Автор Тема: Соленки  (Прочетена 239727 пъти)

Mariana G

  • Глобален Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2833
  • калпазанка
Соленки
« -: 30 Юли 2006, 02:53:05 »
КАТАЛОГ


 :icon_idea: рецепта със снимка
 :exclaim: рецепта с коментар

Соленки със сирене - Mariana G :icon_idea:

Соленки със сирене и кашкавал - Mariana G :icon_idea:

Соленки - man4e :icon_idea:

Соленки с парено тесто - пеполина

Соленки с мас - Yoli :icon_idea:

Соленки с крема сирене - Yoli :icon_idea:

Соленки - sladka hapka :icon_idea:

Мини понички - Tinka79 :icon_idea:

Кашкавалени солети - Tinka79 :icon_idea:

Курабии от овесени ядки - Tinka79

Солети от бутер тесто - Tinka79 :icon_idea:

Солени пръчки  - bordovsky :icon_idea:

Хапки формаджи - di_ani :icon_idea:

Рогчета с пушен кашкавал и сирене - Yoli :icon_idea:

стр.2

Триъгълници със сирене- petrina :icon_idea:

Кашкавалки с копър - petrina :icon_idea:

СОЛЕНКИ - Tinka79 :icon_idea:

Бисквитки с чесън и сирене - petrina :icon_idea:

Пикантни соленки - petrina :icon_idea:

Крекери с ленено семе - рер-4о :icon_idea:

Крекери със сирена и семена - рер-4о :icon_idea:

Koктейлни бисквитки с мак и сусам - bordovsky :icon_idea:

Соленки - petrina :icon_idea:

Солени кифлички - maksimalistkata :icon_idea:

Картофени соленки - Yoli :icon_idea:

Кашкавалени крекери - marabu :icon_idea:

Тиквени соленки - Abra :icon_idea:

Питки със сирене и магданоз - petrina :icon_idea:

Картофени соленки - aniyon :icon_idea:

стр.3

Кашкавалени топчета с бяло вино - petrina :icon_idea:

Картофени соленки с кашкавал - Emili :icon_idea:

Бишкоти с черен пипер и Пармезан - marabu :icon_idea:

Соленки с кашкавал - elidrag :icon_idea:

Соленките на леля Бетси - Изи :icon_idea:

Крекери с тиквено семе - Abra :icon_idea:

Крекери с тиквено семе и Пармезан - Abra :icon_idea:

Соленки - полумесеци - Petka :-) :icon_idea:

стр.4

Соленките на баба - Purplefoam :icon_idea:

Соленки от парено тесто - elidrag :icon_idea:

стр.6

Соленки със сусам - ilrai :icon_idea:

Гризини с маслини и чесън - studi :icon_idea:

Бонбони с Горгонзола - Yoli :icon_idea:

стр.7

Гризини с пармезан и маково семе - gaby_s :icon_idea:

Ръжени месни хапки - Abra :icon_idea:

Кроасани с рокфор - dove :icon_idea:

Соленки с 3 вида сирена и корнфлекс - elidrag :icon_idea:

Бисквитки с овесени ядки и кашкавал - bobito2 :icon_idea:

Солени бисквити - Захарно петле :icon_idea:

Пикантни кашкавалени хапки - рер-4о :icon_idea:

Чесново- босилекови пръчици - Hristinaaaaa :icon_idea:

Пухкави соленки с мас - bluemoon :icon_idea:

Скони с мечи лук (левурда) - рер-4о :icon_idea:

Соленки от парено тесто със сирена - Гуинет :icon_idea:

стр.8

Грисови питки - aqua_marin_blue :icon_idea:

Соленки с копър и сирене Чедар -    bluemoon :icon_idea:

Пикантни соленки с топено сирене и кимион - bluemoon :icon_idea:

Соленки - 6estja :icon_idea:

Соленки с моркови - rainbow :icon_idea:

Квадратчета от пълнозърнесто брашно, семена и зехтин
-elidrag
:icon_idea:

Картофени соленки - rainbow :icon_idea:






Соленки със сирене

100 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
4 с.л. масло
90 гр. настъргано сирене "Чедър" или "Ементал"
125 мл. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус

Брашното и бакпулвера се пресяват. Маслото се втрива в брашното и се добавя сиренето. Добавят се сол и черен пипер и се долива мляко до получаване на твърдо тесто. Тестото се разточва тънко, изрязват се формички или с нож - пръчици. Подреждат се в намаслена тава (аз използвам пекарска хартия) и се пекат 10 - 12 минути при 200 градуса до златист цвят. Пръчиците се пекат по - бързо, следва да се пекат отделно.

източник: The Little Big Cook Book
« Последна редакция: 19 Март 2015, 20:47:51 от blqsak »
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

Mariana G

  • Глобален Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2833
  • калпазанка
Re: Соленки
« Отговор #1 -: 11 Август 2006, 06:06:57 »
Соленки със сирене и кашкавал

100 гр. меко масло
1 яйце
100 гр. сирене
100 гр. кашкавал
щипка сол
1 с.л. захар
250 гр. брашно
1 яйце за намазване
мак за поръсване

Маслото се разбива до побеляване, добавя се яйцето, като се продължава разбиването, добавят се настърганите на ситно ренде сирене и кашкавал, солта и захарта. Хубаво се разбърква, добавя се брашното и се замесва тесто, което се разточва около 3 - 4 мм. на набрашнена повърхност. Изрязват се формички, подреждат се върху намаслена хартия, намазват се с разбито яйце и се поръсват с мак. Пекат се 15 - 20 минути при 200 градуса.
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

man4e

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 541
Соленки
« Отговор #2 -: 22 Ноември 2006, 15:00:39 »
Момичета, предлагам ви една рецепта за соленки, които излизат доста като обем и са многократно изпитвани от мен /и като дегустация само/, защото рецептата е от майка ми. Напомня ми деските ми рождени дни. Първо те свършваха.

Продукти:

1 кутийка /малка/ маргарин
7 с.л. прясно мляко
2 яйца
1 ч.л. сол
1 чл.л. захар
2 п. амонячна сода
брашно за меко тесто.
Замесва се тестото, разточва се не много тънко и се режат пръчици които се намазват с разбит жълтък и се поръсват с настърган кашкавал.
Аз ги правя за Коледа понеже стават доста.

Разрешения размер на снимки 400 х 400
« Последна редакция: 27 Ноември 2006, 23:03:09 от marabu »

bopsi

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 112
Re: Соленки
« Отговор #3 -: 22 Ноември 2006, 15:15:49 »
Манче, много са вкусни тези соленки ;) Аз много ги обичам , пък и както казваш излизат сериозно количество ;D
Но моите юнаци не искат да ги хапват  ??? - миришели им на амоняк :innocent:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Соленки
« Отговор #4 -: 27 Ноември 2006, 22:31:47 »
ей ги моите-твои  :) както ти казах, бях я погубила тази рецепта, сега спретнах и сме доволни от резултата  :flower:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Соленки
« Отговор #5 -: 28 Март 2007, 16:59:56 »
Соленки с парено тесто
Продукти:400 мл.прясно мляко,60 гр.масло,100 гр.грис,100 гр.настърган кашкавал,2 яйца,1ч.л.сол.
Приготвяне:Сложете млякото и солта заедно с маслото да кипнат.Прибавете малко по малко гриса,като бъркате.Продължете да бъркате тестото,докато се отдели от съда.Отстранете от огъня.Поизстудете и прибавете едно по едно яйцата,като не преставате да бъркате.Оформете от тестото малки топчета,оваляйте ги в настъргания кашкавал и ги изпечете във фурната до зачервяване. :thumbup:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Соленки
« Отговор #6 -: 07 Април 2007, 20:14:22 »
                                                         Соленки с мас


          Омесваме тесто от:                                 Плънка:
     

   250 гр. размекната свинска мас                   2 бр. белтъци
      2 бр. жълтъци                                         натрошено сирене
      6 с.л. кисело мляко
      1 ч.л. сол
   брашно за средно меко тесто

  Разточваме тестото на тънка кора,режем на квадрати,слагаме плънка и завиваме на пурички.Отгоре намазваме с яйце,поръсваме със сусам (мак,ким) и печем в предварително загрята фурна на 180* до порозовяване.


                   
« Последна редакция: 07 Март 2009, 20:20:59 от Mariana G »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Соленки
« Отговор #7 -: 31 Май 2007, 15:02:58 »
                                                 Соленки с крема сирене



               продукти                                                 приготвяне

250 гр.маргарин                                           От маргарина , сиренето , солта и брашното се омесва
2 пакетчета крема сирене                       еластично тесто.Разточва се на тънка кора , нарязва се на
1 ч.л.сол (или на вкус)                            дребни фигурки , които се намазват с жълтък и се поръс -
брашно за омесване                                ват с ким.Соленките се пекат върху хартия в предварител-
жълтък за намазване                               но загрята на 170*фурна.
ким за поръсване                                         От тестото могат да се направят и солети.
« Последна редакция: 21 Октомври 2008, 15:21:43 от marabu »

Margi_1

  • Гост
Re: Соленки
« Отговор #8 -: 31 Май 2007, 15:53:11 »
Yoli, мерси за рецептите.Тази с кремата майка ми я правеше, но много отдавна и беше загубила рецептата.Спомням си че бяха много вкусни.И в двата вида соленки ли няма набухватели?

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Соленки
« Отговор #9 -: 31 Май 2007, 16:53:46 »
Yoli, мерси за рецептите.Тази с кремата майка ми я правеше, но много отдавна и беше загубила рецептата.Спомням си че бяха много вкусни.И в двата вида соленки ли няма набухватели?

И в двете рецепти няма набухватели.Тестата са маслени и соленките стават много пръхки.

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1817
Re: Соленки
« Отговор #10 -: 14 Октомври 2007, 18:40:17 »

Tinka79

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 137
Споделете рецепти за дребни сладки, соленки, бисквити, курабийки, солети, хапки, мини кроасани, мини понички, мини еклери и т.н. Всичко дребно и вкусно!
Ето някой простички неща от мен:

МИНИ ПОНИЧКИ



1-2 яйца
4-6с.л. захар
1ч.л. сол
1/2 каф.чашка мазнина
2 с.л. кисело мляко
1 каф. чаша готварска сметана
1 бакпулвер
2 1/2 - 3 ч.ч. черно брашно
1/2 ч.ч. трици пшеничени, овесени или др.
ванилия

Яйцата и захарта се разбиват хубаво с миксер. Добавят се олиото, кис.мляко, сметаната, бакпулверът, като разбиването продължава. Накрая се слагат брашното и ванилията. Точат се на тънко за да останат кухи и се режат на малки кръгчета (аз използвам една малка капачка от топинг, но също така може да се използват формички за режене на тесто те са малки). Пържат се в сгорещено олио или фритюрник на 190градуса). По желание може да се инжектират с крем на д-р Йодкер или друг по-желание.

КАШКАВАЛЕНИ СОЛЕТИ (от Бон Апетит http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=2156 )[/b]



250гр. брашно
250гр. маргарин
200гр. кашкавал
1 яйце
щипка сол

за краставичен дип:
1/2 краставица
150–200 г сирене "Дунавия"
1/2 кофичка кисело мляко
1-2 щипки пресен джоджен

Брашното се пресява в купа, слага се и маргаринът и се мачка, докато поеме. Посолява се, чупи се яйцето и се меси, като тестото трябва да остане меко и лепкаво. Почива на студено 30 минути. Отпочиналото тесто се разделя на еднакви по големина топки. Разточват се върху обилно набрашнен плот на много тънки кори. Разрязват се на лентички с дебелина 2-3 см и дължина около 12 см. Върху всяка тестена лентичка се поставя лентичка кашкавал и тестото се навива спираловидно така, че кашкавалът да остане вътре. Пържат се в обилно количество предварително сгорещено олио по 2-3 минути от всяка страна. Готовите солети се изваждат върху салфетка, за да се отстрани излишното олио.

КУРАБИИ ОТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ

50 гр. мазнина
1 опаковка овесени, пшеничени или др. ядки (желателно е да са фини)
3 с. л. черно брашно, 3 с.л. соево брашно
1 ч.л. сусамово или ленено семе
5-6 с. л. захар
1 яйце.
за соления вариант се добавя 1 ч.л. сол и настъргано сирене и кашкавал и се маха захарта.
Всички продукти се смесват и се правят топчета, които се нареждат в омаслена тавичка на по голямо разстояние едно от друго, защото се надуват. Отгоре може да се намаже с жълтък или да се поръси със сусам.

СОЛЕТИ ОТ БУТЕР ТЕСТО
 


солени пръчици от бутер тесто, нарязваш тестото, правиш си пръчици и от горе настъргваш кашкавал или сирене и печеш.

ftp://
« Последна редакция: 22 Ноември 2007, 23:40:56 от pep-4o »

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Соленки
« Отговор #12 -: 22 Ноември 2007, 16:17:22 »

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
Re: Соленки
« Отговор #13 -: 29 Декември 2007, 15:05:54 »
Много и инересни предложения за соленки :exclaim:

Ето идея за хапки със сирена:
Хапки формаджи  

 

Продукти:
65 масло със стайна температура
1 ч.чаша от 200 мл. брашно
1 ч.чаша от 200 мл. смес от нарязани сирена /кашкавал/ по 1/3 синьо, чедър и гауда /или синьо и кашкавал/
¼ ч.л. смян микс от зърна меланж пипер
1 щ. сол
Още:  за намазване - 1 белтък,  настърган пармезан,  сусам и филирани ядки.

Фурната се загрява на 190 º С.
Масло, брашно, сирена, сол и пипер се разбиват в пасатор с открит нож  приспособление до хомогенно тесто. /Или сирената се рендосват, стрива се на трохи масло с брашно и омесват всички съставки./ Оформя се топка, която се доомесва с натурално нишесте /около 2 с.л./. Разточва се кора, с дебелина не повече от 3-4 мм и с формичка се изрязват фигурки. Частта от тестото, с което не се работи се държи в хладилник.
Всяка хапка се маже с белтък, поръсва се с рендосан пармезан /кашкавал/, ядки.
Пекат се върху хартия за печене до леко порозовяване около 6 - 8 мин. /в зависимост от големината на хапките/.
Дозата може да се удвои - излизат около 40 малки 3,5 см. хапки.

Рецепта е  комбинация от две идеи на  LCBO. :smile1:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Соленки
« Отговор #14 -: 30 Януари 2008, 16:39:17 »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Белгийски шоколад, Шоколадов чипс - Летни идеи от Zvezda
[11 Юни 2019, 16:22:39 ]


1FATP8UH3K5159596 Ford Mustang 2019 Blue 2.3L от Gloneegen
[25 Май 2019, 06:53:54 ]


Re: Фритюрник? от pepinad
[16 Май 2019, 16:38:23 ]


Re: Килими от pepinad
[16 Май 2019, 16:36:54 ]


Re: Детска кошарка втора ръка от pepinad
[16 Май 2019, 16:35:24 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от pepinad
[16 Май 2019, 16:33:35 ]


Re: Готварски книги от pepinad
[16 Май 2019, 16:31:49 ]


Re: Спрей за готвене от pepinad
[16 Май 2019, 16:30:24 ]


Re: Мебели за баня? от pepinad
[16 Май 2019, 16:29:35 ]


Re: Спрей за готвене от pepinad
[16 Май 2019, 16:28:26 ]


Re: Кетъринг от pepinad
[16 Май 2019, 16:27:23 ]


Re: Видеонаблюдение от pepinad
[16 Май 2019, 16:25:58 ]


Re: Как прогонвате комарите? от pepinad
[16 Май 2019, 16:24:02 ]


Re: Макси мода и дамски дрехи в големи размери от pepinad
[16 Май 2019, 16:21:48 ]


Re: Колаген, Инулин, Растителен протеин от georgieva88
[15 Май 2019, 17:34:23 ]


Re: Мъжки дънки? от georgieva88
[15 Май 2019, 17:32:37 ]


Re: Степер от georgieva88
[15 Май 2019, 17:31:44 ]


Re: Ъглов диван? от georgieva88
[15 Май 2019, 17:30:37 ]


Re: С какво пържите храната? от georgieva88
[15 Май 2019, 17:29:24 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от georgieva88
[15 Май 2019, 17:27:58 ]