Рецептата за пилешки хапки с майонеза изглежда супер. Съжалявам, че не я видях по-рано, защото снощи готвих пилешки филенца. Но в най-скоро време ще се изпробва. У нас пилешкото е предпочитано, а и рецептата изглежда много бърза и лесна - като за работещи мами.
Весе, пилешкото ти с майонеза е чудесно Изключително лесно и вкусно. Направих го с пържолки от бутче, които дори нямах време да начукам. Получи се страхотно. Благодаря за аламинутната и вкусна рецепта!
ВЕСИ, НАПРАВИХ ПИЛЕШКИ ХАПЧИЦИ ПО ТВОЯТА РЕЦЕПТА И СТАНАХА ЧУДНИ !!!!!! ХАРЕСВАМ ТОЧНО ТАКИВА РЕЦЕПТИ - ЛЕСНИ, БЪРЗИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ И ВКУСНИ, АЗ СЪМ РАБОТЕЩА ЖЕНА И ВРЕМЕТО Е МНОООГО ЦЕННО НЕЩО .
aimi , wasia , desychem - наистина е бърза и лесна тази рецепта - за работещи жени Дианка, пак си изключително мила. Момичета, благодаря, че сте харесали рецептата, а някои вече и опитали
Приготвяне: В 2-3 с.л. олио+бучка масло се задушават гъбите, добавя се левурдата да се задуши и тя, после брашното и червения пипер. Налива се вода до желана гъстота и прясното мляко. Като заври се добавя булгура, сол, черен пипер. Вари се докато се свари булгура. Може да се застрои и с яйце. Аз не сложих. Моя измислица, бърза и лесна, но вкусна се получи.
Ели, радвам се, че сте харесали супичката, и аз мисля скоро да направя. Подсети ме, че скоро не съм пускала рецепта, а имам заделени такива, които съм приготвяла преди време. Ето една от тях:
Кашкавалено хлебче - таралежче
Продукти:
1 1/2 ч.ч. брашно 1 бакулвер 200 г. кашкавал на кубчета 2 суровикартофа, рендосани на едро 1 ч.л. сол чесън на вкус /може и без него/ 1 ч.л. розмарин за тестото и за поръсване отгоре 1 яйце се разбива с 2-3 с.л. прясно мляко и 1 с.л. горчица
Приготвяне: Меси се тесто от горните продукти без кашкавала. Тестото трябва да е сухо, пръхкаво. Не се мачка, а се подмята. Поставя се на топка в средата на намазана с повече мазнина тавичка. Отгоре се набождат кубчета кашкавал, да се покрие топката и се поръсва с розмарин. Поръсва се и с малко брашно.
Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса 40 мин. до златисто.
*Рецептата видях от Мила от кулинар БГ
« Последна редакция: 30 Май 2009, 20:25:01 от vesela »
Приготвяне: Орехчетата се нарязват на четвъртинки, слагат се в шише с по-широко гърло и се заливат с алкохола, който трябва да е 2 пръста над тях.Бутилката се затваря и стои на слънце 2 до 4 седмици. След това се прецежда и се смесва с предварително приготвения захарен сироп от водата и захарта. На мен ми харесва вкуса.
Веселке , пристигам аз с огромна благодарност за невероятно вкусните пилешки филенца. Вече два пъти ги правя и съм зарибила всичките си колежки с тях. Благодаря ти.
Продукти: 320 мл. бира/може и изветряла / на стайна температура 20гр. прясна мая 1ч.л. захар или мед 2 ч.л. сол 600 гр. брашно
Приготвяне: Разтварям маята със захарта в бирата и изсипвам в контейнера. Пресявам брашното, изсипвам го върху бирата и отгоре поръсвам солта. Изчаквам да се разбърка тестото и ако не се отлепя добре от стените добавям по лъжица брашно, докато трябва - да отскача топката лесно. Пека на бърза програма - 58 минути, със средно изпечена кора. Получава се чудно вкусен хляб, като ръчния по фурните навремето.
*Рецептата е някъде от нета - разпечатила съм я и пише, че е на cathie малко съм променила
Продукти: 125 гр. масло 5 яйца 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. брашно 1 опаковка бисквити чаени - при мен"Роден край с какао" около 1/2 кг. кайсии 1/2 ч.ч. натрошени на едро орехи 1 бакпулвер 2-3 лъжици желе от кайсии или друго
Приготвяне: Намазваме тавичката /около 22-25 см/с масло, нареждаме бисквитите, като запълваме дупчиците между тях с натрошени. Заливаме с разтопеното масло. Отгоре редим кайсиите, върху тях ръсим орехи. Разбиваме яйцата със захарта, брашното и бакпулвера и изсипваме върху кайсиите. Пече се на умерена фурна около 30 минути, проверява се с клечка - да излиза суха. Като се извади се намазва с желето хубаво. Оставя се да изстине. Чудесен вкус