Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
09 Септември 2010, 11:05:17

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Няколко рецепти от Весела (vesela) « назад напред »
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 18 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Няколко рецепти от Весела (vesela)  (Прочетена 97669 пъти)
« Отговор #120 -: 15 Януари 2009, 19:53:10 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1735

Веси flower,
аз пак съм при теб с благодарност за
косовската  баклава.
Към препоръките на Марианка,
се присъединявам и аз -
много ароматна, вкусна и сладкаааааа.... /не устоях Tongue/

Страхотна е ...

thankyou

Активен

« Отговор #121 -: 17 Януари 2009, 17:52:12 »
vesela
Гурман
Публикации: 3830

Дианка, радвам се, че сте харесали баклавата, изпод твоите ръце изглежда страхотно thumbup

Ето от мен една супичка, която правеше навремето баба ми, а тя знаела от нейната баба, съвсем простичка е, но за мен е вкусна, пък и спомен от детството... smile1

КЛИН ЧОРБА

Продукти:
10 средни картофа /според желанието за гъстота/
1 домат и 2 чушки от сурова туршия
1 глава лук
олио
ако е необходимо сол
градинска чубрица

Приготвяне:
Картофите се нарязват на кубчета, лука също на ситно. Слагат се в тенджера със студена вода /количесто пожелание за гъстотата/ да се варят. Слагат се и 4-5 с.л. олио. Като заври се намалява котлона и се отпенва. Когато са омекнали картофите се добавят нарязаните на кубчета зеленчуци от туршията, заедно със сока, който са отделили. Ако е необходимо се добавя сол и градинска чубрица. Ври още 10 минути.
Може да се добави и ориз или да се застрои, но аз я харесвам и така.

Активен

« Отговор #122 -: 17 Януари 2009, 19:37:26 »
vesela
Гурман

Хайде и месце след супичката smile1
Не намерих такава рецепта тук, но тъй като са много, ако съм пропуснала нека бъде изтрита Roll Eyes

Пържола с гъби, кашкавал и яйца

Продукти:
6 свински пъжоли без кост
250 гр. гъби /при мен домашно мариновани по рецепта на Пепчо/
2 с.л. брашно
1 с.л. масло
150 гр. настърган кашкавал
2 яйца
4 супени лъжици заквасена сметана
олио
черен пипер
сол

Приготвяне:
Пържолите се осоляват, наръсват се с черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват в олио от двете страни. Нареждат се в йена на два реда, между тях се слагат гъбите. Разбиват се яйцата и сметаната, прибавя се настъргания кашкавал и се излива върху пържолите. Запича се в силна фурна до зачервяване. Поднасят се с гарнитура от задушен грах с моркови или картофено пюре.Пържолите стават много крехки, просто се смесват с пухкавата яйчено-кашкавалена смес.

*Рецептата е от изрезка от вестник, но има автор - Кита Светозарова от Бургас smile1
« Последна редакция: 17 Януари 2009, 19:49:22 от bordovsky » Активен

« Отговор #123 -: 17 Януари 2009, 19:45:27 »
пеполина
Гурман
Публикации: 2786

Ел. поща

Весенце, мила моя много апетитни пържолки. Влизат в любими и си чакат реда на приготвяне с предимство обаче Grin
Активен

« Отговор #124 -: 18 Януари 2009, 16:27:31 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2923

Ел. поща
Грабна ме тази Клин - чорбаthumbup  Много е интересна и ще я пробвам , Весиsmile1
Активен

« Отговор #125 -: 18 Януари 2009, 16:34:25 »
eli4ka
Гурман
Публикации: 1292

Весенце,тази чорба влиза в състава на новото ни вегетарианско меню. Grin Ще я сготвя на претенцоизният ми младеж,дано я одобри.Благодаря ти air_kiss
Активен
« Отговор #126 -: 18 Януари 2009, 18:15:28 »
vesela
Гурман

Йоли, Еличка, понякога на човек му се хапва и нещо по-простичко - тази супичка е именно такава - леко "профирна" от туршията smile1

Видях се в свободно време два дена и сега ще ви предложа тази вкусна и лесна

Торта сникърс

/Ще угодя на Жорето-мод, който пак ме скастри, че само моите заглавия на рецепти били с главни букви  innocent  swoon/

Продукти:
около 1/2 кг.печени и обелени фъстъци /не солени/
300гр.смлени бисквити - при мен чаени - "Роден край с масло"
250 гр. масло
200 гр. пудра захар
200гр. течна подсладена сметана

още 2 пъти по 70-80 мл.подсладена сметана
100гр. бял шоколад
100 гр. черен шоколад

Приготвяне:
Половината фъстъци се смилат ситно, другата половина - едро. Смесват се в купа бисквитите, пудрата захар, ситно смлените фъстъци, разтопеното масло и 200 гр. сметана. Получава се гъста каша. Разпределя се половината в тортена форма. Разтопява се белия шоколад с около 70 мл.сметана на тих огън или водна баня. Залива се върху сместта/ оставя се малко за украса/, ръсят се отгоре едро смлените фъстъци, като се оставя и част от тях за украса. Може да се сложи в хладилника малко да стегне белия шоколад.
Отгоре се разпределя останалата смес с лъжица и после се заравнява внимателно. Разтопява се черния шоколад също с около 70 мл. сметана и се излива върху тортата. С белия шоколад се оформят шарки и покрая се поръсва с фъстъците. Оставя се в хладилника няколко часа. Чудесна е на вкус! thumbup

* Идеята е от старо списание "Журнал за жената", но с доста промени от моя страна

« Последна редакция: 18 Януари 2009, 18:21:07 от vesela » Активен

« Отговор #127 -: 18 Януари 2009, 18:38:12 »
asmaria77
Главен Готвач
Публикации: 916

Ах, Весе, колко апетитна тортичка.... thumbup Така ми се прияде..... smile1
Активен

Обичам да готвя!
« Отговор #128 -: 18 Януари 2009, 18:50:43 »
bordovsky
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 4128
петела "Фени(кс)"
123171761
WWW Ел. поща
Браво за тортата Весе, звучи тежко и вкусно. thumbup

Браво и за малките и големи букви де  Grin
Активен

« Отговор #129 -: 18 Януари 2009, 19:49:38 »
kanela
Помощник-готвач
Публикации: 401

Весе, много вкусно се получиха Пържолките с яйчната заливка air_kiss
Много благодаря за предложението,аз съм правила със заливка но не съм слагала яйца thumbup
Тортичката изглежда вкусна ще се пробва Tongue
Активен
« Отговор #130 -: 23 Януари 2009, 22:44:21 »
vesela
Гурман

asmaria77, благодаря ти air_kiss! И аз зървам нещо вкусничко, приготвено от теб в отчетната тема, но като нямам време в момента, после забравям да похваля. Особено яхнийките ти thumbup, а на карамелизираните орехи откога съм хвърлила око innocent

Жоре, голяма чест е за мен, това че си писал тук, при това ме хвалиш blush2

Канела, така се радвам, че сте одобрили пържолките yahoo
« Последна редакция: 23 Януари 2009, 22:46:26 от vesela » Активен

« Отговор #131 -: 23 Януари 2009, 23:22:22 »
mivis_75
Гурман
Публикации: 1946
Любовта минава през стомаха!!!

WWW Ел. поща
Ах, Весе, колко апетитна тортичка.... thumbup Така ми се прияде..... smile1

clapping  Поздравления  Весе, страхотно изглежда! Ще се пробва и на вкус в най скоро време!
Активен

« Отговор #132 -: 25 Януари 2009, 19:39:44 »
vesela
Гурман

Мивис air_kiss

Скумрия със зеленчуци в тенджера под налягане

Продукти:

1.5 кг скумрия
2-3 големи глави лук
1 буркан кисели краставички
5-6 бр. големи моркови
300мл. домати  от консерва
зърна бахар
зърна черен пипер
2-3 дафинови листа
1/3 ч.ч. олио
1/3 ч.ч. вода
сол
1 лимон

Приготвяне:

Всички продукти се нарязват на кръгчета. Нареждат се последователно  лука,  киселите краставички,  рибата, предварително осолена, доматите и лимоните. Залива се с олиото и водата, добавят се подправките, тенджерата се затваря и се вари 10-15 минути от момента, в който тенджерата започне да съска.

* Рецептата с налучкване каза майка ми преди няколко дни, а тя я яла при сестра си преди години и се опита да възстанови. Обаче като опита - рече "Не е това". Въпреки, че не беше "това", се оказа лесно и вкусно. Обаче количеството ни се опъна, така че намалете го smile1
« Последна редакция: 25 Януари 2009, 19:52:53 от vesela » Активен

« Отговор #133 -: 25 Януари 2009, 19:56:44 »
пеполина
Гурман
Публикации: 2786

Ел. поща

Весенце, страхотна рибка. Благодаря ти за рецептата. air_kiss Ще се пробва в най - скоро време  smile1
Активен

« Отговор #134 -: 06 Февруари 2009, 09:14:05 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 9660
Перде

АПЕТИТКА „БАБА МИЛКА”

Вес, май от лятото не бях си правила, та се сетих оня ден колко е пикантна тази салатка  smile1

Отново благодаря, че сподели с нас  air_kiss

Активен

“Най-празният от нашите дни е този, в който не сме се засмели нито веднъж” - Чудомир

Храна за мойте канибали
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 18 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Няколко рецепти от Весела (vesela) « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio