Автор Тема: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ  (Прочетена 224442 пъти)

wasia

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 671
  • Една усмивка - и всичко се променя :-}
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #105 -: 12 Ноември 2009, 16:44:50 »
От личен опит - сметаната издържа  1 седмица , но на следващата се разваля. Аз изхвърлих една , отворена преди 9-10дни. ЗАтова си "набелязвам 2 рецепти (сладка и солена) и си купувам 1л сметана. Чела съм на опаковката на млечна сметана с масленост 35%, че отворена да се използва до 3дни.
Използвай я бързо и смело за да не я хвърлиш! ;D

radostd

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 45
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #106 -: 16 Ноември 2009, 16:04:11 »
Благодаря за отговорите!
Действително на четвъртия ден нищо и нямаше и я използвах за приготвяне на същата рецепта.

Pchelica

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 5
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #107 -: 15 Януари 2010, 21:05:39 »
Здравейте, момичета! Много се радвам, че открих този невероятен сайт. Виждам, че има информация откъде може да се набави шоколад за готвене в София. Аз обаче съм от Пловдив, при това нямам карта за Метро. Последният път, когато ходих ми искаха. Знае ли някой откъде мога да си закупя шоколад за готвене в Пловдив?

Tiger4e

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #108 -: 28 Септември 2010, 23:23:12 »
Ето и Тапиока - гранули от маниока, произведени по традиционна технология. Идеално средство за сгъстяване на супи, сосове и различни ястия, сладкиши, пудинги и кремове, тъй като не променя собствения им вкус.
Тапиоката се добива от грудките на растението маниока, една от основните храни в тропици.


Намерих го в Елемаг на ул. Козак (за съжаление другаде засега не съм виждала) продава се в опаковка от 500 г .. цена 3,50 лв - 4лв (не се сещам точната цена на пакета)  та мисля да пробвам онези
 

Бразилски кашкавалени питки



Здравей,

Купих и аз такива гранули, но на опаковката не пише как се ползват. Искам да пробвам рецептата за бразилските хлебчета.
Може ли да ми кажеш как се готви с тези гранули?

Поздрави!

marabu

  • Гост
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #109 -: 29 Септември 2010, 08:55:03 »
Моя грешка, че тогава не писах  :( съжалявам относно тези хлебчета, но с тези гранули не става тестото, трябва да брашно от тапиока.



Иначе гранулите се поставят накрая в супа или сос, оставя се да кипне, ако има нужда се оставя да кипи малко. След което супата или сосъс се прецеждат (понеже гранулите се надуват, но не се разтапят напълно).

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #110 -: 29 Септември 2010, 17:51:57 »
С тапиоката се правят и десерти.Аз правя тапиока пудинг. :smile1:
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

Tiger4e

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #111 -: 30 Септември 2010, 22:44:24 »
С тапиоката се правят и десерти.Аз правя тапиока пудинг. :smile1:

Мерси, ще го пробвам.

Dyke

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 753
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #112 -: 26 Октомври 2011, 14:05:35 »
Мили съфорумци,
имам питане - на приложената снимка капачката на буркана е за многократна употреба. На вид е прозрачна, вътре има гумен ринг. Става и за компоти и за меса, туршии. Преди употреба се слага в гореща вода, когато отварям буркана - отново за 10сек във вряла вода, изключително стабилна, без дефекти дори ако в бурката има мазнина! Предлагаше се преди време от изобретателя и производителя - един мъж от Русе - той се явяваше на всички изложения "Направено в България". Ако знаете къде мога да си закупя от този вид - моля, пишете на лични - с благодарност!
Конституционните Ви права са като мускулите - упражнявайте ги ежедневно!

spooks

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #113 -: 14 Март 2012, 13:37:58 »
Chokolate Coating - Couvertoure- Кувертюр

Готварски тъмен кувертюр - той е най-качественият и най-ароматен натурален шоколад

списание  Меню :
Цитат
Тъмен кувертюр - подходящ за фини шоколадови украси, защото в него има високо съдържание на какаово масло, което дава отличен гланц. Голямото съдържание на какао, обикновено над 50%, дава богат шоколадов вкус на сладкишите и кремовете.
[/font]


Продава се в МЕТРО опаковка от 2 кг



Да този е доста добър, използваме го на работа.

Raposinha

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2604
  • Логопед-капоейрист-батукадист, русофил и кулинар
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #114 -: 07 Февруари 2013, 10:50:47 »
Привет и от мен!
Аз идвам със следните две питания - имам желание да правя торта "Tres leches", но в оригинал се ползват млека, които не съм срещала на бг пазар (освен подсладеното кондензирано). Някакви идеи кое с какво може да се замени. (гледах в блога на Рони, тя беше правила такава торта)
И другото е, наскоро попаднах на рецепта, която изискваше измазване на изпеченото изделие с cool whip, което след като се допитах до Wiki разбрах какво е, но и него го няма на бг пазара, според Вас, с какво може да се замени (на мен ми се върти някаква мисъл за заквасена сметана с още нещо си, но не съм убедена)
Благодаря предварително!  :-*
"Превърни препятствието в опора и трамплин"/ "Sacode a poeira"

marabu

  • Гост
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #115 -: 07 Февруари 2013, 11:25:50 »
аз не обичам да правя торти, а и не знам коя точно рецепта ще ползваш, но на твое място бих използвала Подсладено кондензирано мляко, топено мляко (не знам как да се казва на Бг, но мама самa си го правеше едно време.. вари се няколко часа млякото.. мога да разпитам за подробнности) и течна готварска сметана.. Поне така го гледах при chadeyka.livejournal.
« Последна редакция: 07 Февруари 2013, 11:31:10 от marabu »

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #116 -: 07 Февруари 2013, 14:47:15 »
cool whip e подобно на разбита сметана и после замразена.Спокойно можеш да си използваш обикновена сметана и да си я разбиеш.
За тортата с три вида млека има много различни рецепти и с различни млека.Ето аз как я правя.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1899.msg41200.html#msg41200
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

Raposinha

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2604
  • Логопед-капоейрист-батукадист, русофил и кулинар
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #117 -: 07 Февруари 2013, 17:38:53 »
Благодаря за бързите отговори, момичета! Златни сте!
Юле, заинтригува ме с това топено мляко, може ли рецепта?
"Превърни препятствието в опора и трамплин"/ "Sacode a poeira"

marabu

  • Гост
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #118 -: 07 Февруари 2013, 18:40:21 »
ще разпитам мама и ще докладвам  :smile1:

marabu

  • Гост
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #119 -: 08 Февруари 2013, 15:32:09 »
Raposinha оказа се доста просто технология, НО всичко зависи от млякото.. колкото е с висок % масленост толкова по вкусно става.. и както каза мама с това от магазина не се получава кой знае колко вкусно..
Та купуваш мляко, сипваш в тенджера и го кипваш, след кипването огънят се намалява на минимум (тя едното време вареше на газова, а там беше едвам едвам се виждаше пламъка и трябваше да внимавам да не стане течение.. да изтече газта) ..и вариш 2-3 часа..

Също така тя каза, че в Кауфланд се продава кондензирано мляко 4-6-10 % за чай иили кафе, което всъщност било почти 99 % като това топленое молоко.  :smile1:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • mimi9099: И аз съм от него край и съжалявам че не съм съхранила рецептите благодаря че сте публикували гювечетатс
    29 Декември 2020, 16:44:16
  • mimi9099: Здравейте Снежка а имате ли рецептата и за питките от каравеловското ханче ако да бихте ли я публикували
    29 Декември 2020, 16:42:00
  • mimi9099: Може ли да задам въпрос към Снежка
    29 Декември 2020, 16:39:16
  • scorpia: Ужасно ми е мъчно за този изключителен форум. Съсипан! За да може някакви като mariqna44 да изкарват някой лев с нелепи реклами в нелепи теми за гуми и дрехи втора употреба..
    26 Декември 2020, 10:11:34
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47

* Последното от форума

изгодни цени и надеждни сайтове! от Vikit0
[08 Март 2021, 12:02:04 ]


Re: Подарък за оценка 6 на детето от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:48:53 ]


Re: и хладилник също вероятно ще ми трябва от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:46:04 ]


Re: Дрехи втора употреба от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:38:52 ]


Re: Търся сушилня от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:26:27 ]


Re: Детски дрехи от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:20:52 ]


Re: Гуми за Коледа? от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:09:40 ]


Re: Електроника за коледа от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:07:57 ]


Re: Магазин за обувки от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:58:24 ]


Re: Техника за градината от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:54:26 ]


Re: Евтини мебели от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:45:06 ]


Re: Диоптрични рамки, от къде? от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:41:56 ]


Re: Хубаво вино за изискан повод от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:30:15 ]


Подарък за оценка 6 на детето от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:21:54 ]


и хладилник също вероятно ще ми трябва от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:20:33 ]


Търся сушилня от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:18:53 ]


Гуми за Коледа? от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:14:55 ]


Електроника за коледа от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:13:54 ]


Техника за градината от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:11:46 ]


Re: На Коледа във Виена от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:09:49 ]