Автор Тема: Спагети, макарони, фетучини, пене или накратко ПАСТА  (Прочетена 53460 пъти)

Mila

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 180
Обичате ли спагети? Ето едно вкусно предложение:

КАТАЛОГ

стр.1

Спагети  “Пикадили “-Mila
 
Печени спагети с три вида сирена -Yoli 

Печени спагети - Petia  :icon_idea:

Апетитни букатини -Мими

Спагети Явор - Emili
 
Спагети с броколи " А ла Палермо"- Emili
 
Спагети с доматен сос - zlatinka


Спагети с лимон и Пармиджано - marabu :icon_idea:

Паста с песто от зелен грах - marabu :icon_idea:

Спагети с  кренвирши и гъби - svetulche :icon_idea:

Бели спагети с много кашкавал - vilistmu :icon_idea:

СПАГЕТИ С МЕЧИ ЛУК - Drago :icon_idea:

Любими спагети с кайма - elimm :icon_idea:

стр.2

Запържени спагети - marabu :icon_idea:

Спагети с пилешко и зеленчуци - рер-4о :icon_idea:

Спагети алла Карбонара - marabu :icon_idea:

Пенне ригате със сос от сирена - рер-4о :icon_idea:

Фетучини с бекон и магданозено песто. Прясна паста- рер-4о :icon_idea:

Спагети с нахут - marabu :icon_idea:

Мантъ - Tina-Rina  :icon_idea:

Спагети с тиква - marabu :icon_idea:

Паста с пилешки дробчета и салвия - marabu :icon_idea:

Ньоки със зеленчуци- marabu :icon_idea:






Спагети  “Пикадили “
(необходими продукти за 4 порции):

500 г. спагети
400 г. гъби
120 г. шунка
60 г. краве масло
60 г. лук
10 г. сол
4 бр. жълтъци
15 г. магданоз
2 с.л. брашно
2 с.л. растително масло

В подходящ съд се кипва вода, добавя се сол, поставят се спагетите и се варят.След като са готови се прецеждат и се добавя кравето масло.
Почистените гъби се варят 30 мин. във вода и сол. Изваждат се и се нарязват, а отварата се прецежда.
Брашното и ситно нарязаният лук се запържват и към тях се прибавя  гъбената отвара, като се бърка постоянно.
Сместа се оставя да поври, сваля се от огъня и се пасира.
Шунката се нарязва на малки кубчета и се добавя  към сварените гъби, след което се  задушават.
Към соса с лука се прибавят жълтъците и задушените гъби и шунка.
Спагетите се сервират поляти със соса и поръсени със ситно нарязан магданоз.


Източник:www.piccadilly.bg
« Последна редакция: 10 Юни 2015, 08:36:05 от marabu »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Спагети
« Отговор #1 -: 01 Март 2007, 15:54:08 »
Привет KATYA KOCI.Ето и моята рецепта за спагети на фурна:

                             ПЕЧЕНИ СПАГЕТИ С ТРИ ВИДА СИРЕНА

  Продукти:600мл.сос Бешамел;250гр.сварени спагети или друга паста;1 яйце;125гр.настъргано сирене Чедар;1с.л.горчица;2с.л.нарязани пера от лук;4 домата;125гр.настърган Ементал;60гр.настъргано синьо сирене;2с.л.ядки от слънчоглед;сол;пипер.
  Приготвяне:Приготвеният Бешамел изсипваме в подходящ съд за печене и върху него слагаме сварените спагети.Смесваме разбитото яйце, Чедъра, горчицата, лука и изсипваме върху пастата, така че да ги покрие плътно.Отгоре нареждаме кръгчета домати.Поръсваме с Ементал, синьо сирене и слънчогледовите семки.Покриваме с алуминиево фолио и печем в загрята фурна 220градуса 25-30`докото стане златисто.Поднасяме горещо.

Захарно петле

  • Глобален Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4016
Re: Спагети
« Отговор #2 -: 01 Март 2007, 17:47:27 »
                        Печени спагети мързелива лазаня

1 пакет спагети/макарони
сос за спагети по избор
гъби(по желание)
кашкавал
колбас или запържена кайма

Сваряваме спагетите изцеждаме водата.В голяма купа разбъркваме спагетите със колбаса и соса.Изсипваме в тавичка и поръсваме хубаво с кашкавала.Запичаме до зачервяване на кашкавала.
Добър апетит. :)

За тези спагети съм използвала сос който направо си е с гъби и кайма.
« Последна редакция: 31 Май 2012, 00:01:34 от Захарно петле »
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: Спагети
« Отговор #3 -: 04 Март 2007, 15:24:08 »
Апетитни букатини

350г букатини ( вид спагети, по дебели на вид и с дупка в средата)
100г моцарела
100мл бяло вино
босилек
риган
12 зелени маслини
100г варена шунка
сос бешамел
олио
масло
сол, пипер
60г пушен кашкавал
300г домати ( може от консерва)

Запържваме доматите  и маслините нарязани на кръгчета. Прибавяме 1-2 ч,.л. босилек, сол, пипер. Добавяме 100мл вино и оставяме да се поизпари. Слагаме ригана . Сваляме от котлона и прибавяме шунката нарязана на кубчета. Смесваме плънката с предварително сварените спагети. Сипваме всичко в намазана с масло тавичка. Отгоре разпределяме парченцата моцарела. Заливаме с 5-6 с.л. бешамел, наръсваме с настъргания пушен кашкавал, наръсваме с малко риган и запичаме за 15 мин. в гореща фурна.

