Автор Тема: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ  (Прочетена 180440 пъти)

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #45 -: 25 Януари 2007, 18:31:01 »
Имам питанка :) Донесоха ми 1 буркан с бял фондан ( незнам дали има в други цветове).Фондана е много гъст като консистенция. Как се употребява и за какво ?

marabu

  • Гост
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #46 -: 25 Януари 2007, 23:19:29 »
Мими фондан представлява хетерогенна система ,състояща се от три фази : твърда - захарни кристали с определена големина, течна - наситен захарно- гликозен или захарно-инвертен разтвор, и газообразна - въздушни мехурчета, включени в системата в процеса на разбиване. Има млечнобял цвят и фина структура на влизащите в състава му кристали.

Използва се за глазиране на пасти, торти и други изделия, като им придава гладка и блестяща повърхност и запазва сочността им.

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #47 -: 26 Януари 2007, 10:28:31 »
Имам питанка :) Донесоха ми 1 буркан с бял фондан ( незнам дали има в други цветове).Фондана е много гъст като консистенция. Как се употребява и за какво ?

Мими, този фондан се разтопява на водна баня и с него се заливат кекстове, пасти и еклери! Забъркай една доза еклери и в къщи ще те носят на ръце! :air_kiss:

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #48 -: 26 Януари 2007, 10:55:39 »
Мерси момичета, само еклери не съм правила, незнам защо ме е страх от това тесто, но скоро ще се престраша.

marabu

  • Гост
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #49 -: 26 Януари 2007, 13:22:04 »
Shallot - лук Шалот

Продава се отскоро и у нас .. среща се в Пикадили, Била, Метро засега (поне там съм виждала) - би могъл да се замени със салатен лук (воден)
прилагам снимки на опаковката ... съдържанието и разликата с обикновения воден лук

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #50 -: 16 Февруари 2007, 16:42:02 »
Благодаря Marabu .за снимките Това сухи сметани ли са?

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #51 -: 16 Февруари 2007, 16:59:35 »
Понякога гледам кулинарното предаване на Влади Илиев по Diema 2.Когато сгъстява сосове много често използва универсален сгъстител,вместо нишесте.Къде да го намеря?

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #52 -: 16 Февруари 2007, 17:08:57 »
Благодаря Marabu .за снимките Това сухи сметани ли са?

не, сметаните са течни.

rosko

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 40
nutritional yeast flakes
« Отговор #53 -: 21 Февруари 2007, 13:13:10 »
ако nutritional yeast flakes е гранулирана мая, мая за хляб ли е, че продължава да ми изглежда странно  :-\
мая без термична обработка...?
може ли да е и нещо друго или рецептата е сбъркана?

ето и самата рецепта,

Crock Cheeze
1/2 lb firm tofu, rinsed, patted dry, crumbled
3 T nutritional yeast flakes
2 T tahini
2 T fresh lemon juice
1 1/2 T sweet white miso
1 t onion powder
3/4 t salt
1/2 t paprika
1/4 t garlic powder
1/4 t dry mustard

Place all the ingredients in a food processor fitted with a metal blade and process until very smooth. Chill for at least an hour before serving.

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1817
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #54 -: 21 Февруари 2007, 14:18:17 »
Пуснах една търсачка, оказва се, че това не е суха мая, а вид хранителна добавка, която явно в САЩ е доста разпространена. Ето какво намерих:
Цитат
Description: * Full spectrum of essential amino acids * Balanced variety of B Vitamins * Naturally low in fat and sodium * Primary grown for human consumption * Certified Kosher (Excluding Passover) * Candida albicans free * Typical analysis: Protein 50%, Nucleic Acids 8-10% (approx 10% DNA, 90% RNA) 1.28-1.44g

Directions: Two heaping tablespoons taken with water or broth is an excellent between meal snack - or simply mix with fruit or vegetable juices to make a nourishing dring.

Ingredients: Amount per serving: % Daily Value: +

Iron 4%
Thiamin (Vitamin B-1) 640%
Riboflavin (Vitamin B-2) 570%
Niacin 280%
Vitamin B-6 480%
Folic Acid 60%
Vitamin B-12 130%
Phosphorus 15%
Calories 45 ~
Calories from Fat 5 ~
Total Fat 0.5 g 1%
Saturated Fat 0 g 0%
Cholesterol 0 mg 0%
Sodium 5 mg 0%
Potassium 320 mg 9%
Total Carbohydrate 5 g 2%
Dietary Fiber 4 g 16%
Sugar 1 g ~
Protein 8 g 16%
Biotin 8%
Pantothenic Acid 10%
Magnesium 6%
Zinc 20%
Selenium 30%
Copper 6%
Manganese 6%
Molybdenum 8%
Choline 64 mg ~
Lithium 64 mcg ~
Nickel 32 mcg ~
Tin 12.8 mcg ~
Inositol 76.8 mg ~
Alanine 544 mg ~
Arginine 384 mg ~
Aspartic Acid 896 mg ~
Cystine 80 mg ~
Glutamic Acid 1456 mg ~
Glycine 384 mg ~
Histidine 192 mg ~
Isoleucine 384 mg ~
Leucine 592 mg ~
Lysine 704 mg ~
Methionine 128 mg ~
Phenylalanine 352 mg ~
Proline 336 mg ~
Serine 432 mg ~
Threonine 432 mg ~
Tryptophan 80 mg ~
Tyrosine 304 mg ~
Valine 464 mg ~


Ingredients: Primary grown, dried edible Brewer's Yeast (Saccharomyces cerevisiae) in flake form, Niacin, Pyridoxine HCl, Thiamine HCl, Riboflavin and Vitamin B-12 ~

това е от тук: http://www.myvitanet.com/nutyeasflak.html

Има доста рецепти за здравословно и диетично хранене, особено за вегетарианци, в които се слага от това нещо.

rosko

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 40
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #55 -: 21 Февруари 2007, 17:15:15 »
Пуснах една търсачка, оказва се, че това не е суха мая, а вид хранителна добавка, която явно в САЩ е доста разпространена.
Има доста рецепти за здравословно и диетично хранене, особено за вегетарианци, в които се слага от това нещо.

че даже е и кашер   ;D

sladka hapkе, мерси.
а дали може да се намери у нашенско?
някой срещал ли е туй чудо?

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1817
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #56 -: 21 Февруари 2007, 19:12:37 »
Аз доста се вра по магазини за диетични храни, а и по разни места, където продават добавки за спортисти - баш това чудо не съм го виждала, ама ако се разтърси човек, може и да си го намериш.

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #57 -: 09 Март 2007, 18:13:32 »
Какво точно представлява АНШУА и къде мога да я открия у нас? Вече претърсих Пикадили и Бурлекс. Ако не намеря с какво мога да я заменя?

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #58 -: 09 Март 2007, 18:16:13 »
най-евтина замяна - със солена копърка ;D

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #59 -: 09 Март 2007, 18:44:25 »
Риба, която се казва Аншоа не съществува.Аншоа е тип на приготовление на дадена риба.Обикновено се осолява сардина или хамсия.В рибарските магазини понякога я продават насипно от качета,а почти навсякъде в големите магазини я има в бурканчета.Аз не бих я заменила с др.риба.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]