Автор Тема: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ  (Прочетена 190170 пъти)

asdany

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 316
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #75 -: 08 Декември 2007, 15:15:47 »
Има ли някъде обяснено как се слагат картинки и снимки в коментар/рецепта/ :icon_question:

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1817
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #76 -: 08 Декември 2007, 17:44:03 »

asdany

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 316
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #77 -: 08 Декември 2007, 17:47:47 »
Благодаря :air_kiss:

marabu

  • Гост
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #78 -: 18 Декември 2007, 19:57:35 »
Ето и Тапиока - гранули от маниока, произведени по традиционна технология. Идеално средство за сгъстяване на супи, сосове и различни ястия, сладкиши, пудинги и кремове, тъй като не променя собствения им вкус.
Тапиоката се добива от грудките на растението маниока, една от основните храни в тропици.


Намерих го в Елемаг на ул. Козак (за съжаление другаде засега не съм виждала) продава се в опаковка от 500 г .. цена 3,50 лв - 4лв (не се сещам точната цена на пакета)  та мисля да пробвам онези
 

Бразилски кашкавалени питки

marabu

  • Гост
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #79 -: 29 Декември 2007, 23:40:11 »
Пълномаслено мляко на прах

продава се в големи супермаркети, както и кварталните магазини (макар по рядко) .. обикновено се намира при сухата сметана
« Последна редакция: 29 Декември 2007, 23:48:12 от marabu »

Lipuhpo

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 7
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #80 -: 22 Януари 2008, 15:12:33 »
Изчетох всичко по темата до тук, но не намерих отговор на моя въпрос, а той е :
Има ли специален начин на ползване на силиконовите форми за кексове, мъфини и други подобни?Мажат ли се с мазнина, изисква ли се специална поддръжка, "скапват" ли се с времето ( че са доста скъпички)?Могат ли да се слагат във фурната на 2 етажа, като се пуска вентилатор, защото тези, които намерих са малки по размер ( кръглата за кекс с диаметър около 20 см, а тези за мъфини ~20-40).
На мен ми се струва, че това са съвременни продукти и са измислени с цел да улеснят живота на домакинята, аз например обожавам тефлоновите артикули ( не загарят яденето, лесно се чистят, какво повече да искам от една тенджера  ;D )
Благодаря предварително  :smile1:

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #81 -: 22 Януари 2008, 16:19:15 »
За мен няма разлика от изполаването на силиконови форми и тефлонови такива. А дали са трайни - не знам, моите са на няколко месеца и засега нищо им няма  :thumbup:

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #82 -: 22 Януари 2008, 17:19:14 »
Изчетох всичко по темата до тук, но не намерих отговор на моя въпрос, а той е :
Има ли специален начин на ползване на силиконовите форми за кексове, мъфини и други подобни?Мажат ли се с мазнина, изисква ли се специална поддръжка, "скапват" ли се с времето ( че са доста скъпички)?Могат ли да се слагат във фурната на 2 етажа, като се пуска вентилатор, защото тези, които намерих са малки по размер ( кръглата за кекс с диаметър около 20 см, а тези за мъфини ~20-40).
На мен ми се струва, че това са съвременни продукти и са измислени с цел да улеснят живота на домакинята, аз например обожавам тефлоновите артикули ( не загарят яденето, лесно се чистят, какво повече да искам от една тенджера  ;D )
Благодаря предварително  :smile1:

Здравей!

Тук навсякъде на новия продукт от силикон пишат, че преди първо използване е добре да се намажат с мазнина. След това нямало нужда. Аз обаче мацвам по малко, защото така ми излизат по-лесно (особено минимъфините). Може да ги ползваш на двата етажа на фурната - няма проблем. Дали се скапват - зависи колко често печеш и на какви градуси - със сигурност има амортизация, но и при тефлона я има. Няма страшно обаче да ти се изхабят бързо. Хубавото е, че стават да се мият и в съдомиална машина.

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #83 -: 20 Февруари 2008, 21:49:45 »
За интересуващите се от по-големи количества шоколад: :smile1:
СОФИЯ
Фирма  ТОП Брандс ООД
София Централен склад
Ул. Охридско езеро № 3
Вход сградата на комбинат "Хр. Ников", кв. Сердика

Внос от Италия:
Разфасовки от 0, 5 кг за шоколадова имитация - НА ПЛОЧКИ :
- натурална - два вида с цена 3,73лв. и 4,05лв.  ЗА  1 кг /с ДДС/
- млечна - два вида с цена 4,36 лв. и 5,32 лв. ЗА  1 кг /с ДДС/
- бяла - с цена 5,32 лв. ЗА  1 кг /с ДДС/
Разфасовки от 1 кг за шоколад - НА ПЛОЧКИ :
- натурален -  с цена 7,15 лв.  ЗА  1 кг /с ДДС/
- млечен - с цена 8,28 лв. ЗА  1 кг /с ДДС/
- бял - с цена 8,00 лв. ЗА  1 кг /с ДДС/

Това са минимални разфасовки на дребно.
Разфасовката е обща плоча от съставни блокчета с размер  - 5 см х 3,5 см х 1,5см.
Горе цитираното е част от продуктовата им листа.
 :smile1:
Публикувам тази информация, с моите благодарности и със съгласието на дамата, открила този склад. :air_kiss:
« Последна редакция: 21 Февруари 2008, 11:50:18 от di_ani »

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2833
  • калпазанка
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #84 -: 26 Февруари 2008, 18:39:45 »
Дианка :-*

Ето и фото на шоколада, лично аз съм много доволна :smile1:
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1737
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #85 -: 27 Февруари 2008, 10:13:43 »
Момичета,от този шоколад вече искам и аз.Не ,че имам нещо против този който носеше Йоли,но мойте в къщи го изядоха и бяха доволни.Така,че защо да не изядат и новия модел. ;D Кога ще купувате пак :icon_question:

ky ky

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 13
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #86 -: 06 Март 2008, 11:17:27 »
здравейте..един много тъп въпрос, но все пак...така и не ми стана ясно разликата между готварска , сладкаска и течна сметана?Видях различните снимки, но...коя за какво се ползва?Благодаря  :smile1:

marabu

  • Гост
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #87 -: 06 Март 2008, 11:26:13 »
сладкарската и готварската сметана са течни - разликата се състои в това, че в сладкарската има захар и обикновено се използва в сладкарствоот.. но ако нямате сладкарска сметана - можете да я приготвите от готварската с добавка на захар... но обратния случай не става...уви
готварската сметана е подходяща за сосове... кремсупи... салати... кремове... пълнеж на палачинки и т.н

ky ky

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 13
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #88 -: 06 Март 2008, 11:57:58 »
Благодаря много! :flower:
а и двете ли могат да се разбият на "сняг" и готварската може ли да се използва за кремове на торти?
« Последна редакция: 06 Март 2008, 12:03:10 от ky ky »

marabu

  • Гост
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #89 -: 06 Март 2008, 15:48:24 »
да и двете могат да се разбият на сняг същото така и двете могат да се ползват за крем за торта.. но ако е само готварската то се налага използване на подсладител (захар) или нещо сладко друго  :smile1:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Видеонаблюдение от cvetozara123
[08 Август 2018, 16:08:53 ]


Видеонаблюдение от mariqna44
[07 Август 2018, 16:18:31 ]


Re: Ъглов диван? от mariqna44
[15 Юли 2018, 16:24:41 ]


Ъглов диван? от beauty
[14 Юли 2018, 15:21:01 ]


Re: Как прогонвате комарите? от beauty
[21 Юни 2018, 11:29:40 ]


Как прогонвате комарите? от jeneta
[20 Юни 2018, 13:46:16 ]


Re: Поръчка на дамски чанти от georgieva88
[15 Юни 2018, 10:41:02 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от georgieva88
[15 Юни 2018, 10:40:02 ]


Re: Идеи за пролетни обувки от georgieva88
[15 Юни 2018, 10:36:44 ]


Как се справяте с мухъла? от radkaa
[01 Май 2018, 20:32:34 ]


Re: Поръчка на дамски чанти от radkaa
[01 Май 2018, 20:30:03 ]


Машина за фреш? от radkaa
[01 Май 2018, 20:25:26 ]


Re: Пари за нов фризер от mariqna44
[29 Април 2018, 17:21:14 ]


Re: Детска кошарка втора ръка от jeneta
[29 Април 2018, 16:13:38 ]


Re: Шевна машина? от jeneta
[29 Април 2018, 14:51:23 ]


Re: Идеи за пролетни обувки от cvetozara123
[29 Април 2018, 14:45:09 ]


Re: Стая за момче? от mariqna44
[29 Април 2018, 12:02:04 ]


Re: Рецепти за риба от jeneta
[29 Април 2018, 11:54:24 ]


Re: Флашки на герои от SW? от mariqna44
[29 Април 2018, 11:15:04 ]


Re: Поръчка на дамски чанти от jeneta
[29 Април 2018, 10:56:05 ]