Автор Тема: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ  (Прочетена 199002 пъти)

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #135 -: 04 Февруари 2014, 01:13:58 »
Цвете нищо лично ,но на такива дето сина им е някакъв и е казал че нещо не било полезно не вярвам.
Пък другите два линка(не знам дали си ги чела  ::)) не пише нищо че е вреден,а само как да се замести ако нямаш.
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

CVETETO3101

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 139
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #136 -: 04 Март 2014, 01:21:29 »
Няма проблем! То стана май ЕЖП (една жена каза на пазара!) ;D ;D ;D
Останал ми е спомен и от руски сайтове да споменават нещо подобно, ама не съм си записала. Ако приготвиш с този кремотартар нещо - сподели! :friends: :flower:
Cveteto3101= 1 jena

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #137 -: 04 Март 2014, 01:26:46 »
Ако приготвиш с този кремотартар нещо - сподели! :friends: :flower:
Преди години правих едни бисквити и слагах.Сега правя бисквити и без него,по -малко химии по- добре.
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

ivanp

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2228
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
« Отговор #138 -: 04 Март 2014, 09:21:24 »
Ето един линк на английски за КРЕМОТАРТАР.
И превода на български
Крем на винен камък, по-технически известен като кисел калиев тартарат, е фин бял прах с много кулинарни приложения. Това е страничен продукт от процеса на производството на вино като форми на прах вътре бъчви вино по време на ферментацията. Тя идва от винена киселина , естествено вещество в гроздето и някои други кисели плодове, които в принцип киселината във винопроизводството. Това помага да помагат да се контролира рН на ферментиране гроздов сок (вино) и също действа като консервант за виното.
Винената киселина се използва в производството на вино в продължение на векове (когато е отделен от грозде и пречистен, той е бял прах, който е подобен на сметана на винен камък) и сметана на винен камък е около толкова дълго, пуснати да се използва от креативни готвачи в различни от кулинарни приложения. Това е киселина и често се използва като основен компонент в бакпулвер, комбиниран с сода да реагира, когато сместа се навлажнява да се гарантира, че тестени изделия ще се покачват . Въпреки че е киселина, кремът на винен камък и сода няма да реагира при сухо, така че цялата реакция се записва за смесителната купа и фурната. Повече видимо, тъй като повечето от нас не се смесват със собствена бакпулвер, сметана на винен камък се използва като стабилизиращ агент и се прибавя към разбитите белтъци да се увеличи тяхната стабилност и обем. Необходимо е също така понякога се добавя към бонбони или frostings да им даде кремообразна текстура, защото тя може да помогне за предотвратяване на кристализацията на варени захар.
В някои ситуации, оцет може да бъде заместен за сметана на винен камък, въпреки че няма точен заместител на праха. Това може да се направи, когато побой белтъка или вземане на меренге, и то също може да бъде направено по печене рецепта, която призовава за отделни мерки на сметана на винен камък и сода за хляб. За бонбони решения, най-добре е да се обърнете към рецептата и да видим дали замествания ще работят, защото рецептите често са много чувствителни към замествания.
Тригия - Винена киселина
ДА СТАНЕШ ЧОВЕК Е ИЗКУСТВО !
http://ipeychev9.blogspot.com/

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

rare от MichaelDaw
[Днес в 08:27:35]


Привет на всички майсторки в кухнята от MichaelFot
[15 Август 2019, 01:19:50 ]