Автор Тема: Няколко рецепти от Весела (vesela)  (Прочетена 467768 пъти)

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #660 -: 31 Май 2015, 23:17:59 »
 :smile1:

Цвети, радвам се, че си одобрила рецептите, дано ти харесат и ако решиш да направиш. Млякото не пречи на естественото желиране, просто варя в по-малко вода, за да е по-силен бульона и да се стегне.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #661 -: 01 Юни 2015, 00:08:56 »

Тази бърза и лесна рецепта си харесах в блога на една дама -Гери.


Кайма с хляб по турски

Продукти:

300 г хляб
500 г кайма
200 г заквасена сметана

200 г кисело мляко
1-2 ск. чесън
1 с. л. млени домати
2-3 с. л. олио

сол
черен пипер
червен пипер

Приготвяне:

Нарязваме  хляба на кубчета. Слагаме го в  тава покрита с хартия за печене, поръсваме  ги с олио и соли и печем в предварително загряна на 250 градуса фурна, до златист загар.
Запържваме  каймата добре, добавяме доматите и разбъркваме. Овкусяваме със сол, черен пипер и лют пипер на вкус. Разбиваме млякото и сметаната с малко сол и смачканите скилидки чесън.
На дъното на чинията, предварително затоплена слагаме млечния сос и върху него разпределяме каймата. Отстрани слагаме крутоните, Много бързо и лесно, а и вкусно.


vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #662 -: 21 Юни 2015, 23:56:55 »
Телешко варено

Продукти:

700 гр телешко месо, най-добре джолан
1 глава лук
2 моркова
1/2 глава целина
корен магданоз
2 -3 картофа
150 мл домати млени
50 гр масло
магданоз
черен пипер
сол
универсална подправка (ползвам домашна)

Приготвяне:

Месото се залива със студена вода и се слага на силен огън, докато кипне. Обира се пяната и се прибавя малко сол. След това се вари на тих огън, като се прибавят и морковите, целината и корените, нарязани на кубчета и лука, на ситно. Когато поомекне месото се добавят и картофите, нарязани наедро, а след 20 минути  и доматите и универсалната подправка. След отстраняване от огъня се добавя маслото, а  в порциите се сервира с магданоз и черен пипер.



vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #663 -: 22 Юни 2015, 00:00:18 »

Един прекрасен десерт по рецепта на  Ева Тонева, макар  да промених някои неща. Чудесен е!

 


Шоколадов брауниз с червени боровинки и кашу


Продукти:

200 гр черен шоколад 70%
200 гр краве масло
2 яйца
1 жълтък
150 гр захар
щипка сол
80 гр брашно
1 ч.л. бакпулвер
75 мл прясно сварено и охладено еспресо
100 гр сушени боровинки
200 гр сурово кашу

Приготвяне:

Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня. Разбиваме яйцата и жълтъка, захарта и солта. Прибавяме яйчната към шоколадовата смес. Следват брашното и бакпулвера. Накрая добавяме кафето, боровинките и кашуто и разбъркваме. Изсипваме тестото в тавата (с размери 20/20 см.), предварително застлана с хартия и заравняваме.
Печем 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, внимаваме да не се изсуши. Оставяме да се охлади и нарязваме.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #664 -: 22 Юни 2015, 00:03:08 »

Е, такава супа няма - беше репликата на мъжа ми, като му разкрих съдържанието на зелената супа...Е, вече има:) Елена, кулинарна блогърка беше подстрекателката да опитам тези листа. Тя ги предлага сурови, но реших първата ни среща с тях да е чрез термична обработка. Имах и останало резене, още една, две съставки - и супата е налице.

СУПА ОТ ЛИСТА НА РЕПИЧКА И РЕЗЕНЕ


Продукти:

Листата на връзка репички(трябва да са свежи и зелени)
1/2 глава резене, може и по-малко
1-2 стръка пресен лук
1 стрък чесън
1-2 с.л. вегета
1 ч.л. куркума
черен пипер
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. горчица
фиде

Приготвяне:

В малко олио задушаваме лука, чесъна, резенето и листата от репички, нарязани предварително. Доливаме около литър вода и оставяме да се сварят зелениите. Добавяме и фидето, вегетата, черния пипер, куркумата. Още 5 минутки ври. Разбъркваме горчицата с прясното мляко и застройваме супата. След минута дръпваме от котлона.

