Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
19 Март 2010, 23:20:47

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka « назад напред »
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 23 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka  (Прочетена 162895 пъти)
« Отговор #180 -: 29 Юли 2008, 16:04:45 »
sugar_geri
Чирак
*
Публикации: 22

Sladka hapka,здравей.Правих кифлички по една твоя рецепта(за първи път работих с мая,но всичко се получи),но аз не направих солено цялото тесто-1/2 от него го подсладих,а другата 1/2 я подсолих.Получиха са много вкусни кифлички-и сладки,и солени.Благодаря за рецептата.  thumbup Ето ги и тях:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=215217&pid=6683847
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=215217&pid=6683848
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=215217&pid=6683849
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=215217&pid=6683851 (Забравила съм да ги снимам докато бяха още всички и после намерих само това  yahoo )
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=215217&pid=6683853
Това са.  smile1
Активен

"We all take different paths in life, but no matter where we go, we take a little of each other everyhwere." - Tim McGraw

А това са моите вкусотиики:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=215217
« Отговор #181 -: 30 Юли 2008, 17:12:51 »
t_ilieva
Гурман
Публикации: 1630
Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Безнадеждна оптимистка

sugar_geri, ама страхотни са станали!  thumbup
Активен

Усмивката ми ме прави по-щастлива! Да бъдем добри!
Вкусно!!!   Вкусно-продължение!!!
« Отговор #182 -: 30 Юли 2008, 21:48:50 »
sugar_geri
Чирак
*
Публикации: 22

T ilieva,много ти благодаря.  flower Благодаря за топлите думи на всички в този прекрасен форум и за чудесните рецепти.Имам още много да уча.  smile1
Активен

"We all take different paths in life, but no matter where we go, we take a little of each other everyhwere." - Tim McGraw

А това са моите вкусотиики:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=215217
« Отговор #183 -: 03 Октомври 2008, 08:44:30 »
toni_n
Главен Готвач
Публикации: 997

Роси, къде си?

Най-накрая направих  чаталчетата - страхотни станаха   yahoo  всички много ги харесаха   thumbup   Занесох на майките от училище с които пием кафе сутрин - останаха възхитени и ще раздавам рецептата  smile1 

Благодаря ти   air_kiss 
Активен

« Отговор #184 -: 12 Октомври 2008, 09:21:23 »
Tara^
Помощник-готвач
Публикации: 294

Идвам да ти благодаря за вкусните Канелени рулца и Рулца с крем  flower .Чудесни са  thumbup .

* CIMG1339.JPG (116.19 KB, 400x300 - видяно 5489 пъти.)
Активен

« Отговор #185 -: 23 Ноември 2008, 18:12:33 »
sladka hapka
Модератор
Гурман
Публикации: 4173

Ел. поща
Каковите сладкиши са толкова популярни, че рядко се случва да попадна на рецепта, която да ме впечатли кой знае колко. Тази е точно такава - много интересна комбинация от какаов и плодов кейк, при което резултатът е едновременно много шоколадов и изненадващо сочен.

Рецептата е адаптирана от турски блог, но в чест на произхода й, че я дам с оригиналното заглавие:

Kakaolu Islak Kek - Сочен шоколадов сладкиш

Пуснете фурната да загрява на 175 градуса С

В дълбока купа разбъркайте с помощта на миксер:
2 яйца
1 ч.ч. захар (аз използвах 50:50 кафява и бяла  thumbup)
1/2 ч.ч. прясно мляко
4 с.л. неподсладено какао
1/2 ч.ч. олио

Отделете от получената смес 1/2 ч.ч. - с нея ще залеете сладкиша след изпичането му.

В друг съд размесете:
1 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.ч. натрошени орехи
1/4 ч.ч. стафиди
1/2 дребна ябълка, настъргана с ренде

Добавете "мократа" към "сухата" смес и добре разбъркайте.

Пригответе тавичка с размери около 25х10 см. За целта аз ползвам елипсовидна тенджера от йенско стъкло. Намажете я с мазнина и изсипете тестото вътре.

Сложете да се пече в загрятата фурна за около 30 минути (според фурната) - толкова, че средата на сладкиша точно да е стегнала, но без да е прекалено сухо. Аз го пека, докато клечката, с която пробвам, спре да излиза навлажнена.

