Автор Тема: Няколко рецепти от Весела (vesela)  (Прочетена 468220 пъти)

kokochka

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 156
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #330 -: 31 Януари 2011, 23:05:24 »
Весела,май се сещам горе-долу какви са.
Като ходя в Била ще ги погледна,че ми е любопитно.
Благодаря ти!

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2259
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #331 -: 04 Февруари 2011, 19:18:27 »
Веси, и у нас тази вечер има салата с моркови - много вкусна!  :thumbup:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #332 -: 14 Март 2011, 19:07:39 »
kokochka, дано си намерила бонбонките :smile1:
Танче,

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #333 -: 14 Март 2011, 19:23:41 »
kokochka, дано си намерила бонбонките :smile1:
Танче, радвам се, че сте одобрили салатката, подсещаш ме и аз да направя - много е свежа :thumbup:

Предлагам ви една изключително лесна и проста рецепта, но пък страшно вкусна. Знам я отдавна от колежка и смятах, че я има и тук, но тъй като не открих такава ще я пусна, пък ако се дублира евентуално - моля модератор да я изтрие :smile1:



Карамелизирани пилешки филета

Продукти:
1 бр пилешко филе или пеперуда
3-5 супени лъжици захар
сол, черен пипер

Приготвяне:
Пеперудата се разделя на две през средата и всяко парче се разделя хоризонтално на още две части - получават се 4 тънки пържоли. Овкусяват се с черния пипер и солта и се оставят да поемат подправките 20 минути./ Месото може предварително да се маринова в бяло вино./ Изсипваме в тефлонов тиган 1 с.л. олио и захарта. Изчакваме да се разтопи и слагаме филетата. Те започват леко да се карамелизират, обръщаме ги неколкократно, да се изпържат и от двете страни. Леко проверяваме с вилица готовността - бързо стават. Филетата придобиват страхотен, апетитен вид, а вкуса е прекрасен, захарта почти не се усеща - щом моите консервативни елементи го харесват... :thumbup: Аз моята порция си я поливам със сосчето - чудно е!
Пробвала съм и с крилца - вкусно е, но много се омазваш ;D

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #334 -: 14 Март 2011, 19:27:56 »
О, за такива вкусни филенца и крилца веднага съм готова да се омажа.
Весе, ще я пробвам таз рецепта.

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #335 -: 15 Март 2011, 08:41:40 »
И аз идвам да се омазвам. Страхотни са Весе!  :thumbup: :thumbup: :thumbup:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #336 -: 15 Март 2011, 14:39:14 »
Ели, Йоли, благодаря :smile1:, ще се радвам да пробвате - дано ви хареса :thumbup:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #337 -: 27 Март 2011, 20:47:04 »
Всички рецепти, които съм обещала да напиша си заделям в една папка :smile1:
Това, че не съм ги публикувала е от липса на време, а не на желание :smile1:

Та, ето една рецепта, която мама правеше, когато бях дете и наскоро съвсем случайно се сетих, та добре че тя си пази рецептите :yahoo:

Дуначета

Продукти:
1ч.ч. захар
1ч.ч. кисело мляко
1ч.ч. олио
6 яйца
1 равна ч.лч сода
щипка сол
Брашно, колкото поеме до средно меко тесто / за жалост и аз не се сетих да премеря, следващия път/

Приготвяне:
Омесва се тесто от изброените продукти /аз месих в робота, като добавях брашно, докато тестото стане на топка,
доумесих малко на ръка/. Тестото се разточва на кора, дебела около 1 см. Изрязват се гевречета с две чаши - едната с диаметър около 5 см, а другата 2 см. Гевречетата се пържат в повече олио, до златисто и от двете страни, на умерен огън, в предварително нагрята мазнина. Отцеждат се на кухненска хартия, не поемат много мазнина.
Могат да се поднесат самостоятелно или да се наръсят с пудра захар, както и със сладко, на нас най ни допаднаха с шоколадов сос. За целта загрях леко подсладено прясно мляко /може и със сметана/ и добавих 1 настърган шоколад. Бърках до разтопяване. Ако е рядко, може да се сгъсти с нишесте, до желана гъстота.

 


vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #338 -: 27 Март 2011, 21:08:37 »
Хайде, като съм почнала - да пиша докрай :P

Целувки с кокос и канела

Продукти:
3 белтъка на стайна температура
50 гр кокосови стърготини
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.л. канела /сложих 1/2/

Приготвяне:
Белтъците се разбиват на сняг, като постепенно се добавя захарта. Бъркайки внимателно с  дървена лъжица се добавят канелата и кокоса. С лъжичка се сипва върху пекарска хартия, поставена  в тавичка. В загрята фурна на около 100 градуса се сушат целувките минимум 1/2 час.

*Копирала съм рецептата от нета, но освен че пише, че е публикувана на 21 ноември, друга информация не съм запазила. :innocent:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #339 -: 27 Март 2011, 21:18:24 »
И една много обикновена супичка, подобни видях няколко тук - на Пеполинка, на Иван..., но тъй като комбинацията от продукти и подправки с които експериментирах се оказа доста сполучлива реших все пак да я публикувам. Името и дойде спонтанно - така ми "се обади" ;D

Горска супа


Продукти:
250 гр. печурки
1 морков
1 картоф
1 глава лук
2-3 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
2-3 с.л. ориз
олио
черен пипер
червен пипер
мащерка
целина
чубрица
индийско орехче
джинджифил
къри

Приготвяне:
В тенджерка с олио задушаваме нарязания лук, и настърганите морков и картоф. Като омекнат, добавяме нарязаните на филийки гъби. Объркваме 5 минути, ръсим брашното и червения пипер, объркваме, наливаме чашата мляко, разредена с около 1,5 л вода. Като заври добавяме ориза и по ч.л. о тподправките, индийското орехче и джинджифила - по 1/2 ч.л.
Сваряваме до готовност на ориза. Изключително ароматна супичка. При наличие на повече различни гъби /и смелост ;D/ би станало още по-вкусно ;D


t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2259
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #340 -: 30 Март 2011, 10:56:07 »
Весе, кога пак ще приготвяш Карамелизирани пилешки филета - да дойда да видя дали са така вкусни както изглеждат!!!  :thumbup:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #341 -: 30 Март 2011, 13:17:04 »
   И аз съм хвърлила око на карамелизираните филета... :thumbup:

Dyke

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 769
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #342 -: 30 Март 2011, 13:26:00 »
Весе, голяма си майсторица!
Френската селска торта и аз я обичам, но за да ми е по-лесно, приготвям и изпичам платките предварително и ги оставям на хладно за 2-3 дена или ги замразявам, ако ще я сглобявам по-късно. Тъй като корите са по-бисквитени и сухи, тайната на тези торти е след сглобяването да "узреят" поне 24-36часа. Другият начин, ако е за същия ден, е да се напоят платките със сироп, но само от вода и захар, за да не се подтисне аромата на меда! Да Ви е сладко!
« Последна редакция: 30 Март 2011, 13:28:24 от Dyke »
Конституционните Ви права са като мускулите - упражнявайте ги ежедневно!

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #343 -: 07 Април 2011, 13:50:52 »
Танче, Тина, хайде...,  още ли се каните на филетата :P
Вени, благодаря ти за оценката, но пред толкова майстори тук във форума... :swoon:, моите умения са скромни, но пък готвя и снимам с удоволствие - това е важното :smile1:
Права си за френската селска торта - колкото повече стои, по-вкусна става :thumbup:



Днес нещо лесно, просто, но много полезно и поне за мен - вкусно :smile1:
Пък и много отесняха дрешките нещо, та дано салатите изместят част от другата ми/калорична/ храна :innocent:



Салата с  коренчета от спанак и репички
Продукти:
Коренчетата от 1 кг спанак.
1 чаша кисело мляко
1-2 с.л. майонеза
1-2 с.л. зехтин
Копър
Чесън
Сол
3-4 репички

Приготвяне:
Почистваме хубаво и измиваме коренчетата /отрязани заедно с 2-3 см. от дръжката/. Сваряваме ги леко да омекнат, но не съвсем  в подсолена вода. Отцеждаме добре. Разбиваме млякото, майонезата,зехтина,  копъра ,чесъна и сол на вкус. Нареждаме коренчетата в чиния за сервиране, заливаме с  дресинга и оставяме в хладилника да се охлади и хомогенизира. Изваждаме, нарязваме репичката на съвсем тънки кръгчета, украсяваме с нея салатата и поднасяме. Много свежа и полезна салатка.

« Последна редакция: 01 Май 2011, 21:48:54 от vesela »

mis_val

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 392
Re: Няколко рецепти от Весела (vesela)
« Отговор #344 -: 15 Юли 2011, 11:29:51 »
Здравей vesela!
Скоро пробвах рецептата ти за пилешко с майонеза и галета:,много ни хареса.Новото ти предложение за пилешко също е страхотно и лесно за изпълнение, скоро ще се пробва.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Коледни подаръци от cvetozara123
[Днес в 19:05:11]


Re: Магазин за обувки от cvetozara123
[Днес в 15:51:04]


Re: Уреди на марката Miele от cvetozara123
[Днес в 15:32:12]


Re: Какво да правя? от cvetozara123
[Днес в 14:11:20]


Уреди на марката Miele от tomislava
[14 Декември 2017, 23:38:23 ]


Какво да правя? от tomislava
[14 Декември 2017, 21:57:14 ]


Магазин за обувки от tomislava
[14 Декември 2017, 19:26:39 ]


Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]