източник: Poco tempo, tante idee

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Спагети
« Отговор #4 -: 10 Март 2007, 22:50:05 »
Спагети Явор

Спагети №6 се сваряват в достатъчно количество вода.
През това време в сгорещена мазнина се запържват 250-300 г нарязани гъби и около 500 г пушено месо, пуешко, пилешко, свинско- няма значение.
В подходящ съд смесваме 1 майонеза, 1 малка кофичка сметана и 3 ч.л. горчица. Към сместа добавяме пържените гъби с месото и разбъркваме хубаво.
Сварените спагети отцеждаме добре и ги връщаме в тенджерата. Изсипваме отгоре сместа и объркваме внимателно, за да се разпредели равномерно.
Сервира се по следния начин: дъното на чиния за сервиране се покрива с натрошено сирене, отгоре се слагат спагети, всичко се поръсва с Пармиджано, може и
с кашкавал, и накрая се поръсва с разтопено масло, подправено с пипер и чубричка, за аромат.

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Спагети
« Отговор #5 -: 31 Май 2007, 17:55:13 »
Спагети с броколи " А ла Палермо"

1 пакет спагети- № 10  или 11
1 гл. броколи- средно голяма
1 к.ч. олио
50 гр. дом. пюре
1 гл. кромид лук
сол и чер пипер


                Броколито се почиства и накъсва на розички. Изсипете олиото в по- дълбок тиган
и запържете тънко, но не много ситно, нарязания лук, докато стане стъклен. След това прибавете
пюрето, размито с малко вода и броколито. Разбъркайте и оставете 1-2 минути. Залейте с 1.5 - 2 к.ч.
вода, захлупете и задушавайте около 30 минути. Готовият сос подправете с чер пипер и сол*.
Поднесете върху предварително сварени и добре отцедените спагети.

* Вместо сол можете да използвате 2 ситно нарязани филенца аншоа.

zlatinka

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 325
Re: Спагети
« Отговор #6 -: 31 Май 2007, 20:19:34 »
Ето и моите спагети които си хапваме с мерак:
Спагети с доматен сос
2гл. лук
2-3 ск.чесън/аз слагам повечко/5 с.л.зехтин
мащерка,розмарин,риган,босилек
сушени домати/продават на Метро в бурканчета/2с.л.
250г. смлени домати/настъргани/30г месен бульон
сол, черен пипер
20г сирене,20г кашкавал
1 пакет спагети
Обелените лук и чесън се срязва на две и се слагат в сгорещено олио/зехтин/ да се запържат.
Къч тях се прибавят,мащерката,розмарина, ригана,доматите/със соса/.
Сместа се разрежда с бульона,добавя се сол и ч. пипер
Оставя се на тих огън да ври 45м.
Сваряват се спагетите в подсолена вода,изцеждат се.
Смесват се с приготвения сос.Отгоре се настъргва сирене.По желание може да гарнирате с нарязан на едро кашкавал.
Забележка:към соса може да се прибави и около 400г кайма става  :P
{url=http:/www.myjane.ru/lines/][/url]

marabu

  • Гост
Спагети с лимон и Пармиджано
« Отговор #7 -: 24 Юли 2007, 14:33:42 »
Спагети с лимон и Пармиджано


200 г спагети
сок от 1 лимон
70 г настърган Пармиджано
сол
смлян черен пипер
2 с л зехтин
босилек


. Спагетите се сваряват в подсолена вода според указания на опаковката и се изцеждат.
. В това време се смесва лимоновият сок, зехтинът и настърганият кашкавал.
. Посоляват се на вкус и се подправя със смлян черен пипер.
. Готовите спагети се смесват със соса в голяма купа.
. Сервират се поръсени с нарязан пресен босилек.


източник : Giulia

marabu

  • Гост
Паста с песто от зелен грах
« Отговор #8 -: 24 Юли 2007, 14:54:29 »
Паста с песто от зелен грах

280 г зелен грах
2 скилидки чесън
100 г кедрови ядки
100 г настърган Пармезан
60 мл зехтин


. В кипяща вода зеленият грах се сварява за 2 минути и се изцежда.
. Измива се под студена вода.
. В блендер се разбиват грахта, кедровите ядки и кашкавалът.
. Прибавя се зехтинът и се разбива до еднородна смес.
. Пастата се сварява в подсолена вода според указания на опаковката.
. Изцежда се от вода и се смесва с приготвеното песто.



** Кедровите ядки са доста скъпи на пазара, затова мога да бъдат заменени с орехи.

svetulche

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 170
  • весели празници!
спагети с кренвирши и гъби
« Отговор #9 -: 17 Май 2008, 12:26:37 »
днешният обяд - спагети с  кренвирши и гъби
1 пак.спагети
3 кренвирша
1 малка консерва гъби
200 гр.доматено пюре
200 гр.настърган кашкавал
босилек

 спагетите  се сваряват,отцеждат се и се разпределят на  порции.Заливат се с смес от нарязаните кренвирши и гъби,запържени с доматеното пюре и босилек.Поръсват се с кашкавал,кетчуп и майонеза по желание.
« Последна редакция: 17 Май 2008, 12:29:35 от marabu »

vilistmu

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 9
Re: Спагети
« Отговор #10 -: 12 Май 2009, 20:09:16 »
Бели спагети с много кашкавал

Ей това направих за вечеря днес. Стават малко тежки, но много вкусни.

Продуктите:

1 кофичка заквасена сметана
3-4 шайби топено сирене
1 опаковка сурови гъби ( печурки )
1 - 2 моркова
1 стрък пресен чесън
спагетки
черен пипер
масло ( 1 супена лъжица )

Как ги направих:

В тиган си слагам маслото. В него запържвам съвсем леко чесъна и добавям нарязаните гъби и настърганите моркови. След като гъбите се позапържат леко добавям 1/3 чаша прясно мляко. Като кипне леко слагам топеното сирене и черния пипер. 5 минутки преди да сваля от огъня добавям и сметаната и малко настърган кашкавал. Когато кашкавала се стопи свалям от огъня.

Сварявам си половин пакет спагети в съд с малко олио и сол. Като станат готови сипвам в чиния и поставям от плънката в средата. Отстрани поръсвам обилно с настърган кашкавал.

Ето го и резултата:




vilistmu

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 9
Re: Спагети
« Отговор #11 -: 12 Май 2009, 20:14:37 »
Бели спагети с много кашкавал

И щото съм много разсеяна забравих да напиша че добавих и малко нарязан на ситно суджук. Може да се замести и с луканка или друг сух салам...
« Последна редакция: 12 Май 2009, 22:54:05 от Mariana G »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Спагети
« Отговор #12 -: 06 Септември 2009, 17:37:33 »

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Спагети
« Отговор #13 -: 28 Ноември 2009, 01:39:49 »
СПАГЕТИ С МЕЧИ ЛУК


Продукти:

  500гр. спагети
  1,5 връзка мечи лук (около 2 шепи пресен или 1 замразен)
  200гр. сирене от вида на "Филаделфия"
  250гр. прясна сметана
  краве масло
  черен пипер, сол и индийско орехче


Начин на приготвяне:

Нарязваме мечият лук на къси лентички и го запържваме на бързо в маслото.

Прибавяме сметаната, подгряваме я и стопяваме в нея и сиренцето. Ако то е без подправки, прибавяме малко зелени от нас, но без да прекаляваме много защото основните са солта, черният пипер и индийското орехче с които овкусяваме готовото сосчето накрая.

Ами това май беше най-важното.

Разбъркаваме това бяло очарование добре със сварените спагети и го застъпваме веднага на масата.




PS.
Обикновено го правя с паста на ленти, но днес за пръв път опитах с тези макарони на снимката по-горе.
По принцип знам колко всички празни дупки са важни, но тези наистина успяха да ме изненадат.
Изпиха ми почти изцяло цялото сосче и ако можех да предположа, че така ще стане бих си направил от него със сигурност двойната доза.
« Последна редакция: 01 Януари 2011, 23:57:53 от pep-4o »

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Спагети
« Отговор #14 -: 21 Февруари 2010, 16:23:00 »
Любими спагети с кайма

Продукти

1 пакет спагети
500 - 600 гр. кайма
40 гр. масло
1 кг. кетчуп /това е една голяма бутилка/
1с.л. оцет
200 гр. кашкавал
сол, черен пипер, кимион, босилек

Приготвяне

Спагетите се сваряват до готовност в подсолена вода заедно с маслото.
Каймата се задушава с малко мазнина докато стане на трохи добавят се всички подправки, оцета и кетчупа.
Изцедете добре спагетите и ги изсипете в подходяща тава, отгоре сложете готовата кайма и разбъркайте добре така че спагетите да се смесят със соса.
Настържете кашкавала и запечете само на горен реотан във фурната до златисто.
Добър апетит!



 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]