Веднага след изпичането, сладкишът се залива с приготвената 1/2 ч.ч. от сместа.

Може да се сервира топъл - с ванилов сладолед, или охладен, с кафе.
Да ви е сладко!
Активен

"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
« Отговор #186 -: 23 Ноември 2008, 18:15:10 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8747
с бръмбари в главата и усмивка на устата

nyam nyam nyam  flower
Активен

« Отговор #187 -: 23 Ноември 2008, 19:24:02 »
petty
Главен Готвач
Публикации: 708
chocoholic

sladka hapka, забележителна рецепта.  thumbup Имам само един въпрос - течните съставки не се ли варят? Т.е. има сурови яйца в заливката?
Активен
« Отговор #188 -: 23 Ноември 2008, 19:39:21 »
sladka hapka
Модератор
Гурман

Ел. поща
Пети, в първия момент и аз се замислих върху този въпрос, но стигнах до следното заключение: заливката се изсипва върху току-що извадения кекс и попива веднага в него. На практика от високата Т яйцата не могат да останат в сурово състояние. Знаеш колко бързо коагулират белтъците. Виж, за жълтъка не съм сигурна, че втвърдява веднагически, но поне се надявам да е така  smile1

Ако обаче си прецениш, че е по-разумно у вас да избягвате сурови яйца, струва ми се, че няма да е проблем, да се отдели половин чаша за заливане преди да се сложат яйцата.
Активен

"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
« Отговор #189 -: 23 Ноември 2008, 20:30:59 »
petty
Главен Готвач
chocoholic

Благодаря за бързия отговор. flower Мисля скоро, като намеря малко време, да го пробвам и да се отчета.   tender
Активен
« Отговор #190 -: 23 Ноември 2008, 20:36:32 »
sladka hapka
Модератор
Гурман

Ел. поща
Надявам се да ви хареса. Само не го препичай, че става сухичък, а чарът му е именно в това да е лепкав.
Активен

« Отговор #191 -: 27 Ноември 2008, 22:12:16 »
petty
Главен Готвач
chocoholic

Хайде, както му е редът, идвам да благодаря за рецептата. Само дето нямах стафиди и сложих вместо това кокосови стърготини. Яйцата ги сложих както е по рецепта, но все пак мисля следващият път да не ги слагам в заливката, или поне да я сваря малко на водна баня. Леко се "точи" както е сега. Но вкусът е много приятен така или иначе.

* 191.jpg (17.76 KB, 447x352 - видяно 129 пъти.)
Активен
« Отговор #192 -: 30 Ноември 2008, 19:44:29 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Kakaolu Islak Kek - Сочен шоколадов сладкиш

Че е сочен, сочен е  thumbup

Че е шоколадов - шоколадов е  thumbup

Може да пишеш и невероятно вкусния........  exclaim

Знаех си, че почвайки да го правя нещо пропускам.
Сложих мокрите продукти. /смених захарта с подсладител впрочем/
Търся стафиди - няма. Изсипах 1кг мюсли и като кокошка изрових стафидите от него  innocent
Обърках сухите.
Включих си и фурната.

И като погледнах големината на формата си разбрах втората и голяма грешка  swoon  25/10 е колкото дланта на Ники  Cry Cry Cry само.
Трябваше да забърквам двойна доза  Angry

Роси, напук на горния ми монолог изказвам огромна благодарност за поредната ти  "сладка" рецепта    air_kiss

« Последна редакция: 30 Ноември 2008, 19:53:38 от pep-4o » Активен

« Отговор #193 -: 30 Ноември 2008, 20:25:56 »
sladka hapka
Модератор
Гурман

Ел. поща
Пепи, разсмя ме. Ама аз нали те предупредих, че е сполучлив сладкиша. Виж, за дозата не се замислих  innocent
Активен

« Отговор #194 -: 30 Ноември 2008, 22:03:30 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Ама аз нали те предупредих, че е сполучлив сладкиша.

Само това те спаси от люти клетви  exclaim

25/10 размер на  тава ли е  icon_question Това си е чиния  exclaim
Активен

Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 23 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio