Този МЕДЕН СЛАДКИШ изглежда толкова вкусно и понеже всчки ст очаровани от него аз ще взема да приготвя направо двойна доза та да е съжалявам после.Аз по принцип трудно устоявам на сладкиш ,а този хем е лесен хем както казвате вкусен .
Сладка хапка, отново приготвих твоите Кокоски, много се харесаха от всички, а и толкова бързо стават. Този път обаче ги направих всичките наполовина с овесени трици, и много незначително количество кафява захар. Резултата беше също толкова прекрасен, както и оригинала. Затова ти предлагам, да допълниш тук и тази рецепта с триците, за хората които са на по диетична храна.Благодаря ти за тази рецепта още веднъж!
Сладка Хапка, моите хора си облизаха пръстите с медения ти сладкиш. Страхотен стана. Ние в къщи не ядем много захар, та го направих с подсладител, обаче сложих и 100гр орехи. Божествен беше. Утре пак ще правя. Благодаря ти за сполучливата рецепта. Чак малката си хапна, а нея почти не мога да я накарам да яде такива неща.
Рецептата за тоя десерт преди време намерих в един турски блог, но не съм си записала кой беше, затова не мога да го цитирам. По-важното е, че крем-какао по тази рецепта е несравним с готовите пудинги.
В тенджерка разбийте добре всички продукти. Сложете на умерен котлон и бъркайте, докато се сгъсти. Разсипете в малки купички. Ако желаете, наръсете кокосови стърготино. Оставете крема да изстине, а след това поставете в хладилника, за да се охлади добре. У нас не се стига до охлаждане в хладилник, защото свършва преди това.
Активен
"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
Не е най-най прекрасния шоколадов кекс, но има едно огроооооооооомно предимство - става за минути!!! И въпреки моите резерви към вкуса, заради децата днес го правих три пъти. Идеален е, ако ви се прииска нещо сладко по никое време или ако се появят неканени гости. Но не може да се сравнява с Тортата Трюфел!!! (да не кажете, че не съм предупредила).
Дозата е малка - като за 1 или 2 души:
За приготването ще са ви нужни:
1 голяма чаша за кафе (или по-добре - купичка, защото чашите преливат) 4 с.л. брашно 4 с.л. захар 2 с.л. натурално какао 1 яйце 3 с.л. мляко 1 с.л. олио малко ванилия - по желание
Сложете сухите продукти в чашата и добре разбъркайте. Добавете яйцето. Изсипете млякото и отново разбъркайте добре. Накрая сложете олиото и ванилията. Поставете купичката или чашата в микровълновата и я пуснете за 3 минути на 1000 вата. Кексът ще се надигне над ръба на чашата.
При мен максимума на МВ са 800 вата и вероятно по тази причина кексът ми преливаше и ставаше мазало. Но в купичка става идеално! След като леко се охлади, може да го обърнете в чиния и да сервирате със сладолед.
« Последна редакция: 03 Март 2009, 20:13:26 от sladka hapka »
Активен
"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов