Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
21 Март 2010, 05:42:23

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina - III « назад напред »
Страници: 1 ... 9 10 [11] Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina - III  (Прочетена 35662 пъти)
« Отговор #150 -: 22 Януари 2010, 08:54:47 »
elimm
Калфа
**
Публикации: 168

Ел. поща
Petrina, този десерт е невероятен. Пак ми намери работа clap Браво! Не ми остава нищо друго освен да се черпя виртуално докато го приготвя.
Активен

« Отговор #151 -: 22 Януари 2010, 16:12:49 »
petrina
Гурман
Публикации: 1993
обичащ ли - и невъзможното става възможно

smile1 elimm Балгодаря ти!
Всичко с фъстъчено масло ми е слабост, за съжаление съм ограничила правенето на такива неща защото много ми се лепи по извивките  Grin,
С върховна наслада си ги хапнахме  Tongue
Активен

« Отговор #152 -: 22 Януари 2010, 17:32:22 »
petrina
Гурман

Немска Шоколадова Торта

120 грама полу-сладък шоколад, нарязан
2- 1 / 4 чаени чаши (270 грама) брашно
3 / 4 чаена чаша (60 грама) какао на прах
1 - 1 / 2 чаени лъжички бакпулвер
1 / 2 чаена лъжичка сода
1 / 2 чаена лъжичка сол
1 чаена чаша (240 мл) горещо кафе или вряща вода
1 чаена чаша (240 мл) кисело мляко
1 - 1 / 4 чаена чаши (280 грама) масло, със стайна температура
2 - 1 / 4 чаена чаши (450 грама) захар
5 големи яйца
1 - 1 / 2 супени лъжици екстракт от ванилия

За Кокосово-Ореховата Глазура:
1 - 1 / 4 чаши (125 грама) орехови ядки
1чаена чаша (200 грама) захар
1 чаена чаша (240 мл) кондензирано мляко
3 големи жълтъка, леко разбити
1 / 2 чаена чаша (113 грама) масло, нарязано на парчета
1 / 8 чаена лъжичка сол
1 - 1 / 2 чаши (150 грама) кокосови стърготини
1 / 2 чаена лъжичка екстракт от ванилия

Загрейте фурната до 177 градуса. Намаслете си формата и я набрашнете, може да застелете с пекарска хартия(20 х 5 см )В малка огнеупорна купа, поставете натрошения шоколад и поставете върху тенджера с вода, и разтопете шоколада на водна баня. Отстранете от огъня и оставете да се охлади на стайна температура. В отделна купа, пресейте брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта.
В друга малка купа, комбинирайте кафето и киселото мляко.
С електрически миксер или на ръка, разбийте маслото до кремообразна смес. Добавете захарта и продължете да разбивате , докато сместа стане пухкава (това ще отнеме около 3-5 минути). Добавете яйцата, едно по едно, като разбърквате след всичко добавяне. Добавете екстракта ванилия, разбъркайте. Добавете сместа с кафето като я добавяте на части и разреждате с брашнената смес като се започва и завършва с брашнената смес на три сипвания. Разбийте само докато съставки се обединят..Прибавете и разтопения шоколад.
Разделете тесто равномерно между трите подготвени форми и загладете отгоре.
Печете за около 30 - 35 минути или докато забиете клечка за зъби, в центъра и не я изкарате чиста. Извадете от фурната поставете да се охлади за около 20 минути. Извадете от формата и оставете на решетката да се охлади.

Кокосовo Oреховa Глазура:
Загрейте фурната до 177 градуса . Поставете ореховите ядки върху харти за печене и печете за около 8/10 минути или докато орехите станат леко кафяви. Извадете от фурната, и оставете да се охладят и след това счукайте.
В малка касерола смесете захарта, млякото, жълтъците, маслото и солта. Гответе на умерен огън, като се бърка не прекъснато, и когато сместа започне да ври и да се сгъстява свалете от огъня.
Прибавете ореховите ядки, кокоса, екстракта от ванилия и разбъркайте. Нека се охлади напълно .

Сглобете тортата като я намажете със погдотвената глазура. Завършената торта може да се съхранява при стайна температура в продължение на няколко дни или може да се приберете в хладилника.За 14-16 порции.
Аз пекох в 25см форма и направих 2 блата.
източник:joyofbaking.com

« Последна редакция: 24 Януари 2010, 17:25:49 от petrina » Активен

« Отговор #153 -: 22 Януари 2010, 20:12:41 »
vesela
Гурман
Публикации: 3574

Пак страШотно thumbup
Активен

« Отговор #154 -: 23 Януари 2010, 19:55:16 »
petrina
Гурман

smile1 Весела Бгагодаря ти!

Активен

« Отговор #155 -: 24 Януари 2010, 14:18:14 »
rainbow
Калфа
**
Публикации: 161

Petrina когато реша да приготвя мъфини у дома знам със сигурност кеде да намеря вкусни и лесни рецепти  Grin. Благодаря ти мила flower. Мъфини с банан и ананас - чууууудни

* myfini.JPG (68.5 KB, 495x372 - видяно 30 пъти.)
Активен

« Отговор #156 -: 24 Януари 2010, 16:33:54 »
petrina
Гурман

rainbow удесни са и като знам вкуса им ммммммм... thumbup

Сърдечно благодаря !