А вкусните хрупкави фитилчета са дело на дъщеря ми:)

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #665 -: 10 Август 2015, 23:39:30 »
тази баклава правих през март, но тук едва сега смогвам да публикувам. Не е сезонна, но пък ако някой се престраши и в жегата, ще се радвам:)
Идеята за козе сирене в баклавата видях някъде в нета, но освен него почти нищо друго не е същото, затова не посочвам източник. Просто издирвах къде да вложа домашното козе сирене, което не харесваме като вкус и аромат:)) Но пък тук ми допадна ужасно много. Исках да осъществя интересната идея на момента, затова не обезсолих сиренето, но това направи баклавата още по пикантна. Не се колебайте да опитате:)

БАКЛАВА С КОЗЕ СИРЕНЕ, КАШУ И СУШЕНИ БОРОВИНКИ


1 ч.л. подправка за меденки
200 гр. сурово кашу
настърганата кора и сока от 1 лимон
100 гр. сушени червени боровинки
50 гр. козе сирене
2 с.л.  захар
100 гр. разтопено масло
6 листа фини точени кори

Сироп:
200 гр. захар
3 с.л. мед
100 мл. вода



Приготвяне:

Загряваме фурната на 180°C. Поставяме в кухненски робот подправката, лимоновата кора и сок, сушените боровинки, козето сирене и захарта и смиламе всичко. Намазваме  тавичка 40/20 см. с разтопено масло. Разрязваме корите на две, така че да паснат на размера на тавата. Поставяме и намазваме една кора с масло, покриваме с друга кора. Повтаряме, докато станат 5 кори една върху друга. Разнасяме ореховата смес отгоре. Покриваме ореховата плънка с още 5 кори, намазани с масло. Нарязваме баклавата с нож, така че да се получат 12 парчета. Намазваме с четка повърхността с масло и печем 25 минути, докато добие златисто-кафяв цвят.
Междувременно приготвяме сироп: смесваме захарта, меда и водата в дълбок съд и го загряваме, докато се втечнят захарта и медът. Оставяме сиропа да заври, след това го махаме от огъня. Изваждаме баклавата от фурната и изливаме отгоре сиропа. Оставяме да се охлади в тавата. Когато изстине, повтаряме разрезите с остър нож. Охлаждаме и нападаме!

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #666 -: 10 Август 2015, 23:50:41 »

Рецептата за този ефектен и вкусен кекс имам отдавна, разпечатила съм я някъде от нета, без да запиша източник. Погледнах сега, преди да пусна рецептата, има го на много места, но според мен руски сайт е първоначалния.
В жегите едва ли ще го направите, но като захлади - опитайте.

Венецът на Арлекино


180 г маргарин (ползвам Оптима от Т-Маркет)
1 ч.ч. захар
3 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. какао
кората на ½ лимон и сока му


Глазура:
1 ½ ч.ч. захар
4 с.л. вода
1 белтък
кокосови стърготини /оказа се, че нямам и сложих захарни звездички/

Приготвяне:


Разбиваме маслото със захарта. Добавяме яйцата, брашното и бакпулера.  Отделяме 1/3 от тестото а в останалото добавяме какаото и отново разбъркваме.

Форма за кекс намазваме с масло и наръсваме с брашно. По външната част сипваме какаовата смес, а по вътрешната - бялата част. Внимателно заглаждаме.
Печем в нагрята до 180С фурна около 40 мин. Готовия кекс оставяме да се охлади.
В захарта наливаме водата и загряваме. Бъркаме докато стане гъст сироп. Белтъка разбиваме на твърда пяна. В леко изстудения сироп наливаме белтъка при постоянно бъркане. Веднага поливаме кекса с него и наръсваме със захарните фигурки или кокосови стърготини.





vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #667 -: 10 Август 2015, 23:57:02 »
Е, това вече добре изстудено ще ви се отрази добре в жегата.

Като разбраха у дома, че съм направила този сок от 2 портокала възкликнаха "4 чаши от два портокала?!?" Не, не 4 чаши, а 2 литра от 2 портокала:))
Ето и рецептата, видях я в  блога Сладко и солено, а там е даже с 3 литра вода, видя ми се много, може би портокалите ми бяха по-малки.

Икономичен портокалов сок




Продукти:

2 портокала
1 ч.ч. захар
2 литра вода

Приготвяне:

Измиваме старателно портокалите, след което ги заливаме с вряща вода, подсушаваме и слагаме във фризера за няколко часа. Изваждаме, оставяме да се отпуснат, нарязваме на парчета, заедно с кората, като отстраняваме семките. Поставяме в блендер, заедно със захарта и малко вода и пулсираме няколко минути. добавяме останалата вода и оставяме сместта за 20 минути, кота периодично разбъркваме. Прецеждаме през цедка и си пийваме чудесна свежа напитка. Съхраняваме в хладилника.
Оползотворих и остатъка след прецеждането, без да видя, че и самата Веси е дала тази идея. Добавих захар на око и сварих на котлона, като разбърквах със силиконова лопатка. Част от тази смес използвах за един сладкиш, останалата прибрах в хладилника
 ;D :thumbup: :thumbup:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #668 -: 13 Август 2015, 17:28:38 »
Кренвиршки

Продукти:

1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч  гореща вода
1 яйце
1с.л. олио
2ч.ч брашно
2 ч.ч  пълнозърнесто брашно
1/2 кубче мая
1с.л захар
1ч.л сол

5-6 кренвирша, разрязани по дължина на 1/2 (ползвам само на Житница)

или

плънка:
кренвирш
кисели краставички
яйце

1 жълтък
сминдух

Приготвяне:

Замесвам тестото от изброените продукти в машината за хляб, но вие може да направите това и на ръка. Разточвам на набрашнена повърхност, разрязвам на правоъгълници, с дължина малко по-голяма от тази на кренвирша и ширина около 10 см. Разрязвам кренвиршите на две по дължина. Поставям във всеки правоъгълник по една половинка и завивам. Поставям в тавата с шева надолу. Оставям да втасат, намазвам с разбит жълтък и ръся със сминдух, но може и направо да се пекат в не загрята фурна до зачервяване.
С част от тестото завих кифлички, като смесих нарязани кренвирш и кисела краставичка с яйце и сминдух. Втасване, намазване, поръсване, печене и....хапване!

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #669 -: 13 Август 2015, 17:29:43 »
 :smile1:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #670 -: 13 Август 2015, 17:32:52 »

За първи път правя салата с листа на репички, хареса ми, а останалите дори не разбраха какво хапват. Идеята е от блога на Елена естествено. Благодаря и, че ме подстрекава не само да хапваме повече сурови зеленчуци, но и да опитваме такива странни досега неща.

Салата с листа от репички


Продукти:

1 салатка
1 връзка репички със свежи, млади и зелени листа
1/2 малка кутийка царевица от консерва
1-2 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
зехтин
сол
балсамов оцет

Приготвяне:
Нарязваме зелениите на ситно, а репичката на кръгчета. Добавяме царевицата, заливаме с дресинг от оцета, зехтина и солта. Разбъркваме и хапваме порция здраве!

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #671 -: 13 Август 2015, 17:35:59 »
БИСКВИТЕНА ТОРТА С МАСКАРПОНЕ


300 гр обикновени бисквити Petit beurre

250 гр маскарпоне
125 гр крем сирене филаделфия
100 гр течен шоколад
200 гр подсладена течна сметана
200 мл кисело мляко

250 мл прясно мляко

150 гр течна сметана
100 гр млечен шоколад
50 гр бял шоколад

Приготвяне:

Разбиваме течната сметана, добавяме крем сиренето, киселото мляко, маскарпонето и течния шоколад и отново разбиваме за кратко.
Потапяме бисквитите една по една бързо в купичка с прясно мляко и нареждаме във форма за торта, с откопчаващ се борд. Отгоре намазваме с крем, пак бисквити, пак крем, бисквити и крем. Слагаме в хладилника да стегне.
Поставяме сметаната на котлона и малко преди да заври дръпваме от огъня и отделяме в друг съд 50 мл. В съда със 100 мл добавяме млечния шоколад, начупен на парченца и бъркаме, докато се стопи и стане гладка смес. Изливаме върху тортата. Към 50 -те мл добавяме белия шоколад, също начупен на парчета. Разбъркваме. С него правим шарките отгоре, като размазваме с метален шиш или остър нож. Оставяме за няколко часа да попият добре бисквитите. Режем и нападаме с апетит!



vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #672 -: 14 Август 2015, 17:29:05 »
Тази вкусна и ефектна салатка видях при Ани от Вкуснотека. Свежа, цветна и засищаща.

Салата Биг Бен


Продукти:

3-4 хубави градински домата
1/2 глава броколи
100 гр сирене
100 гр кашкавал
шепа орехи
зехтин
сол
босилек сух

Приготвяне:

Сваряваме леко (да са хрупкави), най-добре на пара броколите и веднага охлаждаме в студена вода, да запазим цвета. Нарязваме доматите, добавяме броколите, сиренето и кашкавала - на кубчета, целите орехчета, поръсваме с босилека, зехтина и солта и се наслаждаваме на красива и вкусна салата.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #673 -: 14 Август 2015, 17:39:28 »
Думата татлии съм чувала още като дете. Помня, че бях злояда, за разлика от сега:)),  все това не исках, онова не исках, и честичко чувах "Какво искаш - татлии ли?". Никога не съм си задавала въпроса какво е това. Едва преди няколко години по кулинарните дръми интернетски попаднах на  дискусия - оказа се, че татлиите са си нещо реално:)) Поразтърсих се за рецепта и попаднах на  блога Самодивска омая. Направих ги естествено и се убедих, че думите на моите роднини никак не са били напразни - това си е нещо специално и много вкусно, макар направата да е лесна, вижте сами:

ТАТЛИИ



Продукти:

250 гр масло
около 450 гр брашно

Сироп:

1,5 л вода;600 гр захарсока от един лимон

Приготвяне:




Водата със захарта завира и  ври около час, да се получи гъст сироп. Върху охладените татлии се излива горещ  сироп. Желателно да престоят поне 12 часа.

Приготвяне:

 Към омекналото масло  се прибавя брашното и се замесва тесто само от двата продукта. Откъсва се топче от тестото, после се сплесква и му се придава продълговата, овална форма. После с вилица се притискат леко, да се набраздят. Пекат се в загрята предварително фурна на около 180-200 гр до хубав златист загар.

 

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #674 -: 14 Август 2015, 17:48:50 »
Ииии....тортата "Лада"
Тази торта не съм ви показвала тук - правих я за рождения ден на (кандидат)зетя. Освен всички занимания, които има той реставрира (не знам в случая дали това е правилния термин) една бяла лада 1500, ей така, хоби му е...От там се роди и идеята за тазгодишната тортичка. Не се справих особено добре, но децата и приятелите им останаха доволни. Имах проблеми със захарното тесто, вечерта, когато го замесих беше добре, но времето ми стигна само да направя колата донякъде, на следващия ден беше станало ронливо и абсолютно нееластично. Как ли не опитах да го оправя, но почти не успях, моделирането ми отне и време и нерви. Ако някой има идея къде може да е проблема и има опит в правенето на това тесто - ще съм благодарна да сподели. Досега няколко пъти съм го правила, но не съм имала проблем. Все се каня да си купя и някакви инструменти, действам на ръка.


ТОРТА ЛАДА

Продукти:

Блата съм правила по тази рецепта:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч.брашно
4 с.л. вода
4 с.л. олио
1 и 1/2 с.л. какао
1/2 бакпулвер

1 пакет обикновени бисквити

За сиропа:
1 ч.ч. прясно мляко сварено с 1/2 ч.ч. захар

Крем:
1 консерва подсладено кондензирано мляко
1 заквасена сметана
250 мл течна подсладена сметана

За измазване на тортата преди покриване:
125 гр  меко масло
50 гр пудра захар (сложих по-малко захар, защото крема е доста сладък)1 с.л. прясно мляко


За украсата:
1/2 доза фондан по рецепта на Дими 
сладкарски бои на прах - зелена, жълта, червена, синя,
какао на прах

Приготвяне:

За крема се разбива първо сметаната, добавя се и кондензираното мляко и накрая заквасената сметана, от която сместа се стяга. Блата се разрязва на две. Поставя се едната част в тортена форма, с разкопчаващи страни и се сиропира леко. Отгоре се излива половината крем, нарежда се ред с бисквити, потопени в млякото като празните места се запълват с парченца. Излива се втората половина от крема. Поставя се втория блат и се сиропира. Тортата се слага в хладилника да стегне. При мен остана до следващата вечер. Изважда се и се измазва с разбитото масло с пудрата захар и млякото. Разточва се "чаршафа" от фондана и се покрива тортата. Отстрани по борда внимателно се издърпва и заглажда, за да няма гънки. Ненужното се изрязва. Отдолу направих шнур, за по-завършен вид. Върху тортата се подреждат предварително направените фигури от фондан - в случая колата, крик, зетя под нея я ремонтира, гаечен ключ, гуми, флекс, чук...:)))

За сега - толкоз, дано се усъвършенствам.
Снимка на парче няма, защото носиха тортата в ресторанта, където празнуваха.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]