Автор Тема: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ  (Прочетена 202940 пъти)

ky ky

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 13
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #90 -: 07 Март 2008, 19:04:14 »
а какво масло използвате за марципан Варна, защото аз пробвах с олио, но самото тесто придоби един неприятен за мен дъх :(

chorapki

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 66
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #91 -: 16 Март 2008, 22:28:08 »
 >:( помощ,  кажете лесен начин за чистене на риба от люспите и .
Много, ама много обичам  торти ! :)

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #92 -: 17 Март 2008, 00:11:38 »
>:( помощ,  кажете лесен начин за чистене на риба от люспите и .

Прикрепете капачка от бира към някаква дъсчица и действайте! ;D

chorapki

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 66
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #93 -: 17 Март 2008, 00:23:29 »
Благодаря !
Много, ама много обичам  торти ! :)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #94 -: 17 Март 2008, 09:18:23 »
АОКо рибата е от дребните и с по-тънки люспи можеш да поставиш в найлонова тарбичка, посипеш с едра сол и "разтъркаш" хубаво отвън по торбичката. Така отваряш, измиваш и те падат.

 :hi: ето че не е страшно да пишеш тук  ;D
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

kostilq

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 849
  • Vicky
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #95 -: 01 Април 2008, 10:07:44 »
Купих си течна боя в малко шише от Магазинчето на Три уши преди време и още не съм я ползвала, но искам да питам пак нали е напълно безвредна за консумация, че ми предстои да правя торта за едни мъници да не вземе да стане някоя беля. Не етикета не пише нищо само цвета и малко ме хвана страх

Tinka79

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 135
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #96 -: 01 Април 2008, 12:02:16 »
Купих си течна боя в малко шише от Магазинчето на Три уши преди време и още не съм я ползвала, но искам да питам пак нали е напълно безвредна за консумация, че ми предстои да правя торта за едни мъници да не вземе да стане някоя беля. Не етикета не пише нищо само цвета и малко ме хвана страх

По-принцип се водят безвредни, но някой от Е-тата в тях са много опасни. И на моите сладкарски бои не пише нищо.  :swoon:

delfin

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 11
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #97 -: 08 Май 2009, 14:03:55 »
Chokolate Coating - Couvertoure- Кувертюр

Готварски тъмен кувертюр - той е най-качественият и най-ароматен натурален шоколад

списание  Меню :
Цитат
Тъмен кувертюр - подходящ за фини шоколадови украси, защото в него има високо съдържание на какаово масло, което дава отличен гланц. Голямото съдържание на какао, обикновено над 50%, дава богат шоколадов вкус на сладкишите и кремовете.
[/font]


Продава се в МЕТРО опаковка от 2 кг



Дали го има още,защо не съм го срещала досега,на кои щандове е?От кога го търся...

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #98 -: 08 Май 2009, 15:38:51 »
има го да. Понякога с леко вариране цената нагоре. Търси на млечните щандове, до течните шоколади.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

kokata

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 51
Re: Какво ще готвим днес - към краят на Август
« Отговор #99 -: 24 Август 2009, 21:33:18 »
Извинете,но сиренцето за мишките е Ементал.Чедера няма такива големи дупки:)а и не би трябвало да има.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Сирената с дупки
« Отговор #100 -: 24 Август 2009, 22:13:55 »
Извинете,но сиренцето за мишките е Ементал.Чедера няма такива големи дупки:)а и не би трябвало да има.


Не би трябвало в отчетната тема да разискваме сирена, ала нещата са любопитни и са такива:
Сирената с дупки или жълтите сирена се произвеждат със закваски, които могат да се внасят след подсирването. В някои от технологиите се ползват два вида мляко и специфични технологични условия. Най-очевидната особеност на жълтите сирена е наличието на дупки. Размера на дупките е критерий за качество при сирената, за разлика от нашия кашкавал, където наличието им говори за неспазване на санитарно-хигиенни норми при производството. В повечето страни такова сирене с дупки се наименува Emmentaler,(Ементал) тоест то е станало родово понятие.
Все пак има най-различни сирена с дупки.Ето някои основни:
Швейцария:  Швейцарското сирене е част от свързани сортове сирене, всички от които наподобяват Швейцарския Emmental. Швейцарско сирене е известно, с неговия изтънчен и фин вкус, както и с дупките си. Родината му е долината на река Еме - Швейцария.
Англия:Чедар е едно от най-разпространените видове сирене, наричано понякога пренебрежително „сирене с дупки”. Всъщност високо качественият Чедар, произведен във ферма или фабрично, е много добър. Малко количество оригинален Чедар все още се произвежда в областта Чедар и в други райони на Югозападна Англия.
Полша: Сиренето Радамер е твърдо зряло сирене от краве мляко. То притежава характерен нежен вкус на ядки примесен с леко сладникав аромат. Има големи овални дупки с размера на череша.
Холандия: Сирене Маасдам. Това сирене е получило своето название от холандския град Маасдам и се откроява с особен аромат, с лек орехов и сладък привкус. Полу-твърдо сирене, с около 40% масленост, произведено от краве прясно мляко. То узрява доста по-бързо от останалите холандски сирена, като при процеса в структурата му се получават дупки.
Гауда е сирене, покрито с тънка, много гладка жълта восъчна кора. Вътрешността му е с тъмно-жълт цвят, много твърда и люспеста, изпъстрена с неравномерни дупки. Оригиналната зряла (над 18 месеца) Гауда е покрита с черна восъчна кора, която контрастира на дълбокия жълт цвят на вътрешността.
Дания: Крийм Хаварти: Сирене което е вкусно, кремообразно, с малки до средни по големина дупки.
... и т.н. и т.н.

В резултат можем да нарисуваме мишката на мнооого места. ;D
« Последна редакция: 24 Август 2009, 22:43:16 от bordovsky »

Dyke

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 753
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #101 -: 14 Октомври 2009, 15:18:13 »
Отново за тахана - той се приготвя от пресно смян/пресовани/ сусам или фастъци. Има специфичен аромат. С престояването се разслоява на гъста маса и мазнина във вид на олио. Преди употреба се разбърква. За много стомашно-чревни болести се препоръчва смесен с мед. В много градове/Сандански/ съм срещала домашно приготвен тахан. Препоръчително е да е пресен, остарелият вероятно "гранясва"! Няма точна пропорция за смесване с мед - според индивидуалния вкус. Препоръчва се в диетичната храна, за подсилване на организма през пролетта или след дълготрайни простудни заболявания.
Конституционните Ви права са като мускулите - упражнявайте ги ежедневно!

radostd

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 45
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #102 -: 12 Ноември 2009, 11:11:37 »
Въпросът ми е следният: колко време издържа отворена кутийка от сметана сладкарска - Хопла? Използвах половината, а сега търся подходяща рецепта за останалата.

krisps

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 20
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #103 -: 12 Ноември 2009, 14:43:20 »
На мен по този въпрос в друг готварски форум ми отговориха че до 1-2 седмици или поне докато не хване мухъл ;D

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #104 -: 12 Ноември 2009, 16:09:08 »
Поне седмица ще издържи :smile1:
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: ново лаптопче от mariqna44
[08 Декември 2019, 17:57:45 ]


Re: Сайт на фирмата от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:59:25 ]


Re: Сайт за онлайн новини от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:40:08 ]


Re: Къде да продам колата от jeneta
[08 Декември 2019, 14:57:40 ]


Re: Онлайн казино от jeneta
[08 Декември 2019, 10:17:07 ]


Re: Сайт на фирмата от jeneta
[07 Декември 2019, 23:26:50 ]


Re: Сайт за онлайн новини от jeneta
[07 Декември 2019, 22:38:32 ]


Сайт на фирмата от mariqna44
[07 Декември 2019, 15:48:29 ]


Сайт за онлайн новини от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:44:05 ]


Онлайн казино от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:31:01 ]


Re: Къде да продам колата от mariqna44
[06 Декември 2019, 08:34:36 ]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]


Re: Нова кола от roseto
[27 Ноември 2019, 00:12:37 ]