Активен

« Отговор #157 -: 24 Януари 2010, 17:04:30 »
teoleo
Калфа
**
Публикации: 211

Ел. поща
Петрина ти нямаш мислост към нас опитващите се да спазим някаква диета    Cry  с тази поредица от немски вкуснотии направо ни сразяваш неустоимо..
Мноого хубаво предложение е това и е заплюто от големия ми син за утрешния му имен ден-Григор се казва той и иска немската торта.

* 035.gif (120.04 KB, 477x332 - видяно 33 пъти.)
Активен
« Отговор #158 -: 11 Февруари 2010, 12:59:27 »
elimm
Калфа
**
Публикации: 168

Ел. поща
Petrina, не можах да им устоя на Snicker квадратчета с фъстъчено масло само че реших да ги приготвя във формичките за мъфини и се получиха много добре. Аз спокойно мога да ги нареча кръгчета с фъстъчено масло. Рецептата е великолепна и лесна. Ето и отчета:

* DSC04365.JPG (55.12 KB, 400x300 - видяно 705 пъти.)

* DSC04369.JPG (56.77 KB, 400x300 - видяно 711 пъти.)
Активен

« Отговор #159 -: 27 Февруари 2010, 12:06:24 »
petrina
Гурман

elimm Благодаря за доверието, а за вкуса не се и съмнявам thumbup

Спокойни и повече слънчави дни!

Активен

« Отговор #160 -: 27 Февруари 2010, 17:55:40 »
petrina
Гурман

Бисквитки с фъстъчено масло и шоколадов пълнеж

1 / 2 чаена чаша масло, със стайна температура
1 / 2 чаена чаша захар
1 / 2 чаша кафява захар
1 яйце
1 чаена лъжица ванилия
1 / 2 чаена чаша фъстъчено масло
1 - 1 / 2 чаена чаша брашно
1 / 2 чаена лъжица сода за хляб
1 чаена лъжица сол

за пълнежа:
1 / 4 чаена чаша фъстъчено масло
1 / 4 чаена чаша Nutella
1 / 2 чаена лъжица сол
1 супена лъжица какао
3 супени лъжици захар
3 супена лъжица пудра захар

за топинга:
1 / 4 чаена чаша фъстъци (натрошете в процесор)
1 / 4 чаена чаша захар
1 / 2 чаена лъжица канела
1 / 2 чаена лъжица сол

Разбиваме масло и захар заедно, след това добавяме яйцето, разбърква се.
Прибавя се ванилия и фъстъчено масло, добавете брашно+содата и солта.
Приберете в хладилника за около час, през това време направете пълнежа и сместа за топинга.
За пълнежа, комбинирайте всички съставки и разбъркайте до получаването на кремообразна смес . Трябва да можете да направите топченца с вашите ръце от сместа. Ако тя е твърде лепкава, добави още малко пудра захар.
За топинг смесете всички съставки съставки заедно и ги поставя в плитка купа.
Загрейте фурната на 190гр.
Когато тестото за бисквитите е достатъчно охладено, вземе 1 супена лъжица на тестото и оформете плосък диск. Ако тестото е твърде лепкаво, ръснете още малко брашно. Поставете шоколадовата топката от пълнежа в средата, и още 1 диск от тесто отгоре. Между ръце оформете една голяма топка. Овъргалайте топката в топинг, след това се поставя върху застлана с пекарска хартия тава. Натиснете с пръсти отгоре, за да се изравнят леко. Повторете!
Печете на 190гр. за 8-12 минути.
Извадете и оставете да се охладят за 4 мин. преди да махните от тавата.
Активен

« Отговор #161 -: 28 Февруари 2010, 09:50:10 »
petrina
Гурман

Шоколадово Бананов Кекс

2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша какао на прах
1 - 1 / 2 чаена лъжица бакпулвер
1 / 2 чаена лъжица сол
1 / 4 чаена лъжица сода
113гр. масло със стайна температура
3 / 4 чаена чаша захар
1 / 2 чаена чаша кафява захар
2 яйца
2 узрели банани, пюрирайте
3 / 4 чаена чаша кисело мляко
75 гр. горчив шоколад, силно нарязан, или 1 / 2 чаена чаша шоколадов чипс.

Загрейте фурната до 180гр.. Намаслете и набрашнете тава може да я застелете с пекарска хартия.
Смесете заедно брашното, какаото, бакпулвера, солта и содата. С миксер в голяма купа, разбийте маслото на средна скорост за около минута, докато омекне. Добавете захар и разбийте за 2 минути. Добавете яйцата едно по едно време, като разбърквате след всяко добавяне. Намалете скоростта миксер на ниски обороти и добавете пюрето от банани. Добавете сухите съставки на 3 части, като разредите с киселото мляко. Прибавете и шоколада, разбъркайте.
Изсипете в тавата и печете за 30 минути, покрийте отгоре с фолио за да не прегаря отгоре и  удължите печенето 40 до 45 минути - общото печене трябва да е около 60 - 70 минути или докато не пъхните дървен шиш и не го изкарате чист. Извадете и охладете за 5-10 мин. преди да извадите от тавата и да охладите за най-малко 20 минути, преди да разрежете.

« Последна редакция: 28 Февруари 2010, 10:02:07 от petrina » Активен

Страници: 1 ... 9 10 [11] Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina - III « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio