Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
21 Март 2010, 05:33:00

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka « назад напред »
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 23 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka  (Прочетена 163155 пъти)
« Отговор #90 -: 24 Септември 2007, 20:30:43 »
sladka hapka
Модератор
Гурман
Публикации: 4175

Ел. поща
Пепи, не съм видяла, че си писала по темата ми  smile1
Много се радвам, че канелените рулца са ти харесали. Аз много ги обичам. За съжаление напоследък съм си наложила вето да пека сладки неща, а как ми се иска пак да врътна две тави и да им седнааааааааааааа...

(добре си се сетила за орехите. Често пъти се правят с орехи, но в края на лятото моите бяха свършили и ги направих само със стафиди. Сега, като излезе новата реколта от орехи, и аз ще слагам).
Активен

"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
« Отговор #91 -: 24 Септември 2007, 20:38:01 »
пеполина
Гурман
Публикации: 2642

Ел. поща
Роси, найстина са много хубави тези канелени рулца. Правила съм ги вече два пъти и съм очарована от тях. Твърдо остават в тема "Любими". Огромно благодаря за рецептата.
Активен

« Отговор #92 -: 05 Октомври 2007, 08:23:06 »
janice_bs
Калфа
**
Публикации: 86

Ел. поща
Огромно благодаря и от мен и цялото ми семейство за рулцата с крем. Станаха невероятни и много се харесаха в къщи. Kiss
Само дето след като забърках всичко се усетих, че нямам стафиди... и пак станаха много хубави. Импровизирах и вместо стафиди настъргах натурален шоколад.
А ето и доказателствен материал:
Активен
« Отговор #93 -: 05 Октомври 2007, 08:27:25 »
sladka hapka
Модератор
Гурман

Ел. поща
Джанис, много се радвам, че са ви харесали. А на мен много ми допада идеята за натурален шоколад и непременно ще се възползвам от нея, като ги правя следващия път!
Активен

"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
« Отговор #94 -: 14 Октомври 2007, 17:25:54 »
sladka hapka
Модератор
Гурман

Ел. поща

СОЛЕНКИ

2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. мас (олио)
1/2 пакетче прясна мая
1 1/2 ч.ч. сол
1 ч.л. мед (захар)
брашно за меко тесто

за плънката:
2 яйца + 1 белтък
сирене

за намазване на соленките:
1 жълтък
ким, едра сол, маково семе

Прясната мая се разтваря в киселото мляко с меда. добавят се яйцата, размекнатата (не разтопена) мас, солта и брашното и се замесва меко тесто. Тестото се дели на 4 топки, всяка от които се разточва на кръг и се реже на 8 части.

Плънката се приготвя от яйцата и натрошеното сирене.
Завиват се соленките и се слагат в намазана с олио тава, да втасат.

Преди да се сложат за печене, се намазват с разбития с малко олио жълтък и се наръсват с ким (едра сол, мак и пр.)
Пекат се на 200 градуса.
Активен

« Отговор #95 -: 14 Октомври 2007, 17:46:41 »
bordovsky
Модератор
Гурман
Публикации: 3868
"диета"-това звучи вкусно
123171761
WWW Ел. поща
какви соленки  Grin....... това са любимите ми кифлички.....ако си нямах кроасани, щях да ти завидя  air_kiss
Активен

« Отговор #96 -: 14 Октомври 2007, 17:48:44 »
sladka hapka
Модератор
Гурман

Ел. поща
Жоро, като приключиш с кроасаните (а това със сигурност ще е съвсем скоро), пробвай и тези соленки с грахам брашно. Ще ми е интересно да чуя отзивите ти за резултата.
« Последна редакция: 14 Октомври 2007, 17:50:58 от sladka hapka » Активен

« Отговор #97 -: 14 Октомври 2007, 17:56:36 »
bordovsky
Модератор
Гурман
Публикации: 3868
"диета"-това звучи вкусно
123171761
WWW Ел. поща
Aз ги правя постоянно, но с прясно мляко, ето ги: Kифлички със сирене
Активен

« Отговор #98 -: 27 Октомври 2007, 17:30:18 »
sladka hapka
Модератор
Гурман

Ел. поща
Дунапренена торта

6 яйца
2 пакетчета по 100 г. пшенично нишесте
1 1/2 ч.ч. захар
1 с.л. олио
1 бакпулвер

Посочените продукти се разбиват с миксер и се изсипват в кексова форма, намазана с олио и поръсена със захар или брашно.

Пече се на умерена фурна 30 - 40 минути.

Много е важно да се използва пшенично нишесте - с царевично не с еполучава същия резултат.
Активен

« Отговор #99 -: 29 Октомври 2007, 20:52:07 »
sladka hapka
Модератор
Гурман

Ел. поща

Когато чакате свекървата на гости, най-малкото, което може да й сервирате, е торта "Трюфел". Или истински трюфел, примерно... Но ако идва свекърът, докато хапне от готвеното за вечеря, този сладкиш ще е готов и ще го очарова - лесен, бърз и много приятен на вкус:

МЕДЕН СЛАДКИШ

1 ч.ч. захар
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
канела на вкус
кокос за наръсване
мед - около 1/4 ч.ч.

От посочените продукти се забърква кексово тесто, което се изсипва в малка правоъгълна тавичка - намазана с олио. Моята е 22х28 см. Пече се на умерена фурна.

След като извадите готовия сладкиш от фурната, го залейте още топъл с меда и наръсете с кокоса. Медът ще попие и ще му придаде чудесен аромат.

Да ви е сладко!
Активен

« Отговор #100 -: 29 Октомври 2007, 23:11:42 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8751
с бръмбари в главата и усмивка на устата

МЕДЕН СЛАДКИШ

...............

Да ви е сладко!

Мерси  Kiss На мен вече ми е сладко, много лесна и вкусна рецепта  thumbup Цялата къща ухае на мед и канела. Среднощ  blush2 двойна доза blush2 blush2

* 071029_231106.jpg (36.67 KB, 352x288 - видяно 10950 пъти.)
« Последна редакция: 29 Октомври 2007, 23:15:02 от pep-4o » Активен

« Отговор #101 -: 30 Октомври 2007, 08:10:27 »
sladka hapka
Модератор
Гурман

Ел. поща
Моля!
Много хубава украса. От какво са розичките?
Активен

« Отговор #102 -: 30 Октомври 2007, 12:20:22 »
An
Калфа
**
Публикации: 183

МЕДЕН СЛАДКИШ

Благодаря за страхотната рецепта-бързо,лесно и много вкусно.Следващият път и аз като  pep-4o - двойна доза.

* Picture 002-1.jpg (50.53 KB, 480x360 - видяно 287 пъти.)
Активен

« Отговор #103 -: 30 Октомври 2007, 19:23:53 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8751
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Моля!
Много хубава украса. От какво са розичките?

от бл. 104 кв Тракия Пловдив  smile1
Активен

« Отговор #104 -: 30 Октомври 2007, 19:30:01 »
sladka hapka
Модератор
Гурман

Ел. поща
О, Пепи, пак си се изхитрила  smile1
Ани, радвам се, че ви е допаднал - наистина е много прост десерт, но с чудесен вкус.
Активен

Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 23 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас От моята кухня Тема: Да загладим косъма - съветите на sladka hapka « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio