслена тавичка.
   Пече се на 220-230 С докато започне да се отдръпва от стените. Разбиват се белтъците на сняг и се залива с тях мусаката, отгоре се поръсва с настъргания кашкавал. Пече се до зачервяване на кашкавала.

Моите препоръки:
Аз първо слагам кашкавала и тогава белтъците, за да се запекат до розово.
 Рецептата е от Бон Апети - мисля, че беше на Робин Кафалиев, но я имам от години записана в тефтера ми и не съм си отбелязала източника.

* п.мусака.jpg (25.75 KB, 240x320 - видяно 6716 пъти.)
Активен

"Аз туй няма да го търпя и толкоз"
Есмералда Вихронрав- вещица в Света на Диска
« Отговор #59 -: 27 Октомври 2007, 16:03:53 »
vesela
Гурман
Публикации: 3798

Пълнени чушки по самоковски

Продукти:
около 15 - 20 средни чушки
500 гр. кайма
600-700гр.картофи
150-200гр.ориз
1 глава лук
1 морков
2 домата
олио
чубрица
джоджен
сол
зеленчукова подправка

Приготвяне:
Изкормените и измити чушки се пълнят със смес от каймата, ориза, настърганите лук, морков и домат,подправките и малко олио.
Отворите на чушките се запушват с колелца от нарязаните предварително картофи /по-дребнички/. Нареждат се в тавичка. Останалите картофи се нареждат между чушките. Налива се вода, настърган домат и сол или пикантина, колкото да ги покрие, ама не съвсем, до средата може би. Пече се до готовност на картофите и зачервяване. Много е вкусно и картофките поемат от аромата на чушките.
Да ви е сладко!

* пълнени чушки по самоковски.JPG (32.95 KB, 400x300 - видяно 6388 пъти.)

* пълнени чушки по самоковски 2.JPG (22.41 KB, 400x300 - видяно 6345 пъти.)
Активен

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky, gaby_s) Тема: Ястия от смляно месо